Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

«Λουκέτο» σε εργοστάσιο της Coca Cola στη Ρουμανία

Σε κλείσιμο του εργοστασίου της στην πόλη Οραντέα της Ρουμανίας προχωρά άμεσα η Coca Cola 3E, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στη χώρα.
Η μονάδα ήταν σχετικά μικρή και παλαιά και διέθετε μόνο δύο γραμμές παραγωγής, διευκρινίστηκε από εκπρόσωπο της Coca Cola 3Ε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2008, ενώ η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου θα μεταφερθεί σε άλλες 3 μονάδες της Coca Cola. Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου θα αξιοποιηθούν, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, για τις ανάγκες του κέντρου διανομής.

Στο μεταξύ, σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία εμφιαλώσεως στον κόσμο ετοιμάζεται να κλείσει ένα από τα πέντε εργοστάσιά της στη Ρουμανία σε μια προσπάθεια περιορισμού των εξόδων της».

Σημειώνεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2008, σε ενοποιημένη βάση, η Coca Cola 3E εμφάνισε κέρδη μετά τους φόρους ύψους 217,6 εκατ. ευρώ έναντι 228,3 το αντίστοιχο διάστημα το 2007 και κύκλο εργασιών 3,31 δισ. ευρώ από 3,09 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: