Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ύστερα από την κατάκτηση της κορυφης στην Ευρωπη από την γυναικεια ομάδο πολο του εθνικού χθες, σήμερα οφείλουμε να χαρούμε όλοι οι Έλληνες μαζί με τα κοριτσια του Αθηναικού στο Μπάσκετ, τα οποία νικησαν  με 57-53 την Ναντέζντα και ανεβηκαν και αυτά στην κορυφη της Ευρωπης παιρνωντας την Ευρωκουπα

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

αναλυτικά γραφει το Σπορ 24


Εις μνήμην του Μπιθικωτση

5 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.
Σαν σημερα πριν 5 χρόνια έφυγε από τη ζωή αυτός ο μεγάλους τραγουδιστής.
Το παρακάτω τραγούδι που θα απολαύσουμε  το είχε ζητήσει και στην κηδεία του.

Αντιγραφω από το pathfinder , λίγα λόγια για τη ζωή του
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1922 στο Περιστέρι. Ήταν ο τελευταίος γιός μιας φτωχής οικογένειας και όταν ξέσπασε ο πόλεμος τα αδέρφια του έφυγαν για το μέτωπο και ο Γρηγόρης ξεκίνησε από ένα ταβερνάκι της γειτονιάς του, τραγουδώντας Ευρωπαϊκά τραγούδια κυρίως. Όταν ξεκίναγε, είχε πει στη μητέρα του, ότι εμένα κάποτε θα με μάθει κάποτε όλος ο κόσμος, λόγια που έμελλε να είναι προφητικά.
Τα πάντα άλλαξαν όταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης άκουσε για πρώτη φορά τον Μάρκο Βαμβακάρη και τους άλλους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες της εποχής εκείνης. Γρήγορα ασπάστηκε και αυτός το ρεμπέτικο και το λαϊκό. Ήταν η αρχή μιας λαμπρής καριέρας. Η ξεχωριστή φωνή του σφράγισε μερικά από τα μεγαλύτερα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια: Γαρύφαλλο στο αυτί, Είμαι αητός χωρίς φτερά, Τρελοκόριτσο, Στου Αποστόλη το κουτούκι, Στα χέρια σου μεγάλωσαν, και πάρα πολλά άλλα που θα ακούγονται και θα τραγουδιούνται για πάντα.
Καταλυτική υπήρξε για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση η γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη στην Μακρόνησο όπου εκτοπίστηκε το 1947 όπως και πολλοί άλλoi έλληνες. Οι ανεπανάληπτες συνθέσεις-μελοποιήσεις του Μίκη Θεοδωράκη σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα Ελλήνων ποιητών (Άξιον εστί, Επιτάφιος, Ρωμιοσύνη κ.α.) και οι μεγάλες ερμηνείες του Γρηγόρη Μπιθικώτση έφεραν στο λαό ένα νέο είδος μουσικής, την μελοποιημένη ποίηση και συγχρόνως μετέφεραν τα έργα αυτά σε κάθε μεριά της Ελλάδας.
Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης πέθανε στις 7 Απριλίου του 2005. Η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι είναι τεράστια και το σίγουρο είναι ότι μέσα απο τις ξεχωριστές ερμηνίες και το ανεπανάληπτο έργο του, θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές όσων αγαπούν το αυθεντικό λαϊκό και ρεμπέτικο ελληνικό τραγούδι. Γρηγόρης Μπιθικώτσης απέκτησε έναν γιο, τον οποίο ονόμασε επίσης Γρηγόρη, για να υπάρχει πάντα στο σπίτι ένας Γρηγόρης, όπως είχε πει ο ίδιος. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ο νεώτερος ακουλουθεί τα χνάρια του πατέρα του αφού είναι και αυτός τραγουδιστής.

Μάλιστα όπως πληροφορηθηκα στις 20 Απριλιου θα δοσει συναυλία ο γιος του μαζι με τον δημαρχο Χαλανδριου προν τιμην του, όπου θα ακουστουν και διάφορα δικά του τραγούδια.

ΞΥΠΝΤΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ.

Ο αποκαλούμενος ΄΄Αλβανικός Εθνικός Στρατός΄΄ (UKSH – Ushtria Kombetare Shqiptare), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24 και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Balkanweb, έκανε την επανεμφάνισή του. Με ανακοίνωση στο διαδίκτυο, την οποία απέστειλε και στα Μ.Μ.Ε. των Τιράνων, του Κοσόβου, των Σκοπίων, του Πρέσεβο και του Ουλτσίν Μαυροβουνίου, ο UKSH ενημερώνει ότι ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο την ίδρυση της ΄΄Εθνικής Αλβανίας΄΄
(δηλαδή της ΄΄Μεγάλης Αλβανίας΄΄, η οποία επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές πέραν των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους).
Αρχικά οι επιχειρήσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα ξεκινήσουν σtη Μιτροβίτσα στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην ΄΄Ιλλυρίδα΄΄ (περιοχή του Τετόβου στο ΒΔ τμήμα της ΠΓΔΜ ). «Ο UKSH είναι εις γνώση των τελευταίων γεγονότων στην Μιτροβίτσα και την Ιλλυρίδα, όπου μεγάλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει και προκαλούν τον αλβανικό πληθυσμό στην περιοχή της Ιλλυρίδας, ιδίως στο Τέτοβο και στα περίχωρα. Γι΄ αυτό και το Γενικό Επιτελείο του AKSH, αποφάσισε να ξεκινήσει στην Ιλλυρίδα τις πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο UΚSH κάνει έκκληση στους αλβανούς πολίτες στην Ιλλυρίδα να αποφεύγουν τα αστυνομικά μπλόκα των σκοπιανών, διότι αυτά θα βρεθούν στο στόχαστρο των επιθέσεων του UKSH. Στην ανακοίνωσή του ο UKSH επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από τους σέρβους, σλαβο-μακεδόνες και έλληνες κατακτητές, οι οποίοι ούτε στιγμή δε σταμάτησαν να σκοτώνουν αθώο αλβανικό πληθυσμό που ζει στα πατροπαράδοτα εδάφη του, γι΄ αυτό και ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος». Στο τέλος η ανακοίνωση του UKSH κάνει έκκληση στους πρώην μαχητές του UCK Κοσόβου, του UCK των αλβανών των Σκοπίων και του UCK Πρεσέβου και Μεντβέγκιε (στη Νότια Σερβία) να ενωθούν για ένα σκοπό, την ένωση των αλβανικών εδαφών και τη δημιουργία της ΄΄Εθνικής Αλβανίας΄