Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου κ. Μπους, ο οποίος υποσχέθηκε στους Γεωργιανούς ανθρωπιστική βοήθεια που θα έφτανε στη Γεωργία με αμερικανικά πολεμικά πλοία, δύο αμερικανικά πλοία, το USNS Comfort και το USNS Mercy, που είναι πλωτά νοσοκομεία και όχι μόνο, ξεκίνησαν για τη Γεωργία. Για να φτάσουν στη Γεωργία, έπρεπε να περάσουν από τα στενά του Βοσπόρου, που ελέγχει η Τουρκία. Σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ του 1936, όποιο κράτος θέλει να περάσει πολεμικά πλοία από τα στενά, πρέπει να ενημερώνει και να παίρνει άδεια από την Τουρκία πρώτα. Οι Αμερικανοί δεν ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να απαγορεύσει τη διέλευση των αμερικανικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι έτσι επιβεβαιώνεται η είδηση του LIAKO.GR σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν προειδοποίησε τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν να μην επιτρέψει να περάσουν νατοϊκά στρατεύματα από την Τουρκία.
ΠΗΓΗ:ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Η Τουρκία σχεδιάζει τη δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου (Πλατφόρμα για Σταθερότητα και την Συνεργασία στον Καύκασο, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι), η οποία θα έχει ως βάση κυρίως την οικονομική συνεργασία. Το σχέδιο αυτό μετέφερε και στον Ρώσο πρόεδρο κ. Μεντβέντεβ ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.Η Τουρκία θέλει να ανήκουν στην ένωση οι εξής χώρες: Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊντζαν και Ρωσία.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: Η ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Μεντβέντεβ μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ, είπε ότι η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα που συμφώνησαν οι Πολωνοί να βάλουν στα εδάφη τους στοχεύει απευθείας τη Ρωσία.Ρώσοι αξιωματούχοι πάντως δήλωσαν ότι η Μόσχα μπορεί να βάλει πυραύλους Ισκάντερ και ρωσικά βομβαρδιστικά στη Λευκορωσία και στο Καλίνιγκραντ, αν η Ουάσιγκτον τοποθετήσει την αντιπυραυλική ασπίδα. Επίσης προειδοποίησαν ότι η Ρωσία θα στοχεύσει με πυραύλους την Πολωνία.

Χαλκιδική: REPUBLIC OF ''MACEDONIA''


"Στο δημοφιλέστατο Google Earth μπορεί οποιοσδήποτε να βάλει φωτογραφίες πάνω στο χάρτη μέσω του Panoramio.Η διαδικασία είναι απλή: Ανεβάζεις μία φώτο στο Panoramio, την ονομάζεις και βρίσκεις την τοποθεσία της στον χάρτη. Στη συνέχεια η φώτο μπαίνει σε σειρά αναμονής για να ΕΛΕΓΧΘΕΙ από το Panoramio και να ΕΓΚΡΙΘΕΙ ώστε να είναι ορατή στο Google Earth.Χαζεύοντας σήμερα κάποιες φώτο που εχουν ανέβει στην πανέμορφη Χαλκιδική ΜΑΣ, διαπίστωσα ότι στο χωριό Σάρτη στη Σιθωνία, χρήστης του ίντερνετ έχει ανεβάσει... φώτο αναφέροντας ότι το μέρος Σάρτη ανήκει στην REPUBLIC OF ''MACEDONIA''!Φυσικά για να μπορούμε να βλέπουμε αυτή την φώτο έχει εγκριθεί πρώτα από το Panoramio...Αλλη μια πρόκληση μέσω διαδικτύου! Εκκατομύρια χρήστες στο ίντερνετ βλέπουν τα πανέμορφα μέρη της Χαλκιδικής ανήκουν στην REPUBLIC OF ''MACEDONIA''!!!!!"

