Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ 15ο και 16ο ΜΙΣΘΟ

Καλά διαβάσατε στην επικεφαλίδα. Ο Πρόεδρος της βουλής δεν κατηργησε τον μισθό των βουλευτών και απλά περιορίστηκε στην περικοπη και την φορολογησή τους. Βέβαια, συμφωνοι με αυτη την απόφαση βρέθηκαν το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δεν καταλαβα ομως την θέση του Καρατζαφέρη. Όπως βλέπετε οι «300» μας δουλεύουν κανονικά. Θα τους ξαναψηφίσουμε; Πολύ πιαθνόν.


Δειτε και το σχετικό βιντεο:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-1

 Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε να νικήσουμε. Δεν θα πω πολλά για την σημερινή ήττα. Ότι εικονα παρουσιαζε ο Ολυμπιακός, όλη την χρονιά, ίδια εικόνα παρουσίασε και σημερα. Κρίμα. Χάσαμε την έξοδο στα προκριματικά του champions league. Ίσως και να ναι καλυτερα έτσι, για να ταρακουνηθούν κάποιοι μέσα στην ομάδα. Το μόνο που καλό που κρατάω από τον αγώνα είναι η παρουσία του κόσμου. Ένας κόσμος .... όπως πάντα μαγ(κ)ικός. Φωναζε συνθηματα υπερ της ομάδας και αποδοκιμαζε κάποιους παικτες πχ λουα λουα όποτε έπρεπρε

Ομοσπονδοποίηση ή διαμελισμός!

(Στις περιοχές Αχρίδας, Ρέσνας, Κρουσόβου, Περλεπέ, Μοναστηρίου, Καβάνταρσι, Στρώμνιτσας, Γευγελής και Σκοπίων, διαβιεί βέβαια η δεύτερη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα του κρατιδίου, που δεν είναι άλλη από την Ελληνική)
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η παλαιά άποψη εγκύρων αναλυτών, που είχαν από χρόνια επισημάνει ότι «το τέλος της πορείας των Σκοπίων είναι η διάλυση και γι αυτό δεν πρέπει να βιαστούμε να παραδώσουμε το όνομα»!
Πράγματι, αφού προηγήθηκε η αλβανοσκοπιανική σύρραξη του 2001, τώρα, οκτώ χρόνια μετά τη Συμφωνία της Αχρίδας και ενώ ανακηρύχθηκε η «Ανεξαρτησία» του Κοσσόβου, κύκλοι των Αλβανών των Σκοπίων και το ίδιο το Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα DPA, απειλούν στην ουσία με εδαφικό διαχωρισμό... των Αλβανικών περιοχών, είτε εμμέσως με μορφή Ομοσπονδίας ή Καντονιών, είτε αναγκαστικά με δημιουργία της επαπειλούμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας», όπως αποκαλούν το αλβανικό κομμάτι των Σκοπίων!
ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΧΡΙΔΑΣ Ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ
Ειδικότερα, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Vecernje Novosti του Βελιγραδίου (9 Ιουλίου 2009), ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μεντούχ Τάτσι προειδοποίησε την Κυβέρνηση των Σκοπίων ότι είναι απαραίτητη νέα συμφωνία συνύπαρξης των δυο λαών στα Σκόπια, εφ΄ όσον η Κυβέρνηση θέλει να αποφευχθεί ο διαμελισμός της χώρας!
Ο Μεντούχ Τάτσι, είναι αυτός που έχει συντάξει μάλιστα μια νέα Συμφωνία τύπου Αχρίδας, που εκβιαστικά θέλει να την περάσει και να υπογραφεί από τον Γκρούεφκσι. Αλλιώς, αντίο Σκόπια
«ΙΛΛΥΡΙΔΑ»: ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Οι απόψεις Τάτσι, έχουν πλατιά απήχηση στον Αλβανικό πληθυσμό των Σκοπίων, που αποτελεί σχεδόν το 30% του συνολικού πληθυσμού και μάλιστα σχηματίστηκε ήδη Κίνημα διαμελισμού, αυτονόμησης ή ανεξαρτητοποίησης των Αλβανών του κρατιδίου, με την επωνυμία «Κίνημα Ιλλυρίδας»!
