Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μάγκες και μαγκίτισσες, πλησιάζει το καλοκαιράκι και πολλοί από εσάς ισως να ντρέπεστε για το σώμα σας και να μην έχετε καμία όρεξη να πάτε στην παραλία για να ακούσετε τα σχόλια των άλλων. Κακώς κ'ακιστως, πρέπει να έχετε αυτοεκτίμηση για τον εαυτό σας όπως και να 'στε. Ωστόσο αυτό το άρθρο το γράφω ειδικά γι΄αυτούς που ακόμα αισθάνονται άβολα με το σώμα τους αλλά και αυτούς που το αγαπάνε και θέλουν να το προσέξουν.

Καλό το πνεύμα αλλά και η γυμναστική καλή. Μη θυμίσω τωρα τι έλεγαν οι αρχαίοι καθώς γνωρίζετε σχεδόν όλοι μα όλοι.
Έριξα ένα ψαξιματάκι στο youtube με τα καλύτερα βιντεο γυμναστικής (βέβαια μερικά από αυτά διάλεξα).
Πρίν δείτε τα παρακάτω βιντεο μην ακούσω κάποιον να λέει αυτά είναι γυναικείες ή αντρικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις είναι για όλους το ίδιο.

Και ξεκινάμε με γενικές ασκήσεις, δηλαδή ασκησεις που γυμνάζουν πολλά μέρη του σωματος:
Για μοιριαίους, γάμπες,πόδια κτλ


Κυλιακούς, θώρακα, αυχενες κ.α



Μπράτσα, χ'ερια. Μόνο μια παρατηρηση εδώ! Αν θέλετε να γινεται υπερφουσκωμένοι λαϊκιστί τούμπανα, κάντε τις κάμψεις όσο πιο αργά γίνεται. Διαφορετικά, αν θέλετε να αναπτύξετε ταχύτητα , κάντε τες όσο πιο γρηγορα γινεται. Στην πρώτη περίπτώση κάντε γυρω στις 10-15 και στην δευτερη προσπαθείστε να κάνετε και 100 ακόμα ειτε χωρις διάλλειμα είτε με διάλλειμα.


Αυτά από βίντεο...........Επιπλέον δοκιμάστε τρέξιμο ή και κολυμπι για μεγαλύτερα αποτελέσματα ακόμα. Παρομοίως, μην ξεχάσετε να κάνετε ανόιγματα και διατάσεις(σπαγκάτο, εκτάσεις,ανατάσεις, αναπηδησεις κτλ)

Όσο για την διατροφή, δεν θα σας δ'ωσω εγώ όλες αυτές τις συνταγές που μας έχουν εισάγει οι Αμερικάνοι τυπου bodyline και gilidiet΄, δηλαδή φατε τον αγλέωρα χωρίς να παχαίνετε. Απλά, μια συμβουλή θα σας δώσω που μου είχε δώσει μια φίλη μου χημικός. Μην τρώτε αλάτι παραπάνω απο όσο πρέπει. τα φαγητά έχουν από μόνα τους αλάτι, οποτε μην προσθέτε και άλλο εσείς.
Το κακό που κάνει το αλάτι ειναι να συγκρατάει όλα τα υγρά στον οργανισμό μας

Τέλος, για αυτές τις ασκήσεις δεν συμβουλεύτηκα κανέναν. Όλα τα παραπάνω είναι δοκιμασμένα από εμένα και όχι κάποιον ειδήμονα. Άλλο που κάποιοι φιλοι μου, με θεωρούν έτσι!!χαχαχα