Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΝΔ- ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ

Φθάσαμε αἰσίως στὸ τέλος τῆς παρουσίας τῶν σκανδάλων τῶν πολτικῶν κομματῶν μὲ τὸ σημερινό ἀφιέρωμα.

Και ξεκινάμε
ΒΡΩΜΑ & ΔΥΣΟΔΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΩΝ
ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Προσωπικὰ τὸ θεωρῶ ὡς ἡ μεγαλύτερη προδοσία τῆς ΝΔούλας διότι αὐτὸ στάθηκε γενεσιουργὸς αἰτία γιὰ νὰ καταστρεφεῖ ἡ χώρα. Τὸν μύθο περὶ κακιὰς χούντας καὶ πολυτεχνείου ἡ ΝΔ τὸν δημιουργησε καὸ ὄχι ἡ ἀριστερά.Ἡ ἀριστερὰ ἀπλὰ τὸν συνέχισε.

ΑΜΕΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ένῷ ἡ χούντα εἶχε ἀφήσει πλεόνασμα στὴ χώρα ἡ ΝΔ, μέχρι τὰ τελη της 10τιας του 70 κατάφερε νὰ τὴν χρεώσει πολὺ βαριά μὲ ἀποτελεσμα οἱ ἀπλοὶ κάτοικοι νὰ νοσταλγοῦν ἡμέρες χούντας. Ἀπὸ τότε ὑπάρχει τὸ «Ποῦ σαι ῥε παπαδόπουλε;»

 ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Μπαίνουν οι βάσεις για τον έλεγχο του Αιγαίου από τους Τούρκους. Χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη πίεση η αντιπροσωπεία μας στη Σύνοδο της DPC του Δεκεμβρίου 1992 συμφώνησε σε μια πρόταση του ΝΑΤΟ που είχε επεξεργαστεί μια ομάδα εργασίας (το Mini Group) και προέβλεπε την κατάργηση των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης στη Νότια Περιοχή της Συμμαχίας. Η πρόταση, γραμμένη σε περίτεχνη «γλώσσα», δεν αποκάλυπτε το νόημά της σε πρώτη ανάγνωση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ W. Claes ανέλαβε τη «μετάφραση»! (δεύτερο και τρίτο συνημμένα αρθρα, Οι τούρκοι στη Λάρισα του Πτέραρχου Νίκου Κουρή και Πίσω από το φράγμα της ηχορύπανσης του Μιχάλη Στυλιανού). Υπεύθυνη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία.

 ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
Ο υπουργός μεταφορών της κυβέρνησης της ΝΔ στη Γενική Συνέλευση του ICAO στο Μόντρεαλ υπέγραψε νέο κανονισμό που καταργεί τα όρια του FIR και του ελέγχου για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο και καλεί Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν μεταξύ τους. Η Τουρκία είχε από το 1974 με νόμο και χάρτες διχοτομήσει το Αιγαίο ως όριο ευθύνης της. Υπέυθυνη Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, Νέα Δημοκρατία

ΚΥΠΡΟΣ
Η Νέα Δημοκρατία λέει ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

ΡΕΠΟΥΤΣΗ
 Το ανθελληνικό βιβλίο της 6ης Δημοτικού από το ίδρυμα του Τζόρτζ Σόρος και με συγγραφείς τις Ρεπούση και Κουλούρη. Υπεύθυνη η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή Νέας Δημοκρατίας

SIEMENS
Διαφυγή του Χριστόφια στη Γερμανία. Πρόεδρος της Siemens, Ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου ΑΝΑΝ και σαμποτάρισμα της υποψηφιότητας του Τάσσου Παπαδόπουλου . Υπεύθυνη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Μεγάλες ευθύνες στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Όσοι υπουργοί αντέδρασαν εκδιώτηκαν. Υπεύθυνη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή (και το ΠΑΣΟΚ εννοείται).

 I LOVE TURKEY
Ενώ η Τουρκία έχει σε ισχύ το casus belli, η ΝΔ την βοηθάει στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που η Τουρκία συνεχίζει να αθετεί τις συμφωνίες. Υπεύθυνη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: I LOVE SKOPIAN
Η Ντόρα Μπακογιάννη δέχεται να προσγειωθεί στην Κέρκυρα αεροπλάνο των Σκοπίων με τον Ήλιο της Βεργίνας και το όνομα “Μακεδονία”. Δηλαδή ντε φάκτο αναγνώριση της ονομασίας των σκοπίων και αδυναμία μας πλέον σε οποιαδήποτε διεθνή συνάντηση να απαιτήσουμε τα σκόπια να παρίστανται ως FYROM. Σε κάτι τέτοιο θα υποστούμε την γελοιοποίηση μας από τα σκόπια. Υπέυθυνη η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και ο ίδιος προσωπικά που είπε να μην είμαστε μικρόκαρδοι, κτλ.

BILDEMPERG
Ο τωρινός πρόεδρος της ΝΔ είχε πάρει μέρος στην λέσχη Bilderberg. Μια λέσχη που είναι γνωστή για τα ανθελληνικά της σχέδια. Μαζί με αυτόν έχουν πάρει μέρος στη λέσχη αυτή και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αλογοσκούφης και και άλλοι…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
 Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2008 ο Κος Μεϊμαράκης καλεί τους υπουργούς της Τουρκίας και των Σκοπίων στην παρέλαση. Τελικά ο υπουργός των Σκοπίων δεν θα έρθει. Υπεύθυνη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΝ+ΑΛΗΣ=ΜΑΥΡΟΣ ΑΛΗΣ

ΜΑΚΡΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ
«Πεφτει μακρυά ἡ Κῦπρος» γερος Καραμανλης

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ
«Σε λίγα χρονια δὲν θὰ  ἀσχολεῖται κανένας μὲ ὄνομα τῆς Μακεδονίας»δηλωση του 92

ΤΟ ΦΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Κανεις δὲν ξέρει μὲ σαφήνει πόσα ἔφαγε ἡ πρώην ὑπουργάρα τουρισμοῦ κ. Μαρκόπουλος. Τὸ μόνο σίγουρο εἶναι χόρτασε!

ΤΟ ΑΠΙΑΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Μέσα σὲ 7 χρόνια αὐξησε τὸ χρέος τπης Ἑλλάδος 100δις!
Οὐδεὶς ἔχει πετυχει παρόμοιο κατόρθωμα στὴ παγκόσμια ἰστορία!

ΕΟΚ
Μὰς ῥωτησε κανεὶς γιὰ νὰ μποῦμε στην ΕΟΚ;

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Μπορεῖ ναὶ μέν νὰ φαγώθηκαν άρκετὰ λεφτὰ ἐπί Τσοχατζόπουλου στὰ ὑποβρυχια, άλλὰ ὁ Μειμαράκης γιατὶ ἀντεδρασε σὲ πλήρη ἔλεγχο που του προτεινε ο ΛΑ.Ο.Σ καὶ κυρίως ὁ εἰσαγγελέας τοῦ Ἀρειου Παγου

Σας Καλωσοριζουμε (by Samaras)
Τὸ κολλητάρι τοῦ ΓΑΠ καλωσορίζει πρῶτος τοὺς λαθρομετανάστες ἀνοίγοντας τὰ σύνροα τὴς χώρας!