Οι πρωταγωνιστές του Κινήματος της «Ιλλυρίδας» είναι οι πολιτικοί Hisni Shakiri (πρώην μέλος του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού NLA, του UCK δηλαδή των Σκοπίων και πρώην Αντιπροέδρου του Σκοπιανικού Κοινοβουλίου), Sefedin Haruni, αρχηγού του Αλβανικού Κόμματος PPD, B. Mahmuti αρχηγού του Αλβανικού Κόμματος PDSH/DUA και πρώην μέλους του αδίστακτου στρατού του Κοσσόβου KLA και Nevzat Halili, Προέδρου της «Ιλλυρίδας», οι οποίοι έχουν δώσει και συνεντεύξεις για τη δημιουργία του Κινήματος και τη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας, στις 5 Ιουνίου στον Τηλεοπτικό Σταθμό ALSAT και στις 10 Ιουνίου 2009 στα ΜΜΕ, όπου και υποστήριξαν την «ειρηνική» διάλυση της σημερινής μορφής των Σκοπίων και τη δημιουργία ομοσπονδίας ή καντονιών, κατά τα πρότυπα του Βελγίου ή της Ελβετίας...
Την πρόταση αυτή της «Ιλλυρίδας», υποστηρίζει ήδη μέρος της Αλβανικής Αντιπολίτευσης, πολλές ΜΚΟ, οι Βετεράνοι Μαχητές της Αλβανικής Εξέγερσης του 2001 και ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Τετόβου, με στόχο τον εδαφικό διαχωρισμό της "Ιλλυρίδας" από το κρατίδιο των Σκοπίων!!!
Η ιδέα της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑΣ» είναι βέβαια πολύ παλιά και κρατά από το 1991-92, ενώ πολλοί υποστηρικτές της στο παρελθόν είχαν διωχθεί από το καθεστώς των Σκοπίων, με το φόβο ότι ετοίμαζαν ένοπλη Αλβανική Εξέγερση, που δεν αποφεύχθηκε όμως τελικά το 2001.
Μάλιστα ο λεγόμενος Πρόεδρος της «Ιλλυρίδας» Nevzat Halili, έχει ήδη κατηγορηθεί ότι με τις κινήσεις του αυτές βοηθά την ελληνική πλευρά, για να απαντήσει πως «ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για το συμφέρον του αλβανικού λαού»
«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΥΡΟΜ! ΛΕΓΕ ΜΕ ΙΛΛΥΡΙΔΑ»
Το Κίνημα αυτό έχει κιόλας ξεκινήσει και η ιδέα της «Ιλλυρίδας» αρχίζει και τρέχει με την ίδια περίπου ταχύτητα, που έτρεξε πριν καιρό η ιδέα του «Ανεξάρτητου Κοσσόβου»!
Το σύνθημα που έχει ετοιμαστεί και θα βομβαρδίσει τα ξένα ΜΜΕ και την διεθνή κοινή γνώμη, είναι:
«ΜΗ ΜΕ ΛΕΣ ΦΥΡΟΜ! ΠΕΣ ΜΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ! ΠΕΣ ΙΛΛΥΡΙΔΑ»!!!
ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΤΟΒΟΥ
Η εξέλιξη αυτή κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και ενισχύει απόλυτα το διπλωματικό επιχείρημα, πως δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε πια με τους Σλάβους των Σκοπίων, αλλά με τους Αλβανούς, που αποτελούν την αποφασιστική δύναμη και μπορούν με τη σειρά τους να υποβάλουν «άνευ όρων», τους όρους μας
Για πρώτη φορά άλλωστε στην πολύκροτη ιστορία του ζητήματος, που δημιουργήθηκε από τον Τίτο, με τη μετονομασία της περιοχής από «Βαρντάρκσα» σε «Μακεδονία» το 1944, εμφανίζεται δημόσιο αίτημα από το εσωτερικό των Σκοπίων, που ζητά να μην ονομάζεται «Μακεδονία» η περιοχή, αλλά «Ιλλυρίδα»!!!
Και αυτό είναι μια ανέλπιστη εξέλιξη, που δεν πρέπει να αφήσει αναξιοποίητη η ελληνική πλευρά, αλλά να τη θέσει αμέσως στους διεθνείς οργανισμούς, διότι η απόδοση ονομασίας που δεν θα αναγνωρίζει την αλβανικότητα των δυτικών Σκοπίων, θα αποτελέσει βόμβα διαμελισμού του κρατιδίου!
Η έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη ονομασία π.χ. «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία», αγνοεί τη μεγάλη Αλβανική εθνότητα, την εξαφανίζει είναι η σωστή λέξη και άρα μετατρέπεται σε casus belli για τον έντονο Αλβανισμό, που έφτασε το 2001 στην ένοπλη εξέγερση!
Από την άλλη και οι Αλβανοί των Σκοπίων, που είναι φυσικό να διψούν για ελευθερία και ανεξαρτησία μετά το Κόσσοβο, είναι φυσικό να κατανοούν πως ο μόνος δυνητικός τους σύμμαχος, είναι η Ελλάδα, που επίσης αντιτάσσεται στο όνομα «Μακεδονία» για άλλους βέβαια, ιστορικούς και πολιτικούς λόγους και επομένως είναι η μόνη χώρα, που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά το Αλβανικό Αίτημα του Τετόβου, με αντάλλαγμα να μην υπάρχει στην ονομασία των Σκοπίων σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό Όνομα «Μακεδονία»!
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ
θριαμβευτικό ματ σε 16 κινήσεις
Η Αθήνα πρέπει αμέσως να προχωρήσει ανάμεσα στα άλλα, στις εξής ενέργειες:
Να καλέσει όλους τους ηγέτες των Αλβανικών Κομμάτων και Αλβανικών ΜΚΟ των Σκοπίων για συνομιλίες στην Αθήνα...
Να τους ξεναγήσει στη Βεργίνα και την Πέλλα!
Να τους διαθέσει Ελληνικό Αεροσκάφος για επιστροφή, που θα απογειωθεί από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ή το «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας
Να ιδρύσει ΕΔΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ!
Να προχωρήσει στην Ανακοίνωση πρόθεσης δημιουργίας ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ της Ελλάδος (άτυπη Πρεσβεία) στην πόλη του Τετόβου!
Να επαναφέρει την πάγια εθνική γραμμή για αναγνώριση χωρίς το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα παράγωγά του! Όχι «Σύνθετες» και «Διπλές» ονομασίες! ΟΧΙ στις προτάσεις Νίμιτς
Να ανακοινώσει την άμεση αποχώρησή της από τις Διαπραγματεύσεις με ευθύνη των Σκοπίων, καταγγέλλοντας στον ΟΗΕ τη διαρκή παραβίαση από μέρους τους, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που συνυπογράφηκε για την αλλαγή της Ονομασίας «Δημοκρατίας Μακεδονίας», που χρησιμοποιούσαν έως τότε (και μέχρι τώρα) καταχρηστικά τα Σκόπια και όχι για τη διατήρησή της!
Να ανακοινώσει ταυτόχρονα με Επιστολή της στον ΟΗΕ, τους Διεθνείς Οργανισμούς, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και τους ξένους ηγέτες, ότι, όντας υποχρεωμένη να προστατέψει την μακραίωνη Ελληνική Ιστορία της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και τα σύνορά της, δεν θα επιτρέψει την Είσοδο στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ του κρατιδίου των Σκοπίων, (πολιτικό εμπάργκο) έως ότου παραιτηθεί εγγράφως από την Ελληνική Ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τον σφετερισμό της εθνικότητας και αυθεντικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! (συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας, των βιβλίων Ιστορίας και των δημοσίων και ιδιωτικών ονομασιών και συμβόλων προτεινόμενα ονόματα SKOPIADONIA, BALKADONIA, SLAVODONIA, NOVOSLAVIA, REPUBLIC OF SKOPIA κοκ)
Να συνοδέψει τις Επιστολές και την Ανακοίνωση, με συνημμένο αντίγραφο της πρόσφατης Επιστολής των 350 και πλέον επιφανών, ξένων κατά πλειοψηφία, Ακαδημαϊκών Διεθνούς Κύρους προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων!
Να προχωρήσει σε ταυτόχρονες πληρωμένες, ολοσέλιδες καταχωρήσεις της Επιστολής των επιφανών Ακαδημαϊκών σε όλες τις μεγάλες ξένες εφημερίδες του Κόσμου, με κουπόνι δωρεάν εισόδου για 2 άτομα σε όλα τα Ελληνικά Μουσεία και την επιγραφή π.χ.: «ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»! (το κουπόνι θα ισχύει όχι κομμένο, αλλά με επίδειξη ολόκληρης της σελίδας ως έχει)
Να καλέσει με έξοδά της τους υπογράφοντες Ακαδημαϊκούς στη Θεσσαλονίκη, σε Ειδικό Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Μακεδονία, παρουσία όλων των Εν Ελλάδι Ξένων Πρεσβευτών και Προξένων, να τιμήσει τους Ακαδημαϊκούς δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και να ανακοινώσει τη συμβολική τοποθέτηση των ανδριάντων τους στον περίγυρο του Νέου Μουσείου της Πέλλας, στη Μακεδονία μας!
Να θέσει Διεθνώς το Ζήτημα της καταπιεζόμενης Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων, που αριθμεί πάνω από 240.000 άτομα, στην οποία έχει απαγορευθεί η δημοσιοποίηση της Επίσημης Απογραφής της, ακόμα και η προσθήκη της αφαιρούμενης από το Τιτοϊκό καθεστώς, ελληνικής κατάληξης των επιθέτων των μελών της!
