Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΖΑΛΙΣΤΗΚΕ Ο ΛΑΓΟΣ

Θυμάμαι , πριν κανένα μήνα πως η διαφορά ανάμεσα στο βάζελο και τον Ολυμπιακό ήταν στους 8. Όμως ο Παναθηναικός δεν είναι ούτε γεννημένος πρωταθλητής ούτε εθισμένος να βρίσκεται στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι άρχισε να ζαλίζεται και η διαφορά να μειώνεται ολοένα και περισσότερα.

Ο Παναθηναικός πήγε να παίξει στην Τούμπα  πιστεύοντας πως είχε σίγουρη την νίκη εφ' όσον οι ίδιοι οι ΜΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ θεωρούσαν πως αν έχανε ο ΜΠΑΟΚ θα ήταν καλό για το ποδόσφαιρο διότι θα ήταν πολύ πιθανό να πάρει κάποια άλλη ελληνική ομάδα(παναθηναικός) το πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι στην τούμπα ήταν σκέτη τσόντα στην οποία μέχρι και ο Γκουσγκούνης θα ήθελε να πρωταγωνιστούσε. Ο Βάζελος είχε τόν έλεγχο του παιχνιδιού (μες στην Τούμπα) αλλά λόγω υπερβολικής σιγουριάς πως το είχε το παιχνίδι δεν κατάφερνε να ευστοχήσει στο τέρμα του Χαλκιά. Από την άλλη ο ΜΠΑΟΚ βγήκε ελάχιστες φορές στην επίθεση και σημείωσε 2 τέρματα. Τέλος πάντων, δε θα μείνω άλλο στο ματς καθώς όπως είχα γράψει και τις προάλλες δεν μας ενδιαφέρει ούτε ο ΜΠΑΟΚ ούτε η αλογοτροφή παρα μόνον να νικάει ο Θρύλος. Είδατε αγαπητοί μου αδερφοί, είχαμε την ευκαιρία να ξαναπατούσαμε κορυφή αλλά στραβοπατήσαμε χτες στο Ηράκλειο. Δεν πειράζει όμως! Θα την ξαναπατήσουμε την κορυφή στις 21 Μαρτίου του 2010 ,η Νέα Λεωφόρος γαρ Εγγυς!

ο Λαγός φέρεται αλαζονικά και η αλαζονεία τιμωρείται απο αρχαιοτάτων χρόνων

ΥΓ:  Μετά τη σημερινή νιικη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΟ ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ. Είμαστε όμως πρώτοι λόγω των 2 εκτός έδρας γκολ που σημειώσαμε στη Τούμπα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 
Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημερινή ημέρα για κάθε ευσεβή πιστό Χριστιανό. Σήμερα , όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η κυριακή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ όπου εορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών εικόνων και τον θρίαμβο της ορθοδόξου πίστεως κατά της αίρεσης της εικονομαχιας, μια αίρεση η οποία δεν εδέχοντο να τιμά τις ιερές εικόνες.
Αυτή η αίρεση καταδικάστηκε από την Ζ οικουμενική σύνοδο , που συγκάλεσε η αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Τούτη η εορτή έχει μεγάλη και βαρύνουσα σημασία, γιατί όπως και τότε είχαμε τους εικονομάχους έτσι και τώρα έχουμε ένα σωρό αιρέσεις που διεστραβλώνουν την αλήθεια της πιστεώς μας. Σε ένα σημείο που αλλοιώνουν συνέχεια την αλήθεια, είναι αυτό περί καταγωγής του Ιησού Χριστού και ποιο από τα 3 πρόσωπα της Αγίας τριάδος είναι ανώτερο και κατώτερο. Όμως, εμείς οι ορθόδοξοί πιστοί πιστεύουμε στο ακόλουθο δόγμα: "Πίσω από τον Υιό του ανθρώπου κρύβεται ο υιός του Θεού". Εδώ, ο άνθρωπος λόγω επιπολαίοτητας του το ερμηνεύει όπως θέλει ή μάλλον καλύτερα προσπαθεί να τον ερμηνεύσει με την κοινή λογική και έτσι οδηγείται στη πλάνη η οποία πηγάζει από το Διάβολο. Όμως αδερφοί μου, η πίστη μας υπέρλογη: ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: όχι παράλογη!

Τέλος, θα ήθελα να πω σε εσάς Ορθόδοξοι αδερφοί μου να προσέχετε πολύ τους αιρετικούς και δη τους μάρτυρες του Ιεχωβά. Σύντομα, θα σας γράψω και ορισμένα πράγματα για αυτούς , οι οποίοι λειτουργούν διαβολικά.