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Ρωσία θα ζητήσει επίσημα εξηγήσεις από την Ουκρανία για το αυτοκίνητο με ουκρανικές διπλωματικές πινακίδες που βρέθηκε στη γεωργιανή στρατιωτική βάση στην πόλη Σενάκι. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες από την Αμπχαζία ότι έχουν βρει αρκετά οχήματα με ουκρανικές διπλωματικές πινακίδες. Η Ρωσία δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου άμυνας, αλλά σίγουρα υποψιάζεται πιθανή εμπλοκή της Ουκρανίας. Επίσης, δήλωσε, τα οχήματα με διπλωματικές πινακίδες δεν υπόκεινται σε ελέγχους, κινούνται ελεύθερα και μπορούν να μεταφέρουν ότι θέλουν, ακόμη και όπλα.

πηγη:λιακόπουλος

από ότι φαίνεται η Ουκρανία θα είναι μία από τις άτυχες χωρες του Βορρά. Όπως είχε πει και ο Άγιος ΄Παϊσιος αλόίμονο στις χωρες του Βορρά

ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ

Διείσδυση του τουρκικού παρακράτους στην Ελληνική Θράκη

Μέσα στα σχέδιά της οργανώσεως Εργκένεκον ήταν και η δολοφονία του Έλληνα Πατριάρχη.

Το μεγάλο πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών στην Τουρκία είναι η αποκάλυψη της οργανώσεως Εργκένεκον, η οποία είχε σκοπό την ανατροπή της κυβερνήσεως Ερντογκάν και μέσα στα σχέδιά της ήταν και η δολοφονία του Έλληνα Πατριάρχη και η έξωση του Πατριαρχείου από την Κωνσταντινούπολη. Πλήθος τα δημοσιεύματα στις τουρκικές εφημερίδες, που συνδέουν άμεσα την οργάνωση Εργκένεκον με πρόσωπα και καταστάσεις της Δυτικής Θράκης. Οι ενταύθα όμως εφημερίδες και τα κανάλια δεν λένε λέξη.
Πόσο τυχαία ήταν αλήθεια η επίσκεψη πριν από λίγες εβδομάδες στην Ελληνική Θράκη οκτώ βουλευτών των «γκρίζων λύκων» και η περιοδεία τους σε χωριά της περιοχής;
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση Ερντογκάν καθησύχασε τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, που είναι μπλεγμένοι σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση, ότι «για εθνικούς λόγους υπεράνω κομμάτων» δεν πρόκειται να διωχθεί κανείς από αυτούς. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Γκιούλ να καλέσει στο προεδρικό μέγαρο αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης “Τούρκων” Δυτικής Θράκης.
Ακόμη ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή έσπευσε να συγκαλέσει εκτάκτως προ ημερών σύσκεψη όλων των ηγετικών παραγόντων της μειονότητας για να τους καθησυχάσει, μετά το σάλο για τα πλοκάμια της παρακρατικής οργάνωσης Εργκένεκον στη Δυτική Θράκη. Ο Τούρκος γενικός Πρόξενος ζήτησε επιτακτικά να μη διαρρεύσει η συζήτηση, αλλά εγγυήθηκε ότι οι έρευνες για την υπόθεση Εργκένεκον δεν πρόκειται να αγγίξουν τη Δυτική Θράκη.
Ενώ δε συμβαίνουν όλα αυτά, μία συγκέντρωση των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης έγινε στην Προύσα υπό την σκιά της σημαίας του ανεξάρτητου κρατιδίου Θράκης.
Παρόντες πολλοί «Έλληνες πολίτες» ο αντινομάρχης Χατζηοσμάν, η αντινομάρχης Μουσταφάογλου, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Καραχασάν, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιλχάν Αχμέτ, οι ψευτομουφτήδες, ο πρόεδρος της «Ε.Τ.Ν.» Κομοτηνής που έχει κηρυχθεί παράνομη με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Ερόλ Κιασήφογλου πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη» Δυτικοθρακιωτών… Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ιστοσέλιδα των «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών» ο Κιασήφογλου διάβασε και το μήνυμα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης…