Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙ ετοιμάζουν στη Πόλη του Βόλου;

  Τα ανθελληνικά σκουλίκια ετοιμάζουν κέντρο υποδοχης λαθρομεταναστών και στην λαμπρή πόλη του Βόλου.Μάλιστα, η Ν.Α.Μ.(Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας)συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την λειτουργία των κέντρων κράτησης παράνομα εισερχομένων μεταναστών.
Συγκεκριμένα όπως το διαβασα στη διαδικτυιακη σελίδα τουΔήμου Βολου ανεφέρουν:

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, υπό την Υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη, σύσκεψη με τους Νομάρχες και τα στελέχη δώδεκα Νομαρχιών της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, με θέμα τη λειτουργία των κέντρων κράτησης παράνομα εισερχομένων μεταναστών.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τη Γενική Γραμματέα της Νομαρχίας Γιώλα Βαλατσού, η πρόταση του Νομάρχη Απόστολου Παπατόλια, μέρος της οποίας αφορά τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών.
Η ΝΑΜ δήλωσε στην εν λόγω σύσκεψη ότι δεν θεωρεί "καυτή πατάτα" τις αρμοδιότητες των νομαρχιών που αφορούν στους μετανάστες. Ούτε επιθυμεί να τις απεμπολήσει. Αντιθέτως επιθυμεί να συνεχίσει να τις ασκεί θεωρώντας ότι αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την άσκηση κοινωνικών πολιτικών και για τη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Μάλιστα, προχωρά στη δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών και προτείνει μία ολοκληρωμένη καλή πρακτική.

Συγκεκριμένα η ΝΑΜ, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το Πρότυπο Κέντρο προχωρά στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Οι δράσεις αυτές αφορούν την ίδρυση και λειτουργία Δικτύου Αλληλεγγύης Μεταναστών Νομού Μαγνησίας, του οποίου το σχέδιο του καταστατικού είναι ήδη έτοιμο και έχει τεθεί ήδη υπό συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια, τη δημιουργία Εθελοντικής Τράπεζας Κοινωνικών Υπηρεσιών που θα υπάγεται στο Δίκτυο, η οποία είναι μια από τις δράσεις του Δικτύου και θα λειτουργεί ως "χρηματοδοτικό" εργαλείο του τελευταίου, τη δημιουργία Γραφείου του Μετανάστη στη Νομαρχία, την ενθάρρυνση των αδελφοποιήσεων και των δικτυώσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών, περιφερειακών και τοπικών αρχών με αντίστοιχους φορείς από τις χώρες προέλευσης των μεταναστών και την έκδοση εγχειριδίου του μετανάστη, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι μετανάστες για να κινηθούν οι διαδικασίες παροχής ασύλου ή έκδοσης άδειας παραμονής τους.

Η ΝΑΜ ολοκλήρωσε την παρουσίαση της πρότασής της στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφερόμενη αναλυτικότερα στο πρότυπο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας μη νόμιμα εισερχομένων μεταναστών, το οποίο θα παρέχει νέες οργανωμένες και ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες και συγκεκριμένα υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής κάλυψης και διερμηνείας, τονίζοντας ότι η παροχή τους θα εξασφαλίζεται μέσα από το Δίκτυο Αλληλεγγύης και την Εθελοντική Τράπεζα Κοινωνικών Υπηρεσιών.


 Καταλαβαίνετε τι θα γίνετε και στο Βόλο τώρα!Είχαμε που είχαμε λαθρομετανάστες, τωρα με τη δημιουργία κεντρου φιλοξενιας λαθρομεταναστων θα γίνετε χαμός.Οι κάτοικοι του Βόλου πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους και να πούν όχι στη δημιουργια κεντρου φιλοξενιας λαθρομεταναστων.Εμείς οι εθνικιστές του Βόλου θα το φωνάζουμε δυνατα και συνέχεια:
Ο ΒΟΛΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι σε ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ 16

Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα θα συνεχίσει την αγωνιστική της πορεία στους 16 του Champions league.Ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά στα τρία χρόνια θα ξαναπροκριθει στους 16 κορυφαίους διασυλλογικούς ευρωπαικούς αθλητικους όμιλους.Η ομάδα μας νίκησε την Άρσεναλ με 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Λεονάρντο.Επιπλέον αυτη η πρόκριση θα προσφέρει και βαθμούς στην Ελλάδα που θα την ανεβάσει στη δωδέκατη θέση και θα δωσει μπονους γυρω στα 4,2 εκ € στην ομάδα.