Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008
ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΝΑ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ...
μοιρίζει τσαμπουκάς
τρέξτε να κρυφτειτε
skinhead ερχονται
να δω πως θα σωθειτε
δεν χρειάζονται πολλοι
300... και ...καλοί
κατεβαστε το απο εδω
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Για άλλη μια φορά δικαιώθηκαν κάποιοι <<ακραίοι>>(χρυση αυγή) για όσα έλεγαν
ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
Και το κρατος ως γνωστόν δεν αντιδρά καθόλου στο συμβάν αυτό
Πυροβολισμός 15χρονου από αστυνομικούς στην Αυστραλία
Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο All Nations, πίσω από την κεντρική αγορά του Νόρθκοτ. Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα) φέρεται να έκλεψε δύο μαχαίρια από κατάστημα και να απείλησε μέλη του προσωπικού. Νωρίτερα φέρεται να είχε αποπειραθεί να πάρει μαχαίρια από την κουζίνα του σπιτιού του αλλά η οικογένειά του τον αποθάρρυνε. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς προκάλεσε την οργή του αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι δεν είχε σώας τας φρένας ή ότι είχε πάρει ναρκωτικά.
Ενημερώθηκε η αστυνομία από πολίτες πως ένας νεαρός οπλισμένος με μαχαίρια βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και ένα περιπολικό έφτασε στο σημείο, όπου οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, αλλά μάταια. Ο 15χρονος έτρεξε προς το διπλανό πάρκο και απειλούσε ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς με τα μαχαίρια που κρατούσε. Οι αστυνομικοί, ανάμεσά τους δυο γυναίκες, φέρονται να έριξαν μια προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια «φοβούμενοι ότι απειλείται η ζωή τους» από απόσταση περίπου 14 μέτρων πυροβόλησαν και σκότωσαν το παιδί. Ήδη ξεκίνησε ιατροδικαστική έρευνα για να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 15χρονου.
Ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Βικτόριας, Τιμ Κάρτράιτ, έκανε λόγο για «απίστευτη τραγωδία» αλλά υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών. «Κανείς δεν χαίρεται να πυροβολεί έναν πολίτη. Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αμυνθούν αφού οι προσπάθειες να τον ακινητοποιήσουν με σπρέι απέτυχαν» είπε και συνέχισε: «Ένας αστυνομικός πραγματικά κινδύνευε και πυροβόλησε για να αμυνθεί και οι άλλοι έριξαν για να τον βοηθήσουν. Δεν είχαν άλλη επιλογή». «Εξάλλου θα αποφανθεί και ο ιατροδικαστής αν ενήργησαν σωστά» κατέληξε.
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με καρκίνο του πνεύμονα και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.
Ο πέμπτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1934 και, αφού σπούδασε νομικά στην Αγγλία, άσκησε επιτυχώς το δικηγορικό επάγγελμα. Δραστηριοποιήθηκε έντονα στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, στο πολιτικό σκέλος της οποίας (ΠΕΚΑ) υπήρξε δραστήριο στέλεχος.
Υπήρξε ένας εκ των δύο αντιπροσώπων (εκτός εκείνων του ΑΚΕΛ) που στη Διάσκεψη του Λονδίνου ψήφισαν κατά των συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου, ενώ συνέβαλε στη στοιχειοθέτηση του κυπριακού συντάγματος ως ένας εκ των τεσσάρων Ελληνοκυπρίων αντιπροσώπων στη Συντακτική Επιτροπή.
Χρημάτισε για πάνω από δέκα χρόνια σε υπουργικά πόστα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και σύμβουλος του πρώτου συνομιλητή Γλαύκου Κληρίδη μέχρι τον Απρίλιο του 1976, οπότε και ανέλαβε ο ίδιος το πόστο του συνομιλητή μέχρι τον Ιούλιο του 1978.
Ως δικηγόρος υπήρξε αντιπρόσωπος της Κύπρου σε διεθνή συνέδρια, ενώ ανέλαβε την εκπροσώπηση της Κύπρου σε προσφυγές της στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η κοινοβουλευτική του καριέρα ξεκίνησε στις εκλογές του 1970, οπότε και εξελέγη με το Ενιαίο Κόμμα στη Λευκωσία. Το 1976 επανεξελέγη ανεξάρτητος βουλευτής και μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Επανεξελέγη βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα το 1991 και το 1996. Τέσσερα χρόνια αργότερα διαδέχθηκε τον Σπύρο Κυπριανού στην ηγεσία του ΔΗΚΟ και το 2001 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Στις 16 Φεβρουαρίου του 2003 εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ποσοστό 51,51%. Ως Πρόεδρος της Κύπρου συνέδεσε το όνομά του με την προσχώρηση της χώρας χωρίς προαπαιτούμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της πέμπτης διεύρυνσης της Ένωσης.
Περαιτέρω, αντιτάχθηκε σθεναρά το 2004 στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν, παρά τις σφοδρές πιέσεις που δέχθηκε τόσο από την κυπριακή αντιπολίτευση όσο και από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία. Το προεδρικό του διάγγελμα εναντίον του σχεδίου Ανάν έπεισε τους Κύπριους που στο σχετικό δημοψήφισμα αποφάσισαν σε ποσοστό 76,6% την απόρριψή του.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απήλθε του προεδρικού αξιώματος το 2008, αφού στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κατέλαβε την τρίτη θέση και έμεινε έξω από τον δεύτερο γύρο. Τον διαδέχθηκε στο αξίωμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας.