Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τι να πεις;

Σύμφωνα με το monk54  ,πραγματοποιήθηκε μεγάλη επειχείρηση της Ελληνικής αστυνομίας με 110 συλλήψεις τις 2 τελευταίες μέρες σε κοζάνη,Καστοριά, γρέββενα και Φλώρινα.

Η επιχείρηση κράτησε πέντε ώρες, από τις 10 το βράδυ έως τις 3 το πρωί. Ελέγχθηκαν συνολικά 1.023 άτομα και 861 οχήματα, ενώ συνελλήφθησαν 110 άτομα και προσήχθησαν 3.

Εκ των συλληφθέντων, οι 106 είναι αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, που συνελλήφθησαν για παράνομη είσοδο και επαναπροωθήθηκαν στην χώρα τους.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ακόμη ένας, για παράβαση του νόμου «περί προστασίας αρχαιοτήτων» και του νόμου «περί όπλων». Επίσης συνελήφθη ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός για εκτέλεση καταδικαστικών αποφάσεων.

Αυτοί είναι οι καλοί «αλλοδαποί», για όσους τους ισχυρίζονται αυτό.Ας γινουν και Έλληνες λοιπόν για να τελειώνουμε.

Μουσουλμανοι προσκυνουν τον ¨Ελληνα Άγιο Γεωργιο

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συρρέουν από χθες το απόγευμα στα μοναστήρια της Μέσης Ανατολής για να τιμήσουν τον Αγιο Γεώργιο του οποίου τη μνήμη γιορτάζει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το παράδοξο φαινόμενο του προσκυνήματός του από τους μουσουλμάνους χάνεται στο διάβα των αιώνων.

Οπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, τρεις είναι οι λόγοι που οι μουσουλμάνοι λατρεύουν τον Αγιο Γεώργιο: Το πράσινο χρώμα της στολής του, που για εκείνους σημαίνει τη ζωή, και γι΄ αυτό τον ονομάζουν «ο Πράσινος», δεύτερον, είναι επειδή πολλοί μουσουλμάνοι δήλωναν ότι βίωναν τα θαύματά του και, τρίτον, επειδή ως τροπαιοφόρος με το ξίφος και τη στολή, τους προκαλούσε φόβο και σεβασμό. Αυτός ο σεβασμός των μουσουλμάνων φαίνεται και από το γεγονός ότι όλα τα μοναστήρια του Αγίου Γεωργίου που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή διασώθηκαν και δεν γκρεμίστηκαν, όπως άλλωστε και οι ναοί που είναι αφιερωμένοι στην Παναγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αγιος Γεώργιοςέζησε στα τέλη του 3ου αιώνα και στις αρχές του 4ου. Ηταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού και διακρίθηκε για τον ηρωισμό του.

ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ
Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα: Πρόκειται για το κενοτάφιο του αγίου, καθώς το λείψανο εκλάπη από τους σταυροφόρους και έχει απομείνει μόνο ένα μικρό κομμάτι του. Με το παλαιό ημερολόγιο που τηρεί για λόγους παράδοσης το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το μεγάλο πανηγύρι θα τελεστεί στις αρχές Μαΐου αλλά ήδη οι μουσουλμάνοι έχουν αρχίσει να αγοράζουν τα αρνιά που θα θυσιάσουν για να τιμήσουν τον άγιο. Ο Αγιος Γεώργιος στο Κάιρο: Πρόκειται για παλιό φρούριο του ρωμαϊκού στρατού όπου κατά την παράδοση έζησε φυλακισμένος ο άγιος. Καθημερινά συρρέουν εκεί μουσουλμάνοι προσκυνητές.

Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκιπο: Επί ώρες περιμένουν για να επισκεφθούν το ιστορικό μοναστήρι. Μάλιστα ξεσπούν και φασαρίες με τους ορθόδοξους κληρικούς όταν το Πάσχα, που εορτάζεται με βάση τη Σελήνη και την ισημερία, πέφτει μετά τη γιορτή του αγίου, οπότε και αυτή μετατίθεται, όπως και το πανηγύρι του μοναστηριού.

ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ

Μνημη του Αγίου Γεωργιου σημερα και αυτός ο Άγιος ειναι πολιούχος σε πολλές πόλεις και επαρχείες. Μια από αυτες ειναι και η Αγχιαλος Βόλου. Είχα ,σημερα αυτη την τυχη να παραστω στην ιερά Λειτουργια του Ιερού Ναου Αγιου Γεωργιου στη Νέα Αγχίαλο.Όλο το χωριό γιορταζε και ήταν υπέροχα. Τραβηξα μερικές φωτογραφιες από ολη την ακολουθεία μαζι με την περιφορά της εικονας τις οποίες θέλω να μοιραστω μαζί σας. Καλη απόλαυση! Μερικές βεβαια έχουν κακιστη ποιοτητα αλλά διαχωριζονται τα πρόσωπα και τα αντικειμενα καθως τις τραβηξα από μια μπακατέλα κινητό
Πρωι-πρωί . Οι ακτινες του ηλιου λούζουν τον εξαιρετικό ναο του Αγ. Γεωργίου
Η εικονα του Αγίου Γεωργίου
Φωτογραφία από το ναό πάλι.Στα σκαλάκια θα δείτε και μια γυφτισσα να ζητιανεύει και να μολυνει τον ιερό χωρο. Να θυμομαστε και την ωραιοτητα της; πολυπολιτισμικότητας
Ο ιερέας διαβάζει το ευαγγέλιο. Δυστυχως μου ξεφυγε να φωτογραφησω και την ΕΙΣΟΔΟ
ετοιμασία για την Μεγάλη Εισοδο
ο πρωτεσσύγγελος θυμιατιζει
Βγαινουν οι ιερείς ενας-ενας από το ιερόον για την Άγια και Μεγάλη εισοδο.
Μπροστα και τα παππαδάκια
ο ιερέας προσεύχεται για όλους μας
Πιστευω εις ενα Θεό
Άλλο πλάνο
ευλογεί ο ιερέας τα αντίδωρα
αναφωνεί ο ιερέας το «Πρόσχωμεν..»
εδώ ετοιμάζει την θεία κοινωνία προσθέτοντας το ζέον (καυτό νερό): Ζέση πίστεως

Μετα φόβου Θεού..........
Ξεκινάει η λιτανεία της ιερής εικόνας

συνοδεύεται και από ευζωνες όπως βλέπετε
Τέλος

Αγιε Γεωργιε πρεσβευε Χριστω ,σωθηναι τα ψυχάς ημών

ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