Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Στον εισαγγελέα τρία άτομα για βιασμό ανηλίκου

Δικογραφία για βιασμό ανηλίκου και κατάχρηση σε ασέλγεια σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, ενός 15χρονου Αλβανού και ενός ακόμα ημεδαπού αγνώστων στοιχείων.
Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι τρεις κατηγορούμενοι βίαζαν και ασελγούσαν σε βάρος 17χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος πάσχει από νοητική στέρηση.
Η δικογραφία υποβλήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

θυμάστε τι σας έγραφα το μεσημέρι για το τί έγινε στην Σαουιδική Αραβία;Πως  εκτέλεσαν έναν παιδεραστή;
Μακάρι να γινόταν το ίδιο και στην χώρα μας 

Αντιδράσεις φέρνει στην Ιταλία η απαγόρευση των σταυρών στις σχολικές αίθουσες

Κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες στράφηκε η ιταλίδα υπουργός Παιδείας σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa.
Η Ιταλιδα υπουργός Παιδείας, Μαριαστέλα Τζελμίνι Η Ιταλιδα υπουργός Παιδείας, Μαριαστέλα Τζελμίνι To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη του θρησκευτικού συμβόλου του σταυρού μέσα στις σχολικές αίθουσες κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού, Μαριαστέλα Τζελμίνι.
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της, «Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόλληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας». Ενώ πρόσθεσε πως «Η ιστορία της Ιταλίας εκφράζεται και μέσα από σύμβολα. Με το να τα καταργούμε καταργούμε ένα μέρος του εαυτού μας. Στην χώρα μας κανείς δεν θέλει να επιβάλει την καθολική θρησκεία ».
Τέλος παρέμεινε σε επιθετικό τόνο λέγοντας πως «κανένας και πολύ λιγότερο ένα ευρωπαϊκό, ιδεολογικό δικαστήριο δεν θα καταφέρει να καταργήσει την ταυτότητά μας. Το Σύνταγμά μας, άλλωστε, αναγνωρίζει, και δίκαια, μία ιδιαίτερη αξία στην καθολική θρησκεία».

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ

  Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να μας περάσει τον αντιχριστιανισμό.Δυστυχώς αυτή είναι η γυμνή αλήθεια και ευτυχώς για εσάς αγαπητοί μου φίλοι την γνωρίζετε(τουλάχιστον οι περισσότεροι από σας που διαβάζετε τον ΦΩΤΕΙΝΟ ΝΟΥ).Σε αυτή την ζωή: ή με τον ΧΡΙΣΤΟ θα είσαι ή με τον ΔΙΑΟΛΟ.ενδίαμεση λύση δεν υπάρχει!
  Τωρα με την αφαίρεση των σταυρών καταλαβαίνετε τι συμβαίνει και νομίζω πως δεν χρειάζεται να συνεχίσω περισσότερο.Αυτά συμβαίνουν στον κόσμο και σε λίγο έρχονται και στην Ελλάδα.

Ο «βασιλιάς του spam» καλείται να πληρώσει στο Facebook


Πειρατής πληροφορικής, ο αυτοαποκαλούμενος «βασιλιάς του spam» του Facebook, καλείται να πληρώσει 711 εκατομμύρια δολάρια στο γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την ετυμηγορία Αμερικανού δικαστή την περασμένη Πέμπτη.

Το ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο διέταξε ο δικαστής Τζέρεμι Φότζελ του πρωτοδικείου του Σαν Ζοζέ, να πληρώσει ο σπάμερ Σάνφορντ Ουάλας, ως αποζημίωση για την πρόσβασή του σε λογαριασμούς χρηστών χωρίς εξουσιοδότηση και για την αποστολή spam σε φίλους μέσω μηνυμάτων ή με καταχωρήσεις στα «wall» τους, σύμφωνα με ανακοίνώση του Σαμ Ο’ Ρούρκ, του βασικού νομικού συμβούλου του Facebook για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, στο blog της εταιρείας.

Οι υπεύθυνοι του Facebook αναγνώρισαν ότι θα ήταν απίθανο ο κ. Ουάλλας να συγκεντρώσει και να πληρώσει το εν λόγω ποσό, εντούτοις εκτίμησαν ότι αυτή η απόφαση πετυχαίνει ούτως ή άλλως μια αποφασιστική νίκη στην μάχη τους κατά των spams, δηλαδή των κερδοσκοπικών διαφημιστικών μηνυμάτων που απευθύνονται στους χρήστες του site.

Στην καταγγελία του, το Facebook είχε περιγράψει τον κ. Ουάλλας σαν «ένα διαβόητο απατεώνα του διαδικτύου, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ποικίλες παράνομες δραστηριότητες spamming και σε άλλες κακόβουλες πράξεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1990».

Ο κ. Ουάλας έχει τώρα παραγραφεί επ’ αορίστου από το δίκτυο του Facebook και έχει αποκλειστεί από τη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού, παράλληλα με άλλους περιορισμούς που του έχει θέσει ο δικαστής. Στο blog της εταιρείας επιπλέον αναγράφεται ότι πέραν της ποινής της αποζημίωσης, το πρωτοδικείο παρέπεμψε τον Ουάλλας στον εισαγγελέα για ποινική δίωξη για περιφρόνηση του δικαστηρίου, το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούσε να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Το Facebook είχε μηνύσει τον Σάνφορντ και άλλους δύο, τον Άνταμ Αρζομάνιαν και το Σκοτ Σο, το Φεβρουάριο για τη χρήση ιστοσελίδων phishing και άλλων μέσων προκειμένου να κερδίσουν δολίως πρόσβαση σε λογαριασμούς του Facebook και να τους χρησιμοποιήσουν για να συντονίσουν ένα phising spam, δηλαδή spam για τη συλλογή ευαίσθητων δεδομένων, σε ολόκληρο το δίκτυο.