άκουλουθεῖ σύντομο ἀρθρο περὶ ὑποκρισίας ΝΔ ἀπο τὸν Διαμάντη Καρασούλα

:
Μετά την αποτυχία της “Πολιτικής ‘Ανοιξης” ακολούθησε για τον Αντώνη Σαμαρά ένας μακροχρόνιος πολιτικός χειμώνας που ωστόσο δεν στάθηκε ικανός να ανακόψει τις ηγετικές του φιλοδοξίες. ‘Ετσι, αυτός που το ’94 δήλωνε ότι δεν θα ξαναγύριζε στη ΝΔ “ούτε ως αρχηγός”, κατάφερε 16 χρόνια μετά να αναλάβει την αρχηγία μιάς καταρακωμένης και διαλυμένης Νέας Δημοκρατίας την οποία και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά προκειμένου να πείσει το λαό ότι ηγείτε σε κάτι νέο και ελπιδοφόρο. Πράγματι, ένα χρόνο μετά την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ άλλαξε αρκετά… Η αλλαγή όμως ήταν ουσιαστική ή επικοινωνιακή; ‘Aλλαξε πραγματικά ή εξωραίστηκε η ΝΔ; Το ουσιαστικό λοιπόν ερώτημα είναι αν πρόκειτε για αλλαγή πολιτικής σκέψης και πράξης ή για ένα εξωτερικό λίφτινγκ.
.
Θα ήταν ευτύχημα τόσο για τον κόσμο της Κεντροδεξιάς όσο και για σύνολο το πολιτικό σύστημα, η μεγάλη ήττα της ΝΔ και η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της να έφερνε μια ριζική και ουσιαστική αλλαγή στο Κόμμα. Δυστυχώς, αντ’ αυτών, ο κ.Σαμαράς έχει επιλέξει μια πολιτική πρακτική που θα είχε αποτέλεσμα στην προ Μνημονίου εποχή. Ο αρχηγός της ΝΔ δεν έχει αντιληφθεί δυστυχώς, ότι στην μετά το Μνημόνιο εποχή ο ελληνικός λαός δεν ανέχετε και δεν συγχωρεί πολιτικές παλαιοκομματικές και πρακτικές που οδήγησαν τη Χώρα στον εξεφτελισμό και τη χρεοκοπία. Και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.
Ο Αντώνης Σαμαράς “έριξε” κάποτε την κυβέρνηση της ΝΔ επειδή δεν δεχόταν καμία συζήτηση για σύνθετη ονομασία ως λύση στο Σκοπιανό. Αφού όμως απέτυχε το προσωπικό του πολιτικό εγχείρημα  επέστρεψε ξανά στη ΝΔ και χωρίς κανένα ενδοιασμό, έγινε υπουργός του Καραμανλή ο οποίος, αυθαίρετα και χωρίς τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, έκανε τη “σύνθετη ονομασία” επίσημη εθνική θέση της Ελλάδας! Σήμερα ο κ.Σαμαράς δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παραάδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Δικαίωμά του. Αλλά υποχρέωσή μας κι εμάς, να εντοπίζουμε και να επισημαίνουμε τις αξιακές εκπτώσεις και τις πολιτικές ανακολουθίες  εκείνων που διεκδικούν να κυβερνήσουν τον τόπο.
.
Το μνημόνιο
Η περίπτωση του μνημονίου αποτελεί κορυφαία απόδειξη της ανακολουθίας και της λαικίστικης πολιτικής πρακτικής της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. ‘Ολοι θυμόμαστε τον αρχηγό της ΝΔ πέρυσι τέτοια εποχή, να κάνει ταξίδια στην Ευρώπη προκειμένου να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας για τον οποίο “έβαλε πλάτη” όπως έλεγε ο ίδιος. ‘Οταν η συμφωνία στήριξης της Ελλάδας ήρθε για έγκριση στο Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν τον μηχανισμό στήριξης ενώ η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ.Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε πως “η ΝΔ δεν αρνήθηκε ποτέ το μηχανισμό στήριξης αλλά αντίθετα ευχαρίστησε τους εταίρους μας για την βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα”. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και οι άλλοι ευρωβουλευτές της ΝΔ ενώ ο βουλευτής Φθιώτιδας κ.Χρήστος Σταικούρας δήλωσε στο “Ράδιο 9″ ότι “ουδείς είπε να μην πάμε στο μηχανοσμό στήριξης. Η ΝΔ ήταν η πολιτική δύναμη που βγήκε στο εξωτερικό για να δημιουργηθεί αυτός ο μηχανισμός τον οποίο είχε ανάγκη η Ελλάδα”! Επίσης, ο φίλος και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο Θεόδωρος Βάρδας δήλωσε στον “Αθήνα 984” ότι “Η χώρα θα πτώχευε αν δεν ψηφίζαμε το μνημόνιο. Αν η ΝΔ ήταν Κυβέρνηση θα το ψήφιζε κι αυτή”!!!
