Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Πρόλογος στο βιβλίο «Η αλβανική γενοκτονία έναντι των Σέρβων στον Κ΄ αιώνα»

Την εμφάνιση αυτού του ασυνήθιστου βιβλίου στο φως της ημέρας διασφάλισε, πριν από όλα η Θεία Πρόνοια, η οποία εκδηλώθηκε μέσω ασυνήθιστου και πανένδοξου θαύματος του Θεού. Μετά από τα δεινά του σερβικού λαού και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσσοβο και τα Μετόχια από τον Ιούνιο του 1999, όταν με τον λαό μας εξοριστήκαμε από την καθέδρα μας στην Πριζρένη, στην επισκοπική μας κατοικία εγκαταστάθηκε η KFOR η οποία ανέλαβε και την γραπτή υποχρέωση να την προστατεύει, όπως και το κτίριο του Σερβικού Ορθόδοξου Σεμιναρίου και το μοναστήρι των Αγίων Αρχαγγέλων. Όλα τα αγαθά έμειναν στην επισκοπή, καθώς και το πλούσιο αρχείο της επαρχίας, και Εμείς την έδρα της Μητρόπολης εγκαταστήσαμε προσωρινά στην Ι.Μ. Γκρατσάνιτσα.

Το 2004, μην προμηνύοντας τίποτα, αισθανθήκαμε κάποια εσωτερική ανάγκη να μεταφέρουμε το Αρχείο μας από την Πριζρένη στην Γκρατσάνιτσα. Τη δουλειά αυτή την τελειώσαμε στις 15 Μαρτίου το 2004, άρα μόνο μια μέρα πριν το φρικτό Πογκρόμ του Μαρτίου, το οποίο στην παρουσία των διεθνών δυνάμεων της KFOR εκτέλεσαν οι Αλβανοί εγκληματίες. Στο πογκρόμ αυτό η Πριζρένη υπέστει αρκετά μεγάλη ζημιά. Ήδη στις 17 Μαρτίου πυρπολήθηκαν όλα τα ιερά στην Πριζρένη, και το ίδιο το κτίριο της επισκοπικής κατοικίας. Εάν το Αρχείο δεν είχε μετακινηθεί μια μέρα νωρίτερα, θα ήτανε σε φλόγα και για πάντα καταστραμμένο, και συνεπώς θα ήταν εξαλειμμένες όλες οι πράξεις και τα έγγραφα τα οποία μαρτυρούν περί των δεινοπαθημάτων του σερβικού λαού και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κόσσοβο και τα Μετόχια καθ’ όλον τον εικοστό αιώνα.
Την τακτοποίηση του Αρχείου, σε συμφωνία με Μας, ανέλαβε η Σλάβιτσα Ραντομίροβιτς, υπάλληλος του Υπουργείου Κοσσόβου και Μετοχίων με τους συνεργάτες της. Κατά την ανασκόπηση και τακτοποίηση του Αρχείου, σε πλήθος διάφορων εγγράφων, βρέθηκαν και φρικτές μαρτυρίες περί των δεινών των Σέρβων και της Εκκλησίας μας τόσο στους πολεμικούς όσο και στους ειρηνικούς, μεσοπολεμικούς καιρούς του εικοστού αιώνα. Αυτές οι μαρτυρίες περιγράφουν συνεχείς επιθέσεις και προσβολές των μελών της αλβανικής εθνικής μειονότητας κατά των Σέρβων, των ζωών τους, της τιμής και της εντιμότητάς τους, κατά των εκκλησιών και μοναστηριών και ειδικά κατά της μοναστηριακής περιουσίας.
Πρόκειται για ανοησία, ένα ιστορικό παράδοξο, η εθνική μειονότητα σε ένα κράτος να απειλεί την πλειονότητα του λαού, το οποίο φέρει το όνομα του λαού αυτού. Τα εγκλήματα αυτά, διαπραττόμενα από τους Αλβανούς κατά των Σέρβων στον εικοστό αιώνα, ποιος μπορεί να περιγράψει, ποιος μπορεί να τα μετρήσει; Αυτό το βιβλίο δεν έχει αυτή τη φιλοδοξία. Στο ίδιο αναφέρονται μόνο εκείνα τα εγκλήματα, τα οποία με την ασπλαχνία τους εξανάγκασαν τους συγχρόνους να αφήσουν περί τούτων γραπτή μαρτυρία στην Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης. Όλα αυτά τα εγκλήματα εν σύνολο, έχουν κοινό παρανομαστή: αυτό είναι η ενιαία γενοκτονία έναντι του σερβικού λαού την οποία έπρατταν και διέπρατταν όχι μόνο κατά τους οικτρούς πολέμους και κατοχές, αλλά και κατά τους ειρηνικούς καιρούς, κάτι που είναι άγνωστο στην ιστορία του κόσμου.

Στη Συνθήκη των ΗΕ περί γενοκτονίας στο άρθρο 2 γράφει: Σύμφωνα με τη Συνθήκη αυτή, η γενοκτονία σημαίνει πράξεις που έγιναν με πρόθεση την εξόντωση, εν ολω ή εν μέρει, οποιασδήποτε εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας:
- Ο φόνος μελών μιας ομάδας.
- Η πρόκληση σοβαρής σωματικής ή πνευματικής βλάβης σε μέλη της.
- Η εσκεμμένη επιβολή στην ομάδα συνθηκών ζωής που αποσκοπούν στο να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της , εν ολω ή εν γενεί.
- Η επιβολή μέτρων με σκοπό την παρεμπόδιση των γεννήσεων μέσα στην ομάδα.
- Η βίαιη μετακίνηση παιδιών από τη μια ομάδα στην άλλη.

Όλα αυτά που αναφέρονται στα εδάφια από τη Συνθήκη των ΗΕ τα οποία χαρακτηρίζουν τη γενοκτονία, εκτός από την τελευταία (για αυτή δεν βρήκαμε γραπτά ίχνη) έγιναν έναντι του σερβικού λαού στο Κόσσοβο και τα Μετόχια στον εικοστό αιώνα..
Οι μέθοδοι πιέσεων, εκφοβισμών, διωγμών, δολοφονιών, βιασμών, λεηλασιών, ψεμάτων ενώπιον των αρχών σε σπάνιες στιγμές όταν οι δράστες των εγκλημάτων αναγνωρίζονταν και φέρνονταν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι συμβολικές ποινές, ματαίες προειδοποιήσεις ή απλά απαλλαγές από την ενοχή του δράστη, αποδόσεις των εγκλημάτων σε «μικρά παιδιά» (јер, шта зна „маљи деца“), επαναλαμβάνονται από έτος σε έτος, από μήνα σε μήνα, από μέρα σε μέρα. Διαβάζοντας τις πράξεις του ιερατείου και των διοικήσεων των μοναστηριών που διαβιβάζονταν στον αρμόδιο Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης από το 1919 μέχρι το 1989, και ειδικά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποκομίζεται η εντύπωση πως περιγράφονται τα σύγχρονα γεγονότα τα τελευταία οκτώ χρόνια του Προτεκτοράτου των ΗΕ στο Κόσσοβο και τα Μετόχια. Όλα επαναλαμβάνεται πιστά όπως σε φωτοτυπία. Οι εγκληματίες είναι πάντα ίδιοι, μόνο με διαφορετικά προσωπικά ονόματα (και συχνά χωρίς τα ίδια), όπως και τα θύματα είναι πάντα ίδια – Σέρβοι με όνομα και επίθετο. Το δράμα επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές κατά το ίδιο σενάριο. Αλλάζουν μόνο οι συμμετάσχοντες και ο τόπος συμβάντος.
Το πλήθος του διαχωρισμένου υλικού, 216 διαφορετικά έγγραφα προβλεπόμενα για το βιβλίο αυτό, διαιρέθηκαν σε πέντε κεφαλαία και τρία ειδικά προσαρτήματα (βλέπε Περιεχόμενα), κατά την συγγένεια των θεμάτων και την προβληματική με τα οποία ασχολούνται τα έγγραφα, ή αλλιώς, χωρίστηκαν σε κάποιες χρονικές περιόδους, όπως ας πούμε τον καιρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από το 1941 μέχρι το 1945. Καταβλήθηκε προσπάθεια να μεταφερθούν όλα τα έγγραφα πιστά στο βιβλίο, να παραμείνουμε όσο πιο πιστά γίνεται στο πρωτότυπο. Για το λόγο αυτό, εάν ο αναγνώστης κάπου-κάπου βρει ορισμένα ορθογραφικά ή λάθη σε γράμματα, ας ξέρει ότι αυτό δεν είναι καρπός αμέλειας του συντάκτη και του εκδότη, αλλά ακριβώς η απόδειξη της επιθυμίας να παραμείνουμε όσο πιο πιστά στα αυθεντικά στοιχεία. Αυτό το δείχνει και ο αρκετός αριθμός πανομοιότυπων των σημαντικότερων εγγράφων, οι οποίοι εισαχθήκανε σε αυτή την τυπωμένη έκδοση.

