Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Ελληνοαλβανικη συρραξη συνθηματωνΤα στηθαία μπετού του δυσπρόσιτου δρόμου που συνδέει το Αργυρόκαστρου με τους Αγίους Σαράντα, στο τμήμα Μουζίνα – Γεωργουτσάτι έχουν μετατραπεί σε φορείς εθνικιστικών συνθημάτων. Πριν από δύο μήνες περίπου όλοι οι τοίχοι σε αυτό το τμήμα είχαν κοκκινίσει από εθνικιστικά αλβανικά συνθήματα. Αυτό που επαναλαμβάνετε ποιο πολύ είναι το “I Love Camerine” ενώ δεν λείπουν και αυτά με αλυτρωτικό και επεκτατικό περιεχόμενο, συνθήματα στήριξης στο κόμμα των τσάμιδων (PDU) κλπ.Με συνθήματα όπως, «Βόρειος Ήπειρος Γή Ελληνική», «Πας μη Έλλην Βάρβαρος», «Ελλάς» και ζωγραφισμένες Ελληνικές σημαίες, «απάντησαν» οι μπλε στους κόκκινους, πάνω στον ίδιο χώρο. Οι μπλε «καλλιτέχνες», υπέγραψαν ως «Μ.Α.Β.Η.».
Οι όψιμοι αγωνιστές του σπρέι, όπως και κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που επικαλούνται το όνομα της ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου) καμία σχέση δεν πρέπει να έχουν με την ιστορική ένοπλη οργάνωση που έδρασε στην περιοχή μας το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πραγματική ιστορία της «ΜΑΒΗ», είναι άγνωστη στους συμπατριώτες μας και σύντομα το ιστολόγιο μας θα δημοσιεύσει άρθρο με το μύθο, την αλήθεια και τα ψέματα γύρο από τη ΜΑΒΗ.
Πηγη:http://borioipirotis.blogspot.com

Νομικό δικαίωμα στη Φινλανδία η ευρυζωνική σύνδεση

http://www.50cents.gr/w3/images/stories/internet.jpg

Από την 1η Ιουλίου κάθε Φινλανδός θα έχει πρόσβαση σε 1 Mbps ευρυζωνικής σύνδεσης. Στόχος είναι έως το 2015 όλοι να διαθέτουν σύνδεση 100 Mbps.

Όλες οι φινλανδικές εταιρείες τηλεφωνίας και internet από σήμερα υποχρεούνται να "συνδέσουν" όλα τα σπίτια με τον ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να έχουν σύνδεση τουλάχιστον 1 Mbps.

Η υπουργός Επικοινωνιών της Φινλανδίας, Σούβι Λίνντεν, δήλωσε στο BBC πως "η φινλανδική κυβέρνηση θεωρεί το ρόλο του internet μέρος της καθημερινής ζωής. Δεν ωφελεί μόνο για τη ψυχαγωγία μας. Η Φινλανδία έχει εργαστεί σκληρά προκειμένου να αναπτύξει μια κοινωνία πληροφόρησης, αλλά πριν από δύο χρόνια συνειδητοποιήσαμε πως δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο internet".

Εκτιμάται ότι το 96% του πληθυσμού είναι ήδη "online", ενώ 4.000 σπίτια μόνο χρειάζεται να συνδεθούν ώστε να εμπίπτουν στο νέο νόμο.

Στη Μ. Βρετανία, εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα παράσχει σύνδεση τουλάχιστον 2 Mbps σε όλα τα νοικοκυριά έως το 2012, αλλά δεν υπήρξε η πρόθεση να αποτελέσει νομικό δικαίωμα κάθε Βρετανού πολίτη.

Πηγη: καθημερινη

Καλό καλοκαίρι

Λοιπόν μάγκες ,εγώ από σημερα μέχρι περίπου το τέλους του καλοκαιριού θα σταματησω την αρθρογραφία στο blog μου καθως θα λείψω από το σπιτι και τον υπολογιστή μου διότι θα πάω διακοπές. Αυτη τη φορά, δε θα κλέισει το blog όπως και τις προηγουμενες χρονιές αλλά θα συνεχίζεται η εφημερη (περίπου) αθρογραφία από τον καινουριο διαχειριστή «Συνοδοίπορο», εκτός αν λειψει και αυτός.
Σας ευχομαι προσωπικά ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και τα ματια ανοιχτά και Ελληνικά.
Καθως και να προσέχετε στους πειρασμους, διότι το καλοκαιρι ειναι πάντα περισσοτεροιjamaica-beach-summer.jpg