Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Αρχικά διαβάζοντας αυτο τον τον τροπο ( με τα ροζ γραμματα), διχως να τον εξετασω και μένοντας μονον στην επιφάνεια των πραγμάτων τον θεώρησα πολύ έξυπνο και θα μπορουσε οντως να ειναι αποτελεσματικός. Όμως οταν διάβασα τα σχολία του αποκάλυψις, άρχιζα να αλλάζω γνωμη. Ας δουμε τον τροπο που διάβασα στο fb αλλά και τις σωστές απόψεις του παρακάτω σχολιαστή!
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ TO ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕΚι αν δοκιμάζαμε ... δε θα χάναμε πολλά πράγματα...

Εστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα
αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε ένα έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών
πετρελαίου.

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,5 Ευρό το
λίτρο!

θέλετε να κατεβούν οι τιμές? Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ/ αυτή,
που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.Τον τελευταίο
Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά τα διαβήματα
γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική. Θα ήταν
μεγαλύτερη η ζημία , σ' εμάς παρά σ/ αυτές.


'Ομως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την
ακολουθούσαμε με συνέπεια. Ενωθείτε μαζί μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας
έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη ( 58,9
λεπτά το λίτρο ). Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές
είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά.
Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να
χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να
αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι. ρα αφού
χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία
στην αγορά βενζίνης. Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα << ΧΤΥΠΗΜΑ
στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών
.

Ιδού μια πρόταση:



ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ



(SHELL KAI ΒΡ).



Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή
της.

Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις
ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει
να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της
ΒΡ.
Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.
Το μήνυμα αυτό εστάλη σε 40 περίπου άτομα. Εάν καθένας απ' αυτούς
το διαδώσει σε γνωστούς θα γίνει 40 x 10 = 400 και 400 x 10 = 4000
άτομα κ.ου. Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρεί εκατομμύρια αποδέκτες
στους καταναλωτές. Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε αυτό
το μήνυμα σε μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα κάνουν
κι αυτοί το ίδιο. Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε
έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους.

Πατρίδα ή Θρησκεία; Ελλάδα ή Χριστός; Τι να αγαπησω περισσότερο;

Ποιο είναι ανώτερο λοιπόν για έναν άνθρωπο; Η Ελλάδα ή ο Χριστός;Τι οφελεί περισσότερο τον άνθρωπο να αγαπά την πατριδα του περισσότερο ή τη θρησκεία;

Αυτά τα ερωτήματα και άλλα παρόμοια είναι μερικά εκ των οποίων που χρησιμποιούν διάφοροι ανθέλληνες και αντιχριστοι για να φιμώνουν τους Ελληνορθόδους εθνικιστές και πατριώτες. Μάλιστα, έχω παρατηρήσει πως πολλοί έχουν υιοθετησει τέτοιες απόψεις πως Ελλάδα και ορθοδοξια δεν συνάδουν και ειναι αντιπαλοι εχθροί. Άλλοι δε να υποβαθμιζουν την πατριδα και άλλοι την θρησκεία.  Αρκετοί μάλιστα, πατριώτες βάζουν πάνω απ΄όλα την Ελλάδα και να ισχυρίζονται "Πάνω απ΄ όλα η Ελλάς. Οι Θρησκείες διχάζουν τον ελληνικό λαό". Υπάρχει και η άλλη βεβαια πλευρά, σαν αυτούς τους τυπους των απολογητών, οι οποίοι μισουν κάθε τι ελληνικό και λένε πως ταχα ειναι υπέρ της ορθοδοξίας.

Ας εμβαθύνουμε το θέμα μας. Ένας άνθρωπος τι πρέπει να αγαπάει περίσσοτερο την πατριδα του ή την θρησκεία του; Ο καθένας βεβαια μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Όμως θα πρέπει να γνωρίζει πως Ελλάδα και Ορθοδοξία ειναι αλλήλένδετες έννοιες ,και αν δεν υπήρχε η μία από αυτές δεν θα υπήρχε και η άλλη. Αν δεν ερχόταν ο Χριστός στη Γη, να ξέρετε πως θα ειμασταν σκλαβωμένοι στους Ρωμαίους ακόμα. Αν δεν υπήρχε η Ελλάδα,ο χριστιανισμός δεν θα ηταν μια οικουμενικη πίστη και ουτε θα διδαχθόταν σε όλο το κοσμο. Για αυτό ο Χριστός γνωριζε τι έλεγε, οταν έλεγε για τους Έλληνες "Ελληλυθεν η ωρα να δοξασθή,ο Υιος του ανθρώπου".

Να σημειωθεί πως ο Χριστός είναι πάνω από τα έθνη. Αυτό προυποθέτει φυσικά και την ύπαρξη των φυλών-εθνών. ΌΧΙ αυτο που θέλουν να κάνουν οι αριστεροί διεθνιστές, να επιμειξουν όλες τις φυλές μεταξύ τους ώστε στο τέλος να μην υπάρχει καμία από αυτες.  Το παραπάνω γεγονός δεν αναιρεί όμως την αγάπη ενός ατόμου προς το έθνος του. Είναι φυσικό και εμφυτο σε έναν άνθρωπο να αγαπάει το έθνος του. Έτσι, τον έκανε λοιπόν ο Θεός τον άνθρωπο, να τρέφει δηλαδή ένα είδος αγάπης  για την χωρα του. Αυτή ομως η αγάπη πρέπει να υπερβαινει την αγαπη προς τον ΘΕΟ και ΠΑΤΕΡΑ μας; Δεν έχει καμία σημασία. Πουθενά (αν κάνω λάθος διορθωστε με) στις γραφές δεν συγκρίνεται η αγάπη προς το Θεό με την αντιστοιχη της πατρίδας. Η αγάπη προς το Θεό στις γραφές συγκρίνεται με την αγάπη του χρηματος, των ψευτικων θεών κτλ. Επιπλέον, γνωριζουμε από τις γραφές να αγαπάμε τον πλησίων  όπως τον εαυτό μας. Επομένως, βλέπουμε πως δε λέει πουθενά ο Κυριος να τον αγαπάμε περισσότερο από την πατρίδα μας. Διότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αν δεν έχουμε ελεύθερη πατριδα , εμείς οι Έλληνες, δεν θα μπορουμε να λατρέψουμε το Θεό μας ελευθερα.

Για αυτό η αγάπη για την πατριδα και το αίμα μας παίζει  τεράστιο ρόλο και δεν έρχεται σε συγκρουση με την αγάπη προς το Θεό. Επιλέον , η αγάπη δεν μπορεί να μετρηθεί με κάποιο μονάδα μέτρησης. Απλώς φαινεται μέσα από τα εργα. Πολλές φορές όταν προσφέρουμε κάποιο εργο στην κοινωνία μας αυτο βοηθάει τις περισσότερες φορές παράλληλα και την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Άλλο ομως ειναι το προβλημα με όλα τα παραπάνω . Δεν γινεται να εισαι χριστιανός να και να μισείς τους άλλους λαούς( πχ εμείς τους Τουρκαλβανούς) . Σε κάποιες περιπτωσεις το μίσος μας είναι εμφυτο και πρέπει να υπερβουμε τον εαυτό μας ώστε να το αποβάλλουμε από μέσα μας. Εγώ, πιστευω μέσα από τα βάθη της καρδίας πως σε όλη την υφηλιο δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να μισεί τους Τουρκαλβανούς. Απλώς, τους έχει κάποιο  αχτι και λογικό ειναι αυτο οταν έχουν μπει μέσα στο σπίτι σου και σε τυρρανουσαν φριχτα για τόσα χρόνια. Αν ποτέ ζητουσε η Τουρκία συγνωμη για όλα που έκανε στην Ελλάδα, πιστευω πως η Ελλαδα θα την συγχωρουσε την Τουρκία. Γιατί η Ελλάδα, είναι μια τόσο μικρή χωρα με μεγάλη καρδιά. Βέβαια, το παραπάνω δεν προκειται να γίνει ουτε σε ταινία επιστημονικης φαντασίας, να ζητουσαν δηλαδή οι Τουρκοι συγνωμη.

Θέλω να κλείσω αυτο το άρθρο, στο οποίο ελπίζω να βρηκατε κάποιες απαντησεις σε αναπάντητες ερωτησεις που είχατε, με έναν προσωπικο διάλογο από μια κομουνιστρια χριστιανή( δεν ξέρω πως γινεται αυτό , αλλά ετσι το ισχυρίζεται αυτ'η)

Κομουνιστρια: Για πες μου ρε Θόδωρα πως γινεται να εισαι και Χριστιανός και εθνικιστής
Εγώ: Δηλαδή;
Κομουνιστρια: Μισείς αφόρητα τους Τουρκους και αγαπάς και το Χριστό
Εγώ: Καταρχάς δεν τους μισώ
Κομουνιστρια: Χαχαχα (με διακόπτει και γελάει)
Εγώ: Αν ερχόταν κάποιος άγνωστος σπίτι σου θα του επέτρεπες να κάτσει να σε κλέψει;
Κομουνιστρια: Όχι
Εγω: Έτσι και εγώ. Απλώς δεν γουστάρω να ειναι ο ξένος (τουρκικος λαός) μέσα στο σπίτι-πατριδα μου. Γιατί και εγω, πιστευω σαν καλή χριστιανή που εισαι δεν θα τον μισουσες αργοτερα τον άγνωστο. Απλως, δεν τον ηθελες μες στο σπίτι σου. Συμφωνείς;

Κομουνιστρια: Ναι. Αλλά για πες μου. Πριν μου έλεγες κάτι πράγματα για ξεσηκωμό όλων των Ελλήνων και να κατατρέξουμε τους Τουρκους ως τα βαθη της Ασίας. Συμβαδιζουν αυτό με το δογμα της πιστεως μας;

Εγώ: Ακουσε καλη μου. Γιατί μου την μπηκες πολύ απότομα. Μηπως ξεχνάς πως αντεδρασε ο Χριστός οταν ειδε τους εβραίους να έχουν κάνουν καταληψει τον οικο του Πατέρα του και να τον έχουν μετατρέψει σε καταφυγιο ληστ'ων; Τους μαστιγωσε ναι ή όχι; Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να ανεχθουμε τις προκλησεις των τουρκαλβανών;
Κομουνιστρια: .....................................