Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι Ήρωες την Ελληνικής Επανάστασης

Καθώς σάρωνα  το διαδίκτυο βρηκα ένα ενδιαφέρον και εξαιρετικό βιβλίο εν ονόματι "Οι Ήρωες την Ελληνικής Επανάστασης" υπό του Μιχαήλ Σαλίβερου, το οποίο εκδόθη εν έτει 1900. Καταλαβαίνετε μονο και μονο από την χρονολογια τι αλήθειες θα περιέχει αυτο το βιβλίο. Ορίστε λοιπόν το λινκ:
http://www.scribd.com/doc/2350951/25-1821-#about

Πως γίνεται να αντιγραψω κάτι από ένα blog άν ο κατοχός του έχει απενεργοποιήσει το δεξί κλικ;

Πώς λοιπόν;
Έχω παρατηρήσει σε διάφορα blogs ότι διάφοροι κατοχοί των απενεργοποιούν το δεξί κλικ ωστε να μην μπορεί ο επισκέπτης να αντιγράψει κάτι από το blog τους.Καταρχάς να σας πώ πως δεν έχω εναντιωθεί με αυτούς  που το χρησιμοποιούν ούτε θέλω να τους κοντράρω. Απλά μια ενημέρωση θέλω να κάνω και στους ιδιους, για να μην νομίζουν πως δεν μπορούν τρίτα πρόσωπα να τους αντιγράψουν κάτι από το blog τους.

Πρώτον διάφοροι κωδικοί που τάχα απενεργοποιούν το δεξί links παύουν να ισχύουν αν ο επισκέπτης ενός blog το ανοίξει με τον browser opera. Εγώ πάντως  χρησιμοποιώ mozilla firefox. Τι κάνω αν μου αρέσει κάποιο κειμενο ή κάποια εικόνα από έναν ιστιοτοπο στον οποίον είναι απενεργοποιημένο το δεξί κλικ και θέλω να το αντιγράψω ή να το κλέψω;

Έχω, καταρχήν ανοιχτό το μέρος που θέλω να το αντιγράψω για παράδειγμα το oppen office writter , βρισκω κατόπιν το κειμενο και στην σενέχεια με το αριστερό κλικ μαρκάρω αυτό που θέλω.
Ύστερα έχω 2 επιλογές:
1. Κρατάω πατημένο το αριστερό κλικ και κάνω απλή μετακίνηση
2. Χρησιμοποιώ τις συντομευσεις από το πληκτρολόγιο όπως ctrl+c για αντιγραφή, ctrl+v  για επικόλληση.

  Όμως, αυτην την ανάρτηση την έκανα κυρίως για αυτούς που ενώ έχουν κάνει απενεργοποίηση το δεξί κλικ θεωρούν πως μπορούν να δημοισεύουν ελεύθερα στο blog τους ότι θέλουν χωρίς να υπάρχει ο κινδυνος να κλαπούν αυτά τα στοιχεία από  Τρίτους.

Τι προτείνω λοιπόν σε αυτούς;
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα σας πω τώρα και ας με διαβεβαιώσει κάποιος για να με και εγώ σίγουρος. Να απενεργοποιήσουνε και το δεξί και το αριστερό κλικ στο blog σας. Γνωρίζω ένα κανονικό site-όχι blog- στο οποίο δεν μπορείς να αντιγράψεις εύκολα κάποιο κείμενο, διότι δύσκολα υπάρχει. Κάνεις απλή αντιγραφη στο word ότι βλέπεις. Και όποιος δεν με πιστευει ας αντιγραψει κάτι από το εξαιρετικό site matia.gr

Επομένως, θεωρώ χαζή και ανούσια την επιλογη να απενεργοποιησεις, αγαπητέ blogger, το δεξί κλικ στη σελίδα. Διότι αν θέλει ο άλλος να κλεψει κάτι, θα το κλέψει. Τέλος, η απαενεργοποιηση του δεξί κλίκ ίσως να είναι κακό προς εσένα και την σελίδα σου, διότι θα επιβραδύνεται η φορτωσή της.

Γεώργιος Καραισκάκης

Το θεωρώ μεγάλη ντροπή να είσαι Έλληνας και να μην ξέρεις ιστορία. Να είσαι Έλληνας και να μην ξέρεις έστω λίγα λόγια για τους μεγάλους μας οπλαρχηγούς. Να είσαι Έλληνας και δη Ολυμπιακός και να μην ξέρεις τον βιό και το έργο του Γεωργιου Καραισκάκη. Αναφέρω Ολυμπιακός διότι το σταδιό μας οφείλει την ονομασία του εις σε αυτόν τον μεγάλο ήρωα, ο οποίος έχυσε το αίμα για την σημαία. Για να μπορούν τα παιδιά του George Soros να την καίνε ελεύθερα. Επίσης, για τον Καραισκάκη δεν ξέρουμε ποιος τον χτύπησε και από που του ηρθε η σφαίρα. Προφανώς, να ηταν πισώπλατο το χτύπημα και να ήταν από ξένους ευρωπαίους, συμφωνα με κάποιες μαρτυρίες που υπάρχουν. Ας δούμε τώρα και λίγα πράγματα γι αυτό τον μεγάλο επαναστάτη, τον οποίο θα έπρεπε να τον είχαμε όλοι οι Έλληνες εικόνισμα.
Ο στρατηγός 
Γεώργιος ΚαραϊσκάκηςΟ Καραϊσκάκης είναι η πιο καταπληκτική, ίσως και η πιο δραματική μορφή από τους αγωνιστές του '21  Περίφημος κλέφτης του Κατσαντώνη, αρματολός των Αγράφων, στρατάρχης της Ρούμελης, αρχιστράτηγος της Ελλάδας και προπαντός γνήσιος λαϊκός ηγέτης.
Γεννήθηκε το 1782 σε μια σπηλιά κοντά στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας από "καλογριά" του κοντινού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου, τη Ζωή Ντιμισκή. 


