Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΕ ΑΝΘΙΜΕ



Στις προκλητικές εμφανίσεις των γυναικών αναφέρθηκε χθες από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, οι οποίες κατά την διάρκεια των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης,
ντύνονται προκλητικά.



Ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε πως « Στο μυστήριο του γάμου και της βαφτίσεως οι περισσότερες γυναίκες είναι γυμνές. Δεν καταλαβαίνω την ώρα που τελούμε το μυστήριο και επικαλούμεθα την χάρη και ευλογία του Θεού, γιατί πρέπει να γδυθείς».



Επίσης ο κ. Άνθιμος απευθυνόμενος και προς τους άνδρες ανέφερε «Είσαι παντρεμένος και έχεις παιδιά, γιατί τα μάτια σου πέφτουν πάνω στην προκλητική η εξαιρετικής εμφανίσεως γυναίκα και σκοτεινιάζεις την ψυχή και τον κόσμο σου, και έτσι δεν μπορείς να χαρείς τα μέλη της οικογενείας σου;».



Νέα πυρά όμως εξαπέλυσε και για τους Σκοπιανούς, εκεί ο κ. Άνθιμος τόνισε "δεν έχουν σταματήσει την ανθελληνική τους προπαγάνδα, και συμπεριφέρονται ως οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδας".



Επίσης χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄.



Τέλος τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του παρουσία εκπροσώπων και φορέων της πόλης, αλλά και πλήθος πιστών.



Ο Μητροπολίτης Άνθιμος αφού εξήρε το έργο του μακαριστού, μεταξύ άλλων τόνισε « Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια εκ της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄, και με την ευκαιρία αυτή τελούμε το ιερό μνημόσυνο».