.
Από τη μία λοιπόν ο Πρόεδρος της ΝΔ “βάζει πλάτη” για να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης και να σωθεί η Χώρα κι απ’ την άλλη καταψηφίζει την ενεργοποίησή του στη Βουλή των Ελλήνων και καταγγέλει για… προδοσία όσους ψήφισαν υπέρ του μηχανισμού! Στην περίπτωση του μνημονίου η ΝΔ ξεπέρασε σε λαικισμό ακόμα και το ΚΚΕ! Δεν αναγνώρισε ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες και καθοριστικές ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για την οικονομική κατάρρευση της Χώρας θεωρόντας το λαό αγράμματο και αφελή. Μπορεί ένα “κόμμα εξουσίας”, ένα κόμμα φιλελεύθερο, να λειτουργεί τόσο ανεύθυνα; Να πολιτεύεται με συνθηματολογία του τύπου “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο” και να βάζει το πρόσκαιρο κομματικό όφελος πάνω απ’ το πραγματικό συμφέρον της Χώρας; Σήμερα, ο κ.Σαμαράς εξακολουθεί να πολετεύεται με αντιμνημονιακά πυροτεχνήματα χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα απαντήσει στο ουσιώδες και διαχρονικό ερώτημα της 29ης Μαίου 2010: Πού θα βρίσκαμε λεφτά αν δεν ψηφίζαμε το μνημόνιο;
.
Ψήφος και Ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες
‘Αλλο ένα μνημείο πολιτικής υποκρισίας της ΝΔ αποτελεί και η περίπτωση του περιβόητου νόμου Ραγκούση περί Ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες που ψηφίστε πέρυσι στη Βουλή. Το κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο της αυθαιρεσίας του ΠΑΣΟΚ που με μία πρωτοφανή διαδικασία παγκόσμιας προτοτυπίας έδινε “με τη σέσουλα” την ελληνική ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες έπρεπε πάση θυσία να ανατραπεί. Μη μπορόντας να κάνει διαφορετικά η ΝΔ, το κατείγγειλε και το καταψήφισε γνωρίζοντας όμως ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ήταν αρκετή για να “περάσει” το νομοσχέδιο Ραγκούση. Η καταψήφισή του λοιπόν, αποτελούσε για τη ΝΔ πράξη πολιτικής και ιδεολογικής συνέπειας ή μετατροπής της ανάγκης σε… φιλότιμο; Γιατί αν η ΝΔ πίστευε πραγματικά ότι ο νόμος αυτός ήταν “εθνοκτόνος” όπως έλεγε, γιατί αρκέστηκε στην καταψήφισή του; Γιατί αρνήθηκε πεισματικά την πρόσταση για διενέργεια δημοψηφίσματος; Γιατί πολέμησε τη συλλογή υπογραφών κατά του νομοσχεδίου; Γιατί δεν υπερψήφισε την ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου αλλά επιχειρηματολόγησε κιόλας (δια του κ.Τζαβάρα) για την συνταγματικότητά του; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
.
