Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΘΑΝΑΤΟ 1821

Μιας και πλησιάζει η 25 μαρτίου θεωρώ πως πρέπει να γινουν κάποια αφιερωματα και σε αυτο το ένδοξο το 1821. Ας ξεκινησουμε από σημερα!

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Μπορούν άραγε οι σημερινοί έφηβοί και γενικότερα οι νέοι να εναντιωθούν πραγματικά στην παγκοσμιοποίηση και στο συστημά της;

 Είναι ένα ερώτημα το οποίο με βασάνιζει εδώ και καιρό. Όχι, γιατί δε ξέρω την απαντησή της αλλά γιατί η απαντησή της είναι αρνητική. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και γενικότερα όλο το σύστημα έχει καταφέρει να εκμεταλευτεί τα νιάτα των ανθρώπων και να τα διευθύνει όπως θέλει αυτή. Οι νέοι, κατά την δική μου άποψη, είναι ίσως οι πιο επικίνδυνοι σε αυτό το σύστημα ,διότι λόγω εφηβειας έχουν την επαναστικοτητά και την ορμή μέσα τους. Γι΄ αυτό κάνουν ότι μπορούν ώστε να τους έχουν υπό έλεγχο. Δυστυχώς, αυτό που θέλουν να πετύχουν το έχουν πετύχει ήδη. Έχουν καταφέρει να ρίξουν μια ολόκληρη νεολαία στα ιντερνετ , στη πρέζα ,στην αναρχία και στον εκφυλισμο Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η νεολαία να κοιμάται όρθια και να μην μπορεί να αντιδράσει ή και να θέλει πολλές φορές να αντιδράσει αλλά να αντιδράει με το λάθος τρόπο ή σε λάθος πρόσωπο.

Αναλυτικότερα, έαν ένα άτομο ασχολείται υπερβολικά με ιντερνετ και ηλεκτρονικα παιχνίδια , τότε θα ναι και στην υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας -πλην αυτης της ώρας που ασχολειται αποκλειστικά με αυτά- αποχαυνωμένο με το ίντερνετ και τα ηλ. παιχνίδια. Ο νους του θα τρέχει συνέχεια πάνω σε αυτά και δε θα μπορεί να συγκεντρωθεί σε τίποτα άλλο. Πολλές φορές, αν παρατηρήσετε την συμπεριφορά ενός τοξικομανούς ατόμου και ενός ατόμου που έχει ασχοληθεί πάνω από 10 ώρες με ιντερνετια και ηλ. παιχνίδια δε θα βρείτε και πολλές διαφορές αναμεσά τους. Επομένως, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αν δε προσέξουν οι νέοι είναι ένας έμμεσος τρόπος για την αποχαυνωσή τους. Δεν λέω, σε καμιά πρίπτωση να μην ασχοληθούν οι νέοι με ηλ. παιχνίδια αλλά με μέτρο. Όπως έλεγαν και οι αρχαιοι "Παν μέτρον άριστον".

Όσο για την πρέζα τωρα. Πάνω σε αυτό το θέμα δε χρείαζεται να σας πω πολλά μην σας κουράζω κιόλας. Γνωρίζετε ήδη αρκετά. Τα άτομα που είναι απεξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες είναι δύσκολο εώς απίθανο να αντιδράσουν σε ένα συστημα στο οποίο απ' αυτ΄ο εξαρτωνται. Και η πλειοψηφία δυστυχώς αυτών των ατόμων ειναι νέοι και έφηβοί οι οι οποίοι έχουν στερέψει από ιδέες και ιδανικά και έχουν βυθιστει μες στην απόγνωση και την απάτη.

Ας περάσουμε στην αναρχία και γενικότερα στην Αριστερα. Εδώ εφαρμόζεται το σχέδιο " Πλύση Εγκεφάλου". Διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες χρηματοδοτούν διάφορες αριστερές οργανώσεις ώστε να τυπώουν αφίσες, φειγ βολάν κτλ. Δυστυχώς , τα νεαρά άτομα που εντασσονται στην αναρχία δεν τα γνωρίζουν αυτά.Αν τα γνωριζαν θα συνέχιζαν στο δρομο της αναρχίας;Μάλλον όχι! Παράλληλα, παραμυθιάζονται από διάφορους αριστερούς πατέρες για θέματα περί ισότητας φυλών, μηδενισμός της θρησκείας και άλλα τετοια θέματα τα οποία τα γνωρίζετε. Έτσι, οι δηθεν αναρχικοί, εναντιώνονται στην εκκλησία, στους δασκάλους τους και απαξιώνουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας θεωρώντας αυτούς ως κυριους εχθρούς. Όπως , βλέπετε, αγνοούν τους πραγματικούς εχθρούς και όταν αντιδρούν , αντιδρούν σπάζοντας την βιτρίνα της κυρα-σούλας ή καίγοντας το σαραβαλάκι του κυρ- Γιωργου. Και για κάθε τετοια τους απαράδεχτη ενέργεια , υπάρχει και κάποιος έπαινος.

Μια άλλη μέθοδος υπνωτισμού της νεολαίας είναι ο εκφυλισμός. Πλέον όπως βλέπετε τους σημερινούς νέους δεν τους ενδιαφέρουν τα πνευματικα αγαθά παρά μονον τα υλικά. Θεωρείται δεδομένο πως κάποιος έφηβος ή γενικοτερα νέος πρέπει να αλλάζει ερωτικό συντροφο κάθε μήνα. Απαραίτητη προυπόθεση διασκέδασης είναι να πάει να κωλοχτυπηθεί στα κλαμπ μέχρι  πρωίας τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα.Αυτή η απομάκρυνση των νεων από τα πνευματικά αγαθα και το ενδιαφερον μονο για τον υλικά, τους οδηγει στον εκφυλισμό με αποτέλεσμα να λησμονούν τα εθνικά τους καθήκοντα. Και ύστερα από όλα αυτά οι νέοι οδηγούνται στην κατάθληψη και την απόγνωση οποτε λοιπόν είναι αδύνατο να αντιδρ'ασουν σε αυτό το συστημα. Και αν κάποια στιγμη αντιδράσουν, θα αντιδράσουν με έναν άλλογοκαι λανθασμένο τρόπο ταυτίζοντας ως εχθρο τον κοντινό συγκενικό περιβάλλον ή τους δασκάλους τους

Όμως, πάντοντε υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επαληθεύουν τους κανόνες. Υπάρχει και η άλλη πλευρά της νεολαίας που έχει υψηλό και εθνικό φρόνημα. Αυτή είναι η νεολαία που μπορεί να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης. Αυτη  η νεολαία αντετίθεται σε όλα τα παραπάνω. Αντι να πρεζωνεται, να εκφυλίζεται κάθεται και μορφωνεται ώστε να μπορεί να ανταπεξερθει σε αυτο το συστημα το οποιο δεν θέλει ανθρώπους ,αλλά μάζες χωρις ιδεολογία. Και να θυμάστε πως την επανασταση την ξεκινάνε πάντα λίγοι και τις περισσότερες φορές ειναι σε νεαρή ηλικία.