Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΟΜΙΜΗ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Νόμιμη κρίθηκε η καύση των νεκρών από Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έτσι, όπως προβλέπει ο σχετικός Νόμος:

- κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών ιδρύονται μόνο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού εντός της διοικητικής τους περιφέρειας.

- Επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρού μετά την πάροδο εξήντα ωρών από τον θάνατο.

- Η άδεια αποτέφρωσης εκδίδεται από τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της Κοινότητας του τόπου όπου λειτουργεί το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών.

Για όσους ενδιαφέρονται να …αποκτήσουν άδειας αποτέφρωσης, πρέπει να διαθέτουν τα παρακάτω πιστοποιητικά:

α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου.

β) Έγγραφη βεβαίωση ιατροδικαστή ότι η αιτία θανάτου δεν χρειάζεται ιατροδικαστική διερεύνηση και ότι αφαιρέθηκαν από το σώμα του νεκρού τα ακατάλληλα για αποτέφρωση ιατροτεχνικά μέρη (π.χ. λάμες, τεχνητά μέλη κλπ).

γ) Ρητή, δήλωση του ίδιου του προσώπου, όσο ζούσε, ότι επιθυμούσε να αποτεφρωθεί μετά θάνατον. Αν τέτοια δήλωση δεν υπάρχει, αρκεί δήλωση, των πλησιέστερων συγγενών του έως τετάρτου βαθμού, ότι ο νεκρός επιθυμούσε να αποτεφρωθεί.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας αναφέρει ότι στον νόμο πρέπει να προστεθεί μεταξύ άλλων μία παράγραφος η οποία να αναφέρει ότι η τεφροδόχος δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΡΑΚΙ

ΜΑΝΤΟΝΑ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΡΙΑ

Ναι η μαντόνα ειναι καπιταλιστρια.Η οποία πριν ξεκινησει να τραγουδάει δεν ειχε καθόλου φραγκα και τωρα εχει γινει δισεκατομμυριουχος.Σκεφτειτε ποσα λεφτα θα βγαλει από την συναυλία της στην ελλάδα καθώς άλλα παιδιά σε τριτοκοσμικές περιοχές πεινάνε