Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΜΗ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΘΕΙΑ

Ότι πιο άθλιο και θλιβερό είναι όταν κάποιος βλασφημεί τα θεία. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το όφελος όταν βρίζεις την Παναγία, τον Χριστό και άλλα ιερά πρόσωπα και πράγματα. Πολλές φορές μάλιστα ακούς αυτούς που είναι χριστιανοί (τουλάχιστον ετσι δηλώνουν) να βριζουν τον Χριστό και την Παναγία χωρις κανέναν δισταγμό και με μεγάλη ευκολία. Θεωρούν μάλιστα πως αν βριζουν τα Θεια γίνονται πιο μάγκες και αλάνια μπροστά στα μάτια των φίλων τους ή των γυρων τους. Αλλοι βέβαια θεωρούν πως έτσι μπορουν να αποσπάσουν την προσοχή και από  ένα πρόσωπο του αντίθετου φίλου. Το μόνο όμως που καταφέρνουν οι υβρίζοντες είναι να κάνουν αυτά τα πρόσωπα ή να δυσανασχετήσουν ή απλώς να αδιαφορήσουν .Προσωπικά πάντως, όταν ακούω κάποιον να βριζει τα Θεία αντιδρώ με ανάλογο τρόπο και εξαρτάται φυσικά την περίπτωση. Πολλές φορές, του εξηγώ το λάθος που έκανε και τι συνέπειες μπορούν να ακολουθησουν ( ΤΙΣΙΣ ) άλλοτε δε , τον αντιβρίζω λόγω θυμού και οργής (αν και ειναι λάθος αυτος ο τρόπος αντιδρασης διότι δεν οδηγεί πουθενά).Επιλέγω τις περισσοτερες φορές τον πρώτο τρόπο.

Εκτός των «δηλωμένων» χριστιανών έχουμε και διάφορους άθεους και αλλόθρησκους που βριζουν τα Θεία. Ούτε αυτοί βέβαια δικαιολογούνται συμφωνα με την αρχαία ελληνική ιδεολογία. Αυτη η συμπεριφορά είναι βάρβαρη.  Ο καθένας οφείλει να σέβεται την θρησκεία στην οποία πιστευει ο άλλος και να μην την βριζει δίοτι υστερα από κάθε υβρις δημιουργειται η νέμεσις και ακολουθεί η τισις (τιμωρία) Και η τίσις σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν  έρχεται από το Θεό διότι ο Θεός δεν ειναι τιμωρός, αλλά η τισις έρχεται από τις πράξεις και τα εργα των ανθρώπων. Ο Θεός άφησε ελεύθερο τον άνθρωπο να διαλέξει τι θα κάνει στη  ζωή του. Δεν νομίζω να φέρει καμιά ευθυνη ο Θεός αν έχασε η αγαπημένη σου ομάδα ή έφαγες τα μουτρα σου καθως γλίστρησες  και μετά βρίζεις το Θεό.

Και όταν τα καταραζεσαι τα θεία, τολμάς και πας , στις δύκολες στιγμές στην Παναγιτσα και προσευχεσαι. Αλλά δυστυχώς , τον Θεό τον θυμούμαστε μονο στις δύσκολες στιγμές. Και ο Θεός, σαν Πατερας μας, μας συγχωρεί και μας αγαπά πάντοτε.

Κλείνοντας , αυτό το συμβουλευτικό άρθρο θέλω να δωσω μια ακόμη συμβούλη. Μην διαολοστέλνεις και καταριέσαι τον ανθρωπό σου. Αυτές οι ευχές πιάνουν. Είναι ότι χειρότερο να λές στον συζυγό σου "1,000 κομμάτια να γινεις". Είναι πάμπολα τα παραδείγματα  και τα  δυσσάρεστα συμβάντα που συνέβησαν υστερα από τις καττάρες. Και το άλλο το κακό. Γιατί να διωξεις τον αδελφό σού από τον Θεό και να τον στείλεις στο διάλο.Το ίδιο θα κάνει και αυτος σε αλλη περίπτωση προς εσένα. Συμφωνα με τους άγιους πατερες της Πιστεως μας ουτε τα άψυχα αντικείμενα δεν πρέπει να διαολοστέλνουμε.
ο Θεός μεθ ημών!