Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

πριν λίγο έσκασε βόμβα στον Κορυδδαλό, σε πολυκατοικία απέναντι απο τις φυλακές.
Ανανεωμένο: Η Βομβα ηταν πολύ δυνατή και ο θορυβος ακουστηκε σε μεγάλη απόσταση. Υπήρξε μαλιστα και πρειδοποιητικο τηλεφωνημα στην ελευθεροτυπία και στο Αλτερ.
Ανανεωμένο: Η αστυνομία απόμακρυνε τον κοσμο από την περιοχή, ενω προειδοποιεί πως υπάρχει κινδυνος και για δευτερη εκρηξη!

Συνδεθειτε στο άλτερ οπου στην εκπομπή του Ταρζάν θα δειτε αποκλειστικά βιντεο από την εκρηξη

Προσφατο: Μπράβο στους τρομοκράτες. ¨αντε να έχουμε και κανένα θυμα πάλι. Δεν μας φτανουν ηδη τα 4 που είχαμε θέλουμε και άλλα;Προς το παρον μετρουμε έναν τραυματία αλλά ευτυχως ελαφρα. Ελπιζουμε , να μην υπάρξει κατι χειρότερο αν και ευτυχως ειναι λιγο δυσκολο γιατι η αστυνομια είχα κάνει καλά την δουλειά πιο μπροστά

Επίσης σημειωθηκαν πολές υλικές ζημιές υψηλου κοστους.
 Ποιος θα τις πληρωσει πάλι αυτές;


    Η βόμβα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων μεσα σε σακου βιαζ, δίπλα στον τοίχο των παλιών γυναικείων φυλακών που πλέον δεν λειτουργούν.

Δειτε εδω το εκτακτο δελτιο του αντ1

Εδω η εικονα από το σημείο που σημειωθηκε η εκρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες (www.newsblog.gr) υπάρχει και άλλο τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί στη Νέα Σμύρνη.ΕΝΗΕΡΩΣΗ: Η ειδηση έχει κάνει τον γυρο του Κοσμου ηδη. Πολλά ξενα site έχουν κανει αναφορά σε αυτη την πανισχυρη έκρηξη.


Συγχαρητηρια στους δημοσιοκάφρους: Βρηκαν τους ένοχους πριν καλα-καλά ακομα τους ανακλυψει η αστυνομία. Χρυσαυγιτες την έβαλαν την βομβα και ειχαν στοχο λαθρομεταναστες εντος τν φυλακών!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΈΝΟΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΥ Η ΘΡΥΛΑΡΑ

Να επιτέλους και μια χαρά! Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προσφέρει σε όλους εμάς τους φανατικούς του οπαδούς μια μεγάλη χαρα ,επικρατώντας φυσικά στον αγαπημένο του Πελάτη με σκορ 3-1 σετ. Με την σημερινη νικη συμπληρωσε 3 νικες που χρειαζοταν στους τελικους των πλευ οφ για να στεφθει για Δευτερη συνεχομενη φορά πρωταθλητής Ελλάδος. Πάμε τωρα στα εντός του γηπέδου. Ο Καραμπέτσος αποφάσισε να διακοψει για περίπου 5 λεπτά το ματς σημερα με την δικαιολογια οτι ακουγοταν υβριστικά συνθήματα και δευτερον οτι έγινε ριψη μικροαντικειμένων. Ξεκιναω σχολιάζοντας το δευτερο. Όπως φαινεται, η ριψη αντικειμένων έγινε από κάποιον κάφρο πιθανως αντι-ολυμπιακο ο οποίος δεν μπορεί να αντεξει να δει την ομαδαρα μας να το σηκωνει. Δεν εξηγειται αλλιως όταν βρισκεσαι 6 ποντους μπροστα στο δευτερο σερβίς να προσπαθεις να σπάσεις την φόρμα της ομάδας.. Όσο για τα υβριστικά συνθημα ..... Κυριε Καραμπέτσο(διαιτητης του αγωνα) σε γηπεδο βρισκοσαστε, όχι σε εκκλησία. Δηλαδή, τι ηθελες να έκαναν οι οπαδοί μας μες στο γηπεδο; Πως θα εμψυχωοσυν την ομάδα; Και κάτι άλλο. Στη γλυφάδα δεν σας ενοχλουν όλα αυτά, υβριστικά συνθηματα και αντικειμενα ; Μονο στο ρεντη σας ενοχλούν; Σταματηστε αυτη την υποκρισία
Τελος πάντων, ο κοσμος για άλλη μια φορά ηταν συγκλονιστικός φωνάζοντας συνθηματα υπέρ της ομάδος και ενθαρρυνοντας της για να νικησει τον ακατανομαστο. Κλεινοντας, θέλω να ευχαριστησω τους παικτες του Βόλευ, οι οποίοι υστερα από την απώλεια του κυππέλου αποφάσισαν να μας χαροποιησουν!