Πέρυσι, ένας άλλος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, το MySpace, έλαβε 230 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση. Ο Σάφορντ Ουάλας και ο σύνεργός του, ο Ουόλτερ Ράινς κρίθηκαν ένοχοι για αποστολή μηνυμάτων, τα οποία τους επέτρεπαν να υποδύονται τους κλασικούς χρήστες του MySpace και με αυτόν τον τρόπο να διαφεύγουν του ελέγχου των δικαιούχων τους. Μπορούσαν έτσι να βομβαρδίζουν ανενόχλητοι με spam τους χρήστες με σκοπό να τους προσελκύσουν σε άλλα site πωλήσεων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ποσό των 711 εκατομμυρίων δολαρίων που καλείται να πληρώσει σήμερα ο κ. Ουάλας δεν αποτελεί το υψηλότερο ποσό αποζημίωσης που έχει ορισθεί με βάση το CAN-SPAM Act, τη νομοθεσία που περιέχει σκληρές ποινές για παραβιάσεις που σχετίζονται με εμπορικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αποστολή μηνυμάτων. Και αυτή ωστόσο η τιμή ανήκει στο Facebook, το οποίο το Νοέμβριο του 2008 κέρδισε 873 εκατομμύρια δολάρια σε αγωγή κατά των Άνταμ Γκερμπέζ και την εταιρεία του, την Atlantis Blue Capital, που βομβαρδίζαν τους χρήστες με σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα σπαμ.

Πηγή: Le Monde

ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ

Βιαστής παιδιών καταδικαστηκε σε αποκεφαλισμο και σταύρωση 

 το παραπανω συνεβη στην Σαουιδική αραβία.Συμφωνα με όσα έγραψαν οι αραβικές εφημερίδες της Τρίτης(okaz) ένα 22χρονο κάθαρμα κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό πέντε παιδιών και τον θάνατο ενός από αυτά.Περισσότερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο δράστης είχε συλληφθεί στις αρχές της χρονιάς, με τη συμβολή ενός επτάχρονου αγοριού που βοήθησε την αστυνομία στην έρευνά της, ενώ σύμφωνα με τις εφημερίδες το ένα από τα θύματά του, ηλικίας τριών ετών, πέθανε αφού ο δράστης το εγκατέλειψε στην έρημο μετά το βιασμό.Στη Σαουδική Αραβία, η "σταύρωση" συνεπάγεται το κρέμασμα του σώματος του δράστη σε ξύλινες σανίδες και τη δημόσια έκθεσή του, μετά τον αποκεφαλισμό.

Ένας απάνθρωπος τρόπος τιμωρίας(τουλάχιστον έτσι τον θεωρώ εγώ και πιθανώς οι περισσότεροι ευρωπαίοι) που πιστευω πως θα έπρεπε να ρθεί και λίγο προς τα μέρη μας

Ποτάμια και λίμνες απονεκρώνονται, προειδοποιεί η Κόκκινη Λίστα

Το ένα τρίτο των ψαριών του γλυκού νερού και το ένα τρίτο των αμφιβίων σε όλο τον κόσμο κολυμπούν προς την εξαφάνιση, δείχνει η νέα έκδοση της Κόκκινης Λίστας, του θλιβερού καταλόγου με τα είδη που βρίσκονται σε κίνδυνο.«Τα πλάσματα που ζουν στο γλυκό νερό εδώ και καιρό έχουν αγνοηθεί» σχολιάζει στο AFP ο Ζαν-Κριστόφ Βιμ της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). «Είναι πια επείγον [...] να αξιοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για μια πιο συνετή χρήση των υδατικών μας πόρων»
H IUCN, ένας διεθνής οργανισμό με έδρα τη Γενεύη, συμπεριέλαβε στη φετινή λίστα συνολικά 47.667 είδη ζώων και φυτών, ένα μικρό δείγμα από τα αρκετά εκατομμύρια είδη -κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα- που κατοικούν στον πλανήτη.
Το ένα τρίτο του συνόλου των ειδών που εξετάστηκαν διατρέχουν κίνδυνο: Περισσότερο από το ένα πέμπτο των θηλαστικών, πάνω από το ένα τέταρτο των ερπετών και το 70% των φυτών. Οι αναλογίες αυτές παραμένουν περίπου αμετάβλητες σε σχέση με την έκθεση του 2008.
Στην πραγματικότητα όμως η κατάσταση μπορεί να είναι πολύ χειρότερη, επισημαίνουν οι συντάκτες της Λίστας, καθώς για το 14% των ειδών που εξετάστηκαν δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία και πολλά είδη παραμένουν άγνωστα.
Ο φρύνος του Κιχάνσι της νότιας Τανζανίας (Nectophrynoides asperginis) είναι το τελευταίο ζώο που περνά στη λίστα των εξαφανισμένων ειδών. Ένα νέο φράγμα στον ποταμό Κιχάνσι, σε συνδυασμό με την επιδημία χυτριδιομύκητα που αφανίζει τα αμφίβια σε όλο τον κόσμο, ήταν τα βασικότερα αίτια θανάτου.