Η πολιτική υποκρισία όμως σχετικά με το νόμο περί Ιθαγένειας δεν σταματά εδώ. Αφού όπως προείπα, η ΝΔ επιχειρηματολόγησε πέρυσι δια του κ.Τζαβάρα για την συνταγματικότητα του εν λόγο νομοσχεδίου, φέτος ήρθε η απόφαση του τέταρτου τμήματος του ΣτΕ να κατακεραυνώσει την ακατανόητη στάση και επιχειρηματολογία της ΝΔ και να κρίνει ανιστυνταγματικό το κατάπτυστο νομοσχέδιο! Η ΝΔ όμως δεν έχασε ευκαιρία… Αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια, βγήκε να πανηγυρίσει για την δικαίωσή της!!! (Σου λέει, ποιός θυμάτε τώρα τι ψήφισα εγώ πέρυσι…) Προφανώς ο κ.Σαμαράς νομίζει ότι είναι αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα του ’60 και του ’70… Με αυτές τις πρακτικές πιστεύει πως θα αποκαταστήσει την εικόνα της ΝΔ στην κοινωνία ώστε να του εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της Χώρας;
.
Το άσυλο
Δυστυχώς, μου είναι αδύνατο να συμπεριλλάβω στα στενά πλαίσια ενός άρθρου όλες τις περιπτώσεις πολιτικής υποκρισίας της Νέας Δημοκρατίας. Θα κλείσω την παρέμβασή μου με ένα πρόσφατο γεγονός που κατέδειξε για ακόμα μία φορά το λαικισμό και την υποκρισία που χαρακτηρίζει την ασόβαρη πολιτική της ΝΔ. ‘Οταν πριν δύο μήνες έγινε η περίφημη κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από τους τριακόσιους λαθρομετανάστες υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών ανθελληνικών δυνάμεων της άκρας αριστεράς, επανήλθε για άλλη μία φορά το ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημειακού ασύλου. Τότε λοιπόν οι εκπρόσωποι της ΝΔ με πρώτο τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίζονταν παντού ορυόμενοι κατά του ασύλου το οποίο υποθάλπει εγκληματίες, αναρχικούς και γενικότερα την ανομία και υπόσχονταν ότι θα το καταργήσουν αμέσως μόλις γίνουν κυβέρνηση! Δήλωναν μάλιστα ικανοποίση του ο ΛΑ.Ο.Σ προσχώρησε στη θέση τους! Ο απόλυτος καιροσκοπισμός και εμπαιγμός του λαού! Επί πεντέμιση χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ, καθημερινά το πανεπιστημειακό άσυλο λειτουργούσε ως χώρος προστασίας αναρχικών, βάνδαλων και πάσης δύσεως φασιστοειδών της Αριστεράς που κατέστρεφαν την Αθήνα και οι υπουργοί Παιδείας του Καραμανλή αρνίοντουσαν πεισματικά να προσχωρήσουν όχι στην κατάργηση του αλλά έστω στην έκτακτη άρση του για τη σύλληψη εγκληματικών ομάδων που έβρισκαν καταφύγιο στα πανεπιστήμεια! Ποιόν θέλουν να κοροιδέψουν; Ποιός επιτέλους μπορεί να τους πιστέψει;
.
Aς καταλάβουν στη Νέα Δημοκρατία ότι ο ελληνικός λαός έμαθε πια να ξεχωρίζει και να αντιλαμβάνεται τις πολαιοκοματικές πρακτικές που έχτισαν και συντήρησαν τον χάρτινο πύργο της μεταπολίτευσης και οδήγησαν την Ελλάδα στην αξιακή και οικονομική χρεωκοπία. Ο λαός δείχνει ακόμα ανοχή στο πολιτικό σύστημα θεωρώντας ότι αυτό αναγνωρίζει τις ευθύνες του για τον τραγικό κατήφορο του τόπου και πορεύεται διαφορετικά με πρωτεραιότητα την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Με πολιτικές “μπαμπεσιές” και εξυπνάδες δεν κερδίζεται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας.  ‘Οσα σύμβολα κι αν αλλάξετε, σε όσα γραφεία κι αν μετακομίσετε, αν δεν αλλάξετε πολιτική σκέψη και πράξη δεν πρόκειτε ποτέ να αθωοθείτε στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
 ---------------------------------------------
Τέλος ἀς σκεφτεῖ ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς τὶ θα ψηφίσει τὴν ἐπομενη φορά. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρέωσαν στὴν Ἑλλάδα 360δις. Ἡ ΝΔ στὴ τελευταία θητεία της ἀφησε 100δις. Και τώρα βλέπεις ξαφνικὰ την ΝΔ νὰ πρηγεῖται στις δημοσκοπήσεις. Δηλαδὴ τὶ ἄλλαξε ῥε πουστη μου μέσα σὲ 1,5 χρόνο;