Να επαναφέρει το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ σε αυτόνομη λειτουργία, σε διασύνδεση με τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων, με δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα ΜΜΕ και τους απλούς πολίτες, σε όλες τις γλώσσες και στα σκοπιανικά! Στο ΜΠΕ θα μπορούσε να απορροφηθεί μεγάλο μέρος της Διαδικτυακής Δημοσιογραφικής Ομάδας της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», προς όφελος και των εκεί δημοσιογράφων και εργαζομένων!
Να δημιουργήσει υπερσύγχρονους Διαδικτυακούς Κόμβους των Μουσείων ΒΕΡΓΙΝΑΣ και ΠΕΛΛΑΣ, σε όλες τις ξένες γλώσσες, για άμεση πρόσβαση από κάθε γωνιά του Κόσμου, καθώς και ηλεκτρονικά ευφυή μαθήματα και διαδικτυακά παιχνίδια για Έλληνες και Ξένους μαθητές on line!
Να δρομολογήσει τα Λεωφορεία Πολιτισμού, κατάλληλα και χαρακτηριστικά διακοσμημένα, που θα εκτελούν προκαθορισμένα Δρομολόγια Πολιτισμού, κατευθείαν προς τα μεγάλα Μουσεία της Χώρας, συνοδευόμενα από διαπιστευμένους Έλληνες Ξεναγούς, που θα ξεκινούν κάθε δύο ώρες σταθερά, π.χ. από τον Λευκό Πύργο για Μουσείο Πέλλας, Βεργίνας, Δίον. Και παρόμοια σε όλη την Ελλάδα, από όλες τις μεγάλες πόλεις, με ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων. Το ίδιο μπορεί να γίνει αργότερα με Πτήσεις Πολιτισμού από το εξωτερικό, για οικονομικά Τριήμερα ή Σαββατοκύριακα ποιότητας, έμπνευσης και γνώσεως στην Ελλάδα, που θα φέρουν αληθινή επανάσταση στην καθημερινότητα και τη διάθεση των ξένων φίλων μας!
Να προχωρήσει σε τουριστικές Αναπαραστάσεις των μεγάλων Μαχών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως του Γρανικού, της Ισσού, των Γαυγαμήλων, με τη συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών και των ίδιων των τουριστών, σύμφωνα και με παλαιά πρόταση του Συγγραφέα των Καλάς Δημήτρη Αλεξάνδρου, που θα αποτελούσε παγκόσμιο γεγονός και πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο, στη μία και μοναδική Μακεδονία, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης, από την εκτροφή και εκπαίδευση των αλόγων, την κατασκευή κουστουμιών, πανοπλιών, σπαθιών, σαρισσών, σκηνών, τουριστικών καταυλισμών, αμαξών, μέχρι τις μεταφορές, τη διαμονή, τη σίτιση και τη διασκέδαση!
ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ
Είναι απόλυτα βέβαιο ότι μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο! Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα! Μπορούμε να νικήσουμε στο πλευρό της ανίκητης αλήθειας! 350 ξένοι διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκοί το υπογράφουν, μαζί με τα 5.000 αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας! Μαζί με τα αμάχητα Βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης! Μαζί με τις γραπτές αδιαμφισβήτητες Επιστολές του Αποστόλου Παύλου! Μαζί με τα χιλιάδες ατράνταχτα αρχαιολογικά ευρήματα σε ολόκληρη την Ανατολή! Μαζί με τα αρχαία θεμέλια της Αλεξάνδρειας της πρώτης έως της εσχάτης! Μαζί με τις αρχαίες ιστορικές πηγές και τις σύγχρονες επιστημονικές διαβεβαιώσεις!
Ποια δύναμη θα μας κάνει να υποχωρήσουμε; Ποιος «Δαρείος» θα τολμήσει να ξανασταθεί μπροστά μας; Ποιος είναι τόσο αφελής που να νομίζει πως θα αφήσουμε το Όνομα των ονομάτων στα χέρια των «Έλγιν» των Σκοπίων;
Και εάν οι ισχνές Κυβερνήσεις μας παλινδρομούν και εάν παζαρεύουν κρυφά το ολόχρυσο Όνομά μας, αυτό δε σημαίνει ότι υποχωρούμε ΕΜΕΙΣ!
Και εάν εκείνοι δεν θέλουν να σώσουν τη Μακεδονία, ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες όλου του Κόσμου και το θέλουμε και το μπορούμε!
Έτσι κι αλλιώς, έρχεται, ξημερώνει η ώρα της μεγάλης νίκης των Μακεδόνων! Της μεγάλης νίκης όλων των Ελλήνων! Πλην «Λακεδαιμονίων»! Και οι «Λακεδαιμόνιοι» ας ντραπούν πικρά αιωνίως!
Aσυμβίβαστα για το Όνομα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία μας

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Όλα τα παραπάνω μου τα έστειλε ένας αγαπητος φίλος από το youtube.