Η προετοιμασία αυτού του βιβλίου διαρκούσε επί τρία ολόκληρα έτη. Καταβλήθηκαν πολύς κόπος, καλή θέληση, αλλά και κονδύλια. Δεν ήταν εύκολο να παρθεί απόφαση όσον αφορά το μέγεθος και τα περιεχόμενα αυτού του, σύμφωνα με όλα, μη καθημερινού βιβλίου. Προσπαθήσαμε να είναι το μέγεθός του σε εύλογες διαστάσεις, αλλά όχι σε βάρος της αλήθειας την οποία μαρτυρεί. Επιλέξαμε μόνο εκείνα τα έγγραφα τα οποία σαφέστατα και αναμφισβήτητα μαρτυρούν για τα τεράστιων διαστάσεων εγκλήματα διαπραττόμενα έναντι των Σέρβων από το Κόσσοβο και τα Μετόχια, της πνευματικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς, καθώς και της κινητής και ακίνητης περιουσίας, κατά τον εικοστό αιώνα.
Μπορεί να φανεί παράξενο ότι σε αυτό το βιβλίο δεν υπάρχουν έγγραφα τα οποία μιλούν για τα πιο πρόσφατα εγκλήματα στο Κόσσοβο και τα Μετόχια τα οποία διέπραξαν, και ακόμη τα πράττουν, οι Αλβανοί υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας, στην παρουσία της UNMIK και της KFOR, καθώς και για την προσπάθεια βιαίας απόσχισης του Κοσσόβου και των Μετοχίων από το κράτος της Σερβίας. Εδώ πρέπει να εξηγηθεί ότι αυτό γίνεται διότι η περίοδος (από το 1991 μέχρι...) που βρίσκομαι στην θέση του Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης δεν περιλήφθηκε στο βιβλίο αυτό για κατανοητούς λόγους. Αυτό θα το προετοιμάσει και τυπώσει, πιθανά, ως προσάρτημα στο βιβλίο αυτό, κάποιος άλλος όταν θα γράφεται περί των γεγονότων σε σχέση με την διάλυση της πρώην ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας, καθώς και περί της διακυβέρνησης της UNMIK στο Κόσσοβο και τα Μετόχια.
Η εμφάνιση αυτού του βιβλίου ακριβώς σήμερα όταν οι πολλοί ισχυροί από την παγκόσμια κοινότητα προσπαθούν όλα αυτά τα αλβανικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στους αιώνες, καθώς και αυτά τα πρόσφατα που διαπράχθηκαν έναντι του σερβικού λαού και των ιερών του από τον Ιούνιο του 1999 (γκρεμίστηκαν και βεβηλώθηκαν πάνω από 150 εκκλησίες και μοναστήρια, εκατοντάδες νεκροταφεία και άλλα μνημεία πολιτισμού), να αμείβουν δίνοντας την ανεξαρτησία στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, ήτοι χωρίζοντας το Κόσσοβο και τα Μετόχια από τη Σερβία, δημιουργώντας έτσι ένα δεύτερο αλβανικό κράτος στα Βαλκάνια, αποτελεί φωνή της συνείδησης και της ποδοπατημένης δικαιοσύνης η οποία κραυγάζει στον ουρανό. Αυτό είναι ακόμη μια ισχυρή προειδοποίηση και δείκτης σε εκείνους που «στόμα ἔχουσι καὶ οὐ λαλήσουσιν, ὀφθαλμοὺς ἔχουσι καὶ οὐκ ὄψονται» (ψαλμός 134, 16), να «συνέλθουν» Λουκ 15, 17) και σταματήσουν να προσθέτουν ανομία σε ανομία, και στα εγκλήματα έγκλημα, ξεριζώνοντας την καρδιά από το στήθος της Σερβίας, ώστε σαν πτώμα να την «βραβεύσουν» με την «ένταξη στην Ευρώπη». Το μήνυμα αυτού του βιβλίου απευθυνόμενο σε όλους που τείνουν να αποσχίσουν το Κόσσοβο από τη Σερβία, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μια και μοναδική πρόταση: δεν υπάρχει τίμημα με το οποίο το Κόσσοβο μπορεί να πληρωθεί, και δεν υπάρχει καλό το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει το Κόσσοβο στους Σέρβους.

Η ευγνωμοσύνη για την εμφάνιση αυτού του βιβλίου ανήκει σε όλους οι οποίοι δούλεψαν στο ίδιο, και οι οποίοι με την προσπάθειά τους διασφάλισαν η αλήθεια να βγει στο φως. Το μεγαλύτερο βραβείο σε όλους αυτούς θα είναι η συνείδηση και η γνώση ότι με την εργασία τους σε αυτό το βιβλίο έδωσαν τη συνεισφορά τους στην άμυνα του Κοσσόβου και των Μετοχίων ακριβώς στην τελική φάση της μάχης του Κοσσόβου η οποία άρχισε παλιά το 1389, και τελειώνει τις μέρες μας. Οι απόγονοι θα ξέρουν να εκφράσουν την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη για τη συνεισφορά αυτή, και ο Θεός θα ξέρει να το βραβεύσει.

АΡΤΕΜΙΟΣ
Μητροπολίτης Ράσκας-Πριζρένης και Κοσσόβου-Μετοχίων

«Η αλβανική γενοκτονία έναντι των Σέρβων στον

Η Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης και Κοσσόβου και Μετοχίων συνεχίζει την εκδοτική της δραστηριότητα αυτή τη φορά με το βιβλίο «Η αλβανική γενοκτονία έναντι των Σέρβων στον Κ΄ αιώνα» (προς το παρόν μόνο στη σερβική γλώσσα).

Το βιβλίο αποτελεί μια φρικτή μαρτυρία περί της αλβανικής γενοκτονίας η οποία συστηματικά διαπράττονταν σε όλο τον Κ΄ αιώνα, και η οποία συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Η προετοιμασία αυτού του βιβλίου διήρκεσε επί τρία ολόκληρα έτη. Το βιβλίο απαρτίζεται από 216 έγγραφα που διαχωρίστηκαν από το αρχείο της Μητρόπολης Ράσκας και Πριζρένης το οποίο μόνο μια μέρα προ του φοβερού πογκρόμ το Μάρτιο του 2004 με θαύμα του Θεού μεταφέρθηκε από την πόλη της Πριζρένης, στην οποία βρίσκεται η έδρα της Μητρόπολης από την οποία ο Μητροπολίτης Αρτέμιος εξορίστηκε το 1999, στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα κοντά στην Πρίστινα όπου προσωρινά βρίσκεται η έδρα της Μητρόπολης.
Την τακτοποίηση του αρχείου ανέλαβε η κυρία Σλάβιτσα Ραντομίροβις, υπάλληλος του Υπουργείου Κοσσόβου και Μετοχίων και οι συνεργάτες της. Για το βιβλίο αυτό επιλέχθηκαν μόνο εκείνα τα έγγραφα τα οποία σαφέστατα και αναμφισβήτητα μιλούν για τα τεράστιων διαστάσεων εγκλήματα διαπραττόμενα έναντι των Σέρβων στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, έναντι της πνευματικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς, καθώς και έναντι της κινητής και ακίνητης περιουσίας κατά τον εικοστό αιώνα.

Αυτό το ιστορικό παράδοξο, όπου μια εθνική μειονότητα απειλεί την πλειονότητα του λαού σε ένα κράτος όπου το κράτος φέρει το όνομα του λαού αυτού, επιδεικνύεται σε αυτό το βιβλίο χωρισμένο σε πέντε ενότητες και το οποίο τεκμηριώθηκε από μεγάλο αριθμό πανομοιότυπων. Το πρώτο μέρος φέρει τον τίτλο αλβανικά εγκλήματα έναντι των Σέρβων μέχρι το 1941. Το δεύτερο μέρος μιλάει περί της καταστροφής των σερβικών εκκλησιών από τους Αλβανούς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τρίτο μέρος αποτελείται από μαρτυρίες περί των θηριωδιών των Αλβανών και της εξολόθρευσης της Σερβικότητας στην περίοδο από το 1941 μέχρι το 1945. Το τέταρτο μέρος μιλάει περί νέων βίων των Αλβανών και του κομουνιστικού καθεστώτος στην περίοδο από το 1946 μέχρι το 1982 ενώ στο πέμπτο μέρος βρίσκονται οι μαρτυρείς από την περίοδο από το 1983 μέχρι το 1988.
Η περίοδος από το 1989 μέχρι σήμερα παραλείφθηκε επίτηδες διότι όπως το εξηγάει στον πρόλογο ο Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος «Αυτό θα το τυπώνει, πιθανώς, κάποιος άλλος ως παράρτημα στο βιβλίο αυτό, όταν θα γράφεται για τα γεγονότα σε σχέση με τη διάλυση της ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας, καθώς και για την διακυβέρνηση της UNMIK στο Κόσσοβο και τα Μετόχια.»
Η Μητρόπολη Ράσκας και Πριζρένης εκφράζει την ευγνωμοσύνη σε όλους οι οποίοι με την προσπάθειά τους διασφάλισαν να βγει στο φως η αλήθεια μέσω αυτού του βιβλίου.
Στους Έλληνες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας φέρνουμε τη μετάφραση του προλόγου τον οποίο έγραψε ο Μητροπολίτης Αρτέμιος.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν καταλάβατε καλά ΠΡΟΔΟΤΕΣ...εδώ θα μείνω μέσα στη γούβα μου για να ξέρουν που θα με βρουν θαμμένο.

Αλβανικό κόμμα στην ΕΛΛΑΔΑ, προαναγγείλουν τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ΜΜΕ, ενώ την ίδια ώρα όλα τα άλλα συνεχίζουν την ακατάπαυστη μπουρδολογία με θέματα που…απλά βολεύουν στη συνεχόμενη ύπνωση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βλέπει κάποιος όταν ξεκινάει μια προσπάθεια τέτοιας βαρύτητας ή βεληνεκούς από κάποιους, είναι το αν αυτή η επερχόμενη ενέργεια κρύβει κινδύνους όσον αφορά τα εθνικά συμφέροντα, αν οικονομικά βλάπτει, όπως επίσης τι διακυβεύεται πίσω από αυτή την ενέργεια με σκοπό να «ακτινογραφήσεις» το μέλλον.

Αλήθεια…υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο σε άλλο κράτος του πλανήτη;

Σε ποιο κράτος του πλανήτη εισέβαλαν 1.500.000 – 2.000.000 άνθρωποι ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη διπλανή χώρα, έκατσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε αυτή τα πρώτα χρόνια, αργότερα απόχτησαν τα απαραίτητα έγγραφα ορισμένοι από αυτούς, και μετά από 15 – 20 χρόνια έχουν την απαίτηση της εισόδου στο κοινοβούλιο αυτής; Σε κανένα…

Ποια η χρησιμότητα της σύστασης ενός Αλβανικού κόμματος στη δική μας κούρσα της διεφθαρμένης πολιτικής σκηνής;

Μήπως επρόκειτο αυτή να γίνει με σκοπό να μας θυμίσουν οι «φίλοι» γείτονες πως μπορούν να είναι περισσότερο διεφθαρμένοι από τους δικούς μας πολιτικούς; Δεν χρειάζεται το…ξέρουμε.

Μήπως έχουν σκοπό με αυτή τη κίνηση να προστατέψουν τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των εδώ μέχρι και πρότινος παράνομων συμπατριωτών τους, που συνεχίζουν να ανεβάζουν την εγκληματικότητα, συνεχίζουν να προκαλούν και να δημιουργούν συνθήκες «γκέτο» στις Ελληνικές συνοικίες; Επίσης δεν χρειάζεται, αρκετά σας ανεχτήκαμε ΒΑΡΒΑΡΟΙ.

Μήπως θα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια στην αρχή φιλικά ώστε να αποδειχτεί πως άδικα οι φασίστες, οι εθνικιστές, αυτοί οι κακοί άνθρωποι, θα βοούν και θα αντιδρούν, και αργότερα αυτή η προσπάθεια θα πάρει τη μορφή του σκουληκιού που υπόγεια θα «τρώει» και θα υποθάλπει, με σκοπό την επίτευξη του βρωμερού στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την εθνική κυριαρχία της χώρας μας; Σας ξέρουμε φιλότουρκοι, δεν είσαστε καινούριοι. Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε.

Υπάρχουν συνένοχοι σε αυτή την ενέργεια κύριοι και θα γίνουν αριθμητικά περισσότεροι όταν αυτή θα πάρει «σάρκα και οστά».