Εισαι στο μυαλό.............. κάτι μαγικό

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ


« Ὁ Κύριος ἀνελήφθη εἰς οὐρανούς,
ἵνα πέμψῃ τὸν Παράκλητον τῶ κόσμω,
οἱ οὐρανοὶ ἡτοίμασαν τὸν θρόνον αὐτοῦ,
νεφέλαι τὴν ἐπίβασιν αὐτοῦ,
Ἄγγελοι θαυμάζουσιν,
ἄνθρωπον ὁρῶντες ὑπεράνω αὐτῶν,
ὁ Πατὴρ ἐκδέχεται, ὃν ἐν κόλποις ἔχει συναϊδιον,
Τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον κελεύει πᾶσι τοὶς Ἀγγέλοις αὐτοῦ,
Ἄρατε πύλας οἱ ἄρχοντες ἡμῶν,
Πάντα τὰ ἔθνη κροτήσατε χείρας.
ὅτι ἀνέβη Χριστός, ὅπου ἣν τὸ πρότερον». 
 
 


Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του (Πράξ.1,3). Αυτές οι μεταναστάσιμες εμφανίσεις Του προς αυτούς είχαν πολύ μεγάλη σημασία. Έπρεπε οι πρώην δύσπιστοι και φοβισμένοι μαθητές να βιώσουν το γεγονός της Αναστάσεως του Διδασκάλου τους και να αποβάλλουν κάθε δισταγμό και ψήγμα απιστίας για Εκείνον. 

Την τεσσαρακοστή λοιπόν ημέρα, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, ο Κύριος τους μαθητές του «εξήγαγε έξω έως τη Βηθανία», στο όρος των Έλαιών όπου συνήθως προσηύχετο. «Και αφού σήκωσε τα χέρια του, τους ευλόγησε». (Λουκά 24,50) και «ευλογώντας τους, εχωρίσθηκε απ' αυτούς και εφέρετο πρός τα πάνω, στον ουρανό» μέχρι που τον έχασαν από τα μάτια τους. Και μετά αφού Τον προσκύνησαν επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ με χαρά μεγάλη και έμεναν συνεχώς στο ναό υμνολογώντας και δοξολογώντας το Θεό. 

Ο ευαγγελιστής Μάρκος, περιγράφοντας πιο λακωνικά το θαυμαστό και συνάμα συγκινητικό γεγονός, αναφέρει πως μετά από την ρητή αποστολή των μαθητών σε ολόκληρο τον κόσμο κηρύττοντας και βαπτίζοντας τα έθνη, «ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού. Εκείνοι δε εξελθόντες εκήρυξαν πανταχού, του Κυρίου συνεργούντος και τον λόγον βεβαιούντος δια των επακολουθούντων σημείων» (Μαρκ.16,19-20). 

Αυτή η ευλογία είναι πια η αρχή της Πεντηκοστής. Ο Κύριος ανέρχεται για να μας στείλει το παράκλητο Πνεύμα, όπως λέγει το τροπάριο της εορτής: «Ανυψώθηκες στη δόξα, Χριστέ Θεέ μας, αφού χαροποίησες τους μαθητές σου με την επαγγελία του Αγίου Πνεύματος και βεβαιώθηκαν από την ευλογία σου». 

Η Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί αναμφίβολα το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού έργου Του. «Ανελήφθη εν δόξη» για να επιβεβαιώσει την θεία ιδιότητά Του στους παριστάμενους μαθητές Του. Για να τους στηρίξει περισσότερο στον τιτάνιο πραγματικά αγώνα, που Εκείνος τους ανάθεσε, δηλαδή τη συνέχιση του σωτηριώδους έργου Του για το ανθρώπινο γένος. 

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του. Μπορεί να κάθισε στα δεξιά του Θεού στους ένδοξους ουρανούς, όμως η παρουσία Του εκτείνεται ως τη γη και ως τα έσχατα της δημιουργίας. Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του, για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρωπίνων προσώπων, που θέλουν να σωθούν. Νοητή ψυχή του σώματός Του είναι ο Θεός Παράκλητος, «το Πνεύμα της αλήθείας» (Ιωάν. 15,26), ο Οποίος επεδήμησε κατά την αγία ημέρα της Πεντηκοστής σε αυτό, για να παραμείνει ως τη συντέλεια του κόσμου. 

Η σωτηρία συντελείται με την οργανική συσσωμάτωση των πιστών στο θεανδρικό Σώμα του Χριστού. Αυτό εννοούσε, όταν υποσχόταν στους μαθητές Του: «ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ.28,20).
Απολυτίκιον Ἦχος δ'

«Ἀνελήφθης ἐν δόξῃ, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν,
χαροποιήσας τοὺς Μαθητάς,
τὴ ἐπαγγελία τοῦ ἁγίου Πνεύματος,
βεβαιωθέντων αὐτῶν διὰ τῆς εὐλογίας,
ὅτι σὺ εἰ ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ,
ὁ λυτρωτὴς τοῦ κόσμου».«Ο ίδιος ο Κύριος λέει: «συμφέρει υμίν ίνα εγώ απέλθω ... και εγώ ερωτήσω τον Πατέρα και άλλον Παράκλητον δώσει υμίν» (Ιωάν. 14,16). Έτσι η Ανάληψη του Χριστού είναι η κατ' εξοχήν επίκληση, γιατί είναι θεία• ο Υιός παρακαλεί τον Πατέρα να στείλη το Άγιο Πνεύμα και, εις απάντηση αυτής της παρακλήσεως, ο Πατήρ στέλνει το Πνεύμα και πραγματοποιεί την Πεντηκοστή. Η ολοκληρωμένη αυτή θεώρηση των οικονομιών δεν ελαττώνει καθόλου τον κεντρικό χαρακτήρα του απολυτρωτικού έργου του Χριστού, της θυσίας του Αμνού, αλλά προσδιορίζει την προοδευτική τάξη των γεγονότων και δείχνει τον Υιό και το Πνεύμα, καθένα ιδιαίτερα στην προσωπική Του μεγαλοπρέπεια και διάσταση, καθένα στην υπηρεσία του άλλου σε μια αμοιβαία λειτουργία που συμπίπτει με τη Βασιλεία του Πατρός». 


Σχόλια δικά μου:

  1.  Πολύ σημαντική η σημερινή εορτή για την Ορθοδοξία. Ο Χριστός, όπως διαβάσαμε και παραπάνω στο site της Χριστιανικης φοιτητικής δράσης, μετά την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του δεν  εγκατέλειψε τους μαθητές του αμέσως. Αντιθέτως , έμεινε κοντά τους εως οτου τους διαβεβαιώσει ΟΤΙ ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ. Γι΄αυτο και εμείς οι πιστοί για 40 μέρες μετα την ανασταση, αντι για καλημέρα επιβεβαιωναμε στον συνανθρωπό μας, την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.
  2. Η Ανάληψις του Κυρίου είναι μια επίσης σημαντική και μεγάλη Γιορτή, όπως η πεντηκοστη, ο δεκαπενταυγουστος, ο Ευαγγελισμός κτλ. Δεν θα έπρεπε και η σημερινή ημέρα να καθιερωθεί ως αργία. Θα έπρεπε , αλλά τι ζητάω κι εγώ.  Εδω δεν ήταν τόσα χρόνια αργία, τωρα που έχουμε το ΔΝΤ θα ξεχάσουμε και τις ημέρες που ειναι αφιερωμένες  στον Κυριο (ΚΥΡΙΑΚΕΣ). Τι μπορεί άραγε να θυσιάσει σημερα ο ανθρωπος στο Βωμό του Χρηματος;