Η μάνα του κατάγονταν από το χωριό Σκουλικαριά της Άρτας, παντρεύτηκε κάποιον Γιαννάκη Μαυροματιανό και πολύ νωρίς έμεινε χήρα. Λέγεται πως ο πατέρας του ήταν ο αρματολός του βάλτου Δημήτρης Ίσκος ή Καραϊσκος. Μέχρι το θάνατό του ο Καραϊσκάκης ήταν γνωστός με το όνομα "Ο γιος της Καλογριάς".
Ο Καραϊσκάκης πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια κοντά στην οικογένεια ενός σαρακατσάνου τσέλιγκα γιατί μόλις έγινε οκτώ χρονών πέθανε η μάνα του κι έτσι μεγάλωσε ανάμεσα στους ξένους τρώγοντας "ξύλο και μπομπότα", πότε στο Μαυρομμάτι και πότε στη Γράλιστα και Λεοντίτο.

Από μικρός κατατάχτηκε στα αρματολίτικα σώματα των Αγράφων, όπου ξεχώρισε για την παλικαριά και την εξυπνάδα του. Διετέλεσε πρωτοπαλίκαρο του Κατσαντώνη και ήταν ένας από τους τρεις που πυροβόλησαν και σκότωσαν το Βεληγκέκα. Αναμείχθηκε στους πολέμους του Αλή Πασά των Ιωαννίνων άλλοτε ως σύμμαχος και άλλοτε ως αντίπαλος. Αντιπροσώπευσε τα Άγραφα σε σύσκεψη μυημένων στα σχέδια της Φιλικής Εταιρείας για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 1821. Δεν πήρε μέρος στα πρώτα χρόνια της επανάστασης γιατί η Διοίκηση και κυρίως ο Μαυροκορδάτος τον υποψιάζονταν πως ήταν σε συνεννόηση με τους Τούρκους. Η διαμάχη εξάλλου ανάμεσα στους προύχοντες και τους οπλαρχηγούς οδήγησε και τα δυο μέρη πολλές φορές σε ακρότητες. Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε πολλές μάχες, η δε γενναιότητά του καθώς και τα χωρατά του έμειναν στην ιστορία.

 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/c/cc/General_G_Kara%CF%8Askakes1.JPG/250px-General_G_Kara%CF%8Askakes1.JPGΜετά την πτώση του Μεσολογγίου (1826 μ.Χ.)  έγινε Αρχιστράτηγος της Στερεάς κι άρχισε τις επιχειρήσεις εναντίον του Κιουταχή που τον νίκησε στην Αράχωβα, στο Δίστομο, στη Δόμβραινα και αλλού, εφαρμόζοντας με επιτυχία τον ανταρτοπόλεμο και καταστρέφοντας τις εφοδιοπομπές του εχθρού.  Ιδιαίτερα η νίκη στην Αράχωβα το Νοέμβριο του 1826 είχε τεράστια απήχηση και πολύ μεγάλη σημασία για την επανάσταση που μέχρι εκείνη τη στιγμή έδειχνε ότι σχεδόν είχε σβήσει.
Στη συνέχεια όμως η Κυβέρνηση έκαμε το λάθος να αναθέσει την Αρχιστρατηγία του Αγώνα στον Άγγλο Τσόρτς, που δεν γνώριζε καλά τα πράγματα στην Ελλάδα. Επεδίωκε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Κιουταχή που πολιορκούσε την Ακρόπολη στην Αθήνα, ενώ ο Καραϊσκάκης ζητούσε αποκλεισμό των Τούρκων από στεριά και θάλασσα για να αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Οι ισχυρές επαναστατικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή με αρχηγό τον ΚαραΙσκάκη περίμεναν εντολές για να κινηθούν ανάλογα. 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQIGQizVjAbnamYrr7lsaP8tHIslai9PvjtBlr41ws7NuoWHClro2mct5DwYxZ7f8-sQB6vPqgx1ILpTNS2aQS9Bn9t-Od1sXlVkR6Iytx9ozJJRN2peU6Vi0KJh8LZCM7FCAMzn9etefN/s400/%25BA%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B7+(1844)%2B%25CE%2593%25CE%25B5%25CF%258E%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582%2B%25CE%259C%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582.jpg
Στις 22 Απριλίου 1827 έγινε μια μικροσυμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην περιοχή του σημερινού Νέου Φαλήρου και ο Καραϊσκάκης που ήταν άρρωστος άσχημα, βγήκε από τη σκηνή του να την σταματήσει, γιατί ήταν απρογραμμάτιστη. Μι
α σφαίρα όμως που κανείς δεν έμαθε ποτέ από που προερχόταν, τον χτύπησε θανάσιμα και πέθανε την επόμενη 23 Απριλίου ημέρα της ονομαστικής του γιορτής. Ο θάνατος του "Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης", όπως χαρακτήρισε τον Καραϊσκάκη ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, είχε συγκλονιστική απήχηση και βύθισε στο πένθος όλους τους Έλληνες. Ιδιαίτερα το στράτευμα, δίχως τον αρχηγό του αλλά και χωρίς ηθικό, αναγκασμένο να υπακούει στον Άγγλο ναύαρχο Κόχραν μια μέρα αργότερα έπαθε πανωλεθρία στο Φάληρο και ολοκληρώθηκε έτσι η συμφορά μετά το χαμό του Καραϊσκάκη.

Αρκετές πληροφορίες τις δανειστηκα από εδώ