Οι πρώτοι συνένοχοι θα είναι οι πολιτογραφόμενοι σαν Έλληνες «προοδευτικοί» που βλέπουν πάντοτε με συμπάθεια το κάθε τι ανθελληνικό. Θα δώσουν βροντερό παρόν τότε στα τηλεοπτικά παράθυρα – που κρίμα δεν βρίσκονται σε ύψος – ώστε να διατρανώσουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ψήφο αλλά και στην είσοδο του Ελληνικού κοινοβουλίου. Το ΑΛΛΟΘΙ; το Ελληνικό κόμμα στη Βόρειο Ήπειρο με το όνομα «Ομόνοια». Από την άλλη θα πρέπει να μας εξηγήσουν τότε οι εθελοντές ΠΡΟΔΟΤΕΣ πως θα δέσουν το πληθυσμό που ζει και ζούσε ανέκαθεν στη Βόρειο Ήπειρο έχοντας σπίτια και περιουσίες, με το πληθυσμό που απλά μετά τη κατάρρευση του κουμμουνισμού εισέβαλε – γιατί αυτό έκαναν – παράνομα στη διπλανή χώρα και μετά απόχτησαν περιουσίες;

Οι δεύτεροι θα είναι οι δήθεν πατριώτες πολιτικοί μας που ΔΕΝ θα έχουν προβλέψει τη κατάργηση ή την αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου που επιτρέπει τέτοιες ενέργειες. Και αυτό γιατί; Γιατί απλά ποντάρουν πως οι «εισαγόμενοι ψηφοφόροι», γνωστοί απάτριδες αλλά και με έλλειψη παιδείας είναι το κατάλληλο όχημα που θα τους φέρει στην εξουσία. Θα υπάρξουν δυσκολίες κύριοι Έλληνες πολιτικοί γιατί θα στριμωχτείτε…στη πόρτα, μιας και είναι αρκετοί αυτοί που χαϊδεύουν τους νέους ψηφοφόρους με σκοπό την αρπαγή των ψήφων τους.

Πιο κάτω παραθέτω κάποια σημαντικά στοιχεία που φωτογραφίζουν πρόσωπα και πράγματα όσον αφορά τις αληθινές βλέψεις τους σχετικά με τις επερχόμενες εξελίξεις.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΣΕΝΑΪ:

Ελληνικό το «μικρό» όνομα, έκανε ότι και οι πρόγονοι του – κοινώς το έκλεψε – με σκοπό να «νιώσει» το μεγαλείο της Ελληνικής συνείδησης. Σφάλμα, το μεγαλείο της Ελληνικής συνείδησης δεν αρχίζει και τελειώνει σε κάποια γράμματα που έτσι και αλλιώς συνθέτουν ένα τιμημένο όνομα. Το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και ταυτότητας το αποχτάς ΜΟΝΟ όταν γίνεις ΕΛΛΗΝΑΣ. Την Ελληνική ΣΗΜΑΙΑ θα τη σηκώσεις όταν είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ή εναλλακτικά όταν η καταγωγή σου δεν είναι τέτοια που να «προκαλεί» στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ή αυτή της 25ης Μαρτίου. Αν μη τι άλλο είναι σε όλους γνωστός ο ρόλος των Αλβανών στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Αν επιστρέψουμε πίσω στα χρόνια που βαφτίστηκε ο επερχόμενος «σωτήρας», από τον γνωστό δημοσιογράφο με το προσωνύμιο «Ζουγκλάρχης», την ώρα που ορισμένοι Ελληνόψυχοι αντιστάθηκαν στο να παρελάσει ο ΑΛΒΑΝΟΣ Τσενάι σαν σημαιοφόρος, τότε τον έβγαλε σαν «πρώτο θέμα», τον βάφτισε Χριστιανό ο ίδιος, και να τον εκμεταλλεύτηκε ώστε να ανεβάσει τα τηλεοπτικά νούμερά του. Η απαξίωση και οι αντιδράσεις των ΕΛΛΗΝΩΝ, τότε στις παρελάσεις, που νομικά αλλά και ηθικά κυρίως έστεκαν θα χρησιμοποιηθούν σαν ΑΛΛΟΘΙ στις ανθελληνικές ενέργειες του.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΣΕΝΑΪ.
Ο πατέρας Τσενάι πρώην Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών, ήταν και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες.
Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός, αλλά σαν….τίμιος λαθρομετανάστης, με σκοπό να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή για τις απάτες, που σύμφωνα με τον Αλβανικό τύπο είχε διαπράξει εκεί.

Ερώτηση. Ο πατέρας Τσενάι που βρήκε τα χρήματα να σπουδάσει τον συμπαθή γόνο του στα Αμερικάνικά κολλέγια; Ο πρώην μικρός και νυν μεγάλος Τσενάϊ σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα «πέρασμα» - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

Πότε θα μάθουμε ποιος πληρώνει τις σπουδές του Τσενάι;

ΤΑΧΙΡ ΜΗΤΣΙ
Πρωταγωνιστικό ρόλο, στη δημιουργία του κόμματος των Αλβανών στην Ελλάδα έχει και ο πρόεδρος του συνδέσμου Αλβανών μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ο οποίος προβλήθηκε ιδιαίτερα από το νονό του Τσενάϊ – Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (Ζουγκλάρχη) – από τις εκπομπές του, αλλά και αυτές του Νίκου Ευαγγελάτου. Κατά καιρούς έγινε γνωστός, και έκανε αίσθηση, για τις εμπρηστικές δηλώσεις του σε βάρος των Ελλήνων.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ALBANIA PRESS

Είναι αν μη τι άλλο δύσκολο να αντιληφθεί ο κάθε υγιείς νους πως μπορεί να συντηρηθεί μια εφημερίδα με ελάχιστη πώληση φύλλων, αλλά και με μηδενικές διαφημιστικές προσφορές. Η ελάχιστη πώληση φύλλων αποτυπώνεται από την απόφαση της εφημερίδας να αποφύγει την άγραφη δημοσιογραφική δεοντολογία ώστε να αναγράψει τον αριθμό των φύλλων που πουλάει. Αυτό αν μη τι άλλο παραπέμπει στο σκεπτικό της ΜΗ πώλησης και αυτόματα μας κάνει να σκεφτόμαστε που βρίσκει τους πόρους ζωής.

Ερώτηση. Τελικά ο ισολογισμός της κάθε εφημερίδας ελέγχεται; ή όχι ; από αυτό το διαλυόμενο κράτος;

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα κύριοι που καλείστε να απαντήσετε όσον αφορά τη δημιουργία Αλβανικού κόμματος.

- Σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη ενέργεια;

- Ποιος τη χρηματοδοτεί και με ποιο σκοπό τη συγκεκριμένη προσπάθεια;

- Πότε με την «απλή γλώσσα» θα μας τη πέσουνε οι φίλοι των Τούρκων που απλά λέγονται Αλβανοί;

Από την άλλη θα πρέπει εσείς οι Έλληνες πολιτικοί να αντιληφθείτε τα κάτωθι:

Σήμερα υπάρχει μια δύσκολη ημέρα κοινώς και η «αποφράδα ημέρα» που με αυτή εννοούμε τη Τρίτη 29 Μαΐου 1453.

Σας παρακαλούμε δεν χρειαζόμαστε δεύτερη…

Έχετε καταλάβει πως η ΕΛΛΑΣ ανέκαθεν πολεμούσε με το αριθμητικό μειονέκτημα;

Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι να πολεμήσουμε για το καλό του έθνους και της πατρίδας. Είμαστε ΠΟΛΛΟΙ και διπλασιαζόμαστε λόγω ψυχής…Δεν καταλάβατε καλά ΠΡΟΔΟΤΕΣ...εδώ θα μείνω μέσα στη γούβα μου για να ξέρουν που θα με βρουν θαμμένο.

Το Τούρκο δεν θα το κερδίσω λόγω της αριθμητικής υπεροχής ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικοί, θα τον νικήσω γιατί θα ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Στο πρόστυχο κόσμο να καταλήξουν όσοι επιβουλεύονται το Ελληνικό Έθνος και την Ελληνική Ταυτότητα. Ποτέ κύριοι δεν θα καταφέρετε να εκμεταλλευτείτε το Ελληνικό έθνος. Είσαστε όλοι ελάχιστοι και μικροί…

Σας περιμένουμε…και θα χάσετε γιατί απλά δεν μπορείτε να ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. Εμείς θα το κάνουμε λόγω ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

«Ελληνική Φυλή πάψε τις Ψευτιές και τους ΨΕΥΤΕΣ κι' αρχήνα να σκεφθής».

Πιο επίκαιρος από ποτέ…Περικλής Γιαννόπουλος.

Τέλος / γράφτηκε από έναν Λουκά…που παρακαλεί να φύγει πρώτος.