Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

ΚΑΝΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. ΑΜΑΡΤΗΜΑ Η ΠΡΟΣΚΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!
...

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΛΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ... ventetta.blogspot.com

Απαντώντας σε επικρίσεις ότι προτιμά τη σιωπή, ακόμη και για τα εθνικά θέματα, απαντά: «Από την αρχή νομίζω ότι είχα δύο δρόμους να διαλέξω: Να μιλάω και νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω ή να σιωπώ και να σκέπτομαι. Διάλεξα το δεύτερο, διότι τα προβλήματα που συνάντησα είναι τεράστια και οι «μαύρες τρύπες» που παρέλαβα μεγάλες. Μπροστά σε τέτοια θέματα, προτίμησα τη σιωπή. Για τα εθνικά θέματα, θα με συγχωρήσετε να σας πω ότι αγαπώ τόσο την πατρίδα μου που ευχαρίστως θα έδινα και τη ζωή μου. Αλλά μ' έχει κουράσει, μ' έχει απογοητεύσει κι έχω αηδιάσει την πατριδολαγνεία και την εθνοκαπηλία. Γνώρισα τέτοιους ανθρώπους πολλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια ως σύνθημα και βόλεμα».Όσο για τη συνεργασία του με τους πολιτικούς εκπροσώπους της χώρας, τονίζει ότι συνεργάζεται με όλους, κι αυτή τη διάθεση έχει και για το μέλλον. Προσθέτει ότι ήδη έχει συναντηθεί και με την Αλέκα Παπαρήγα και αναφέρει: «Πιστεύω ότι οι αριστεροί πολίτες πιστεύουν στο Θεό περισσότερο από τους δεξιούς. Το έχω ζήσει αυτό».Αναφερόμενος στις σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο χαρακτηρίζει τον κ. Βαρθολομαίο «αξιόλογο» και τονίζει ότι «το μέγα αμάρτημα της Ορθοδοξίας είναι η πολυδιάσπαση και η προσκόλληση στον εθνικισμό. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει το συντομότερο να κλείσει όλες τις ρωγμές που υπάρχουν. Κι αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πρόσφατη σύναξη των προκαθημένων».
...
ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Αμύνταιο: Παρέμβαση για συνέδριο "Ουράνιου Τόξου"


Το συνέδριο των στελεχών του Ουράνιου Τόξου, με θέμα την δήθεν «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, διεξήχθη κάτω από πλήρη μυστικότητα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, ευγενική χορηγία του Δημάρχου κ. Κ. Θεοδωρίδη και του Υπουργείου Εξωτερικών. Για να κατανοήσουμε το ποιόν των συμμετεχόντων αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συμμετείχε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στην περιοχή ήταν σαφέστατα πολύ περισσότερες από τους "σύνεδρους", έχοντας επιφορτιστεί τον ρόλο του φύλακα των ανθελλήνων, σε περίπτωση που μάθαιναν οι ντόπιοι τί ακριβώς λαμβάνει χώρα στον μικρό δήμο τους.

Με κινητοποίηση ενός μόλις απογεύματος, περίπου πενήντα μέλη της Χρυσής Αυγής από τους Πυρήνες της Δυτικής Μακεδονίας και από το Αμύνταιο συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου σήμερα το πρωί. Οι πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις σε θέση μάχης, εμπόδισαν παράνομα και αντισυνταγματικά τη μετάβαση για διαμαρτυρία έξω από τον χώρο του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου, όπου έγινε το συνέδριο.

Με δεδομένο ότι ο μισός Δήμος Αμυνταίου ήταν αποκλεισμένος με κλούβες και περιπολικά, κάτι το πρωτοφανές για την περιοχή και τους σαστισμένους κατοίκους, οι συναγωνιστές με προκηρύξεις, φέϊγ βολάν και με τη βοήθεια του τηλεβόα, για περίπου δύο ώρες, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους στο κέντρο της πόλης. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, δεν είναι πλέον οι εκδηλώσεις συμπαράστασης από τον κόσμο (άλλωστε τους τελευταίους μήνες η δράση της Χρυσής Αυγής στο νομό Φλωρίνης είναι εκτεταμένη), αλλά το ότι οι περισσότεροι αγνοούσαν την διεξαγωγή του συνεδρίου και μάλιστα στο Πνευματικό Κέντρο, με παραχώρηση από τον Δήμο. Αυτό ήταν ένα γεγονός που εξόργισε τους πάντες που καταφέρονταν εναντίον του δημάρχου. Επίσης, τοπικά ΜΜΕ και ένα κλιμάκιο της ΕΤ3 ήταν εκεί.

Τέλος, ένα στοιχείο που συζητήθηκε αρκετά από τους πολίτες ήταν σχετικά με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές του 2009, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που εκτίμησαν το γεγονός ότι οι Χρυσαυγίτες ήταν οι μόνοι από τους λεγόμενους εθνικούς ή πατριωτικούς φορείς που έδωσαν το παρόν στο Αμύνταιο.


Συνεχίζουμε δυναμικά τον Αγώνα για τη Μακεδονία μας
ενάντια στους επιβουλείς και τους προδότες!

http://www.antepithesh.net/