Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 
Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημερινή ημέρα για κάθε ευσεβή πιστό Χριστιανό. Σήμερα , όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η κυριακή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ όπου εορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών εικόνων και τον θρίαμβο της ορθοδόξου πίστεως κατά της αίρεσης της εικονομαχιας, μια αίρεση η οποία δεν εδέχοντο να τιμά τις ιερές εικόνες.
Αυτή η αίρεση καταδικάστηκε από την Ζ οικουμενική σύνοδο , που συγκάλεσε η αυτοκράτειρα Θεοδώρα. Τούτη η εορτή έχει μεγάλη και βαρύνουσα σημασία, γιατί όπως και τότε είχαμε τους εικονομάχους έτσι και τώρα έχουμε ένα σωρό αιρέσεις που διεστραβλώνουν την αλήθεια της πιστεώς μας. Σε ένα σημείο που αλλοιώνουν συνέχεια την αλήθεια, είναι αυτό περί καταγωγής του Ιησού Χριστού και ποιο από τα 3 πρόσωπα της Αγίας τριάδος είναι ανώτερο και κατώτερο. Όμως, εμείς οι ορθόδοξοί πιστοί πιστεύουμε στο ακόλουθο δόγμα: "Πίσω από τον Υιό του ανθρώπου κρύβεται ο υιός του Θεού". Εδώ, ο άνθρωπος λόγω επιπολαίοτητας του το ερμηνεύει όπως θέλει ή μάλλον καλύτερα προσπαθεί να τον ερμηνεύσει με την κοινή λογική και έτσι οδηγείται στη πλάνη η οποία πηγάζει από το Διάβολο. Όμως αδερφοί μου, η πίστη μας υπέρλογη: ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: όχι παράλογη!

Τέλος, θα ήθελα να πω σε εσάς Ορθόδοξοι αδερφοί μου να προσέχετε πολύ τους αιρετικούς και δη τους μάρτυρες του Ιεχωβά. Σύντομα, θα σας γράψω και ορισμένα πράγματα για αυτούς , οι οποίοι λειτουργούν διαβολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: