Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ANTI- FACEBOOK ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Έχετε προφίλ στο Facebook; Τι να προσέξετε!Έχουμε πει χιλίαδες φορές ότι το facebook  φακελώνει και κλέβει τα προσωπικά μας στοιχεία. Παρ'ολ' αυτά,αν και το ξέρουμε οι περισσότεροι από εμάς (δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει όμως) συνεχίζουμε να έχουμε λογαριασμό στο facebook. Είμαστε λοιπόν όλοι οι χρήστες του facebook, φακελωμένοι.Το κυριότερο όμως είναι ότι φακελωμένοι είστε και εσείς που δεν έχετε facebook.Το θέμα είναι:Τι φταίτε εσείς που είστε φακελωμένοι στην εταιρία facebook διχώς να είστε χρηστες;Δυστυχώς,σ' αυτό δεν μπορώ να σας δώσω εγω απαντήσεις, αλλά οι φίλοι σας που είναι χρηστες στο facebook.Για να γίνω πιο σαφής, αρκετοί χρηστες στο facebook όταν ανεβάζουν αρκετές φωτογραφίεςστις οποίες απεικονίζονται φίλοι και δικά τους πρόσωπα..Μάλιστα, αυτά τα πρόσωπα τα κάνουν επισημάνσεις στις φωτογραφίες με αποτέλεσμα να φακελώνονται και αυτά.Θα σας συμβούλευα, εσεις που δεν έχετε facebook και έχουν οι φίλοι σας,να τους πείτε να μην ανεβάζουν και δικές σας φωτογραφίες ή τουλάχιστον να αφαιρεσουν τις επισημάνσεις.

Επιπλέον,διάβασα για το facebook στο Tεφτέρι το παρακάτω άρθρο :
Τον περασμένο Δεκέμβριο το Facebook έκανε μία σειρά από αλλαγές στην ιστοσελίδα του χωρίς να τις εξηγήσει αναλυτικά στους χρήστες με αποτέλεσμα οι προσωπικές πληροφορίες του κάθε μέλους του να είναι διαθέσιμες σε «κοινή θέα».

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης άλλαξαν τις ρυθμίσεις του προφίλ του κάθε χρήστη χωρίς καν να το καταλάβουν οι περισσότεροι. Ζητώντας τους να κάνουν κλικ σε ένα παράθυρο διαλόγου, στο οποίο υπάκουσε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, το Facebook απέκτησε το δικαίωμα να δημοσιεύει τις προσωπικές πληροφορίες του καθενός, ανάμεσά τους και όσα νέα στοιχεία προσθέτονται από τον χρήστη, όπως φωτογραφίες, νέες συνδέσεις κλπ.

Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι τα νέα στοιχεία μπορούν πλέον να δημοσιεύονται παντού στο Ίντερνετ, ακόμα και στις μηχανές αναζήτησης, εκτός αν έχουν αλλάξει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Για να μη γίνει αυτό, οι ίδιοι οι χρήστες πρέπει να κάνουν τρεις βασικές και απαραίτητες αλλαγές στις ρυθμίσεις τους, τις οποίες συνιστούν οι ειδικοί στους «New York Times».

Για να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους, θα πρέπει να βλέπετε τη σελίδα στα αγγλικά.

1. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».

Στην επόμενη σελίδα, κάνετε κλικ πάνω στη φράση «Profile information» από τη λίστα των επιλογών.

Στη συνέχεια, επιλέξτε «Posts by me».

Αλλάξτε αυτή τη ρύθμιση σε «Only friends» αν θέλετε να βλέπουν τα προσωπικά σας στοιχεία μόνοι οι επιλεγμένοι φίλοι σας.

2.  Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».

Στην επόμενη σελίδα, κάνετε κλικ πάνω στη φράση «Profile information» από τη λίστα των επιλογών.

Η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη επιλογή είναι «birthday» (γενέθλια), «religious and political views» (θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις) και «family and relationship» (οικογένεια και σχέση). Οι ειδικοί προτείνουν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να επιλέξετε «Only friends». Με αυτό τον τρόπο, θα τις βλέπουν μόνο αυτοί που θέλετε εσείς, καθώς πρόκειται για πολύ προσωπικές πληροφορίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις «κλοπής ταυτότητας».

3. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «status update» πάνω δεξιά και επιλέξτε από τη λίστα τη φράση «Privacy settings».

Κάνετε κλικ στην επιλογή «Search».

Πατήστε «Close» στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει.

Σε αυτή τη σελίδα, ακυρώστε την επιλογή «Allow» που βλέπετε δίπλα στη δεύτερη επιλογή «Public Search Results». Έτσι, οι υπόλοιπες προσωπικές σας πληροφορίες που έχετε επιλέξει να βλέπουν όλοι, εκτός των μηχανών αναζήτησης.


Τέλος,θα ήθελα να σας προτείνω και να σας συμβουλεύσω να αλλάξετε κάποιες ρυθμίσεις σχετικα με τις διαφημισεις και προωθησεις των φωτογραφίων σας και γενικώς των προσωπικών σας στοιχείων στο facebook.

  1. Πηγαινουμε ρυθμίσεις εφαρμογων.
  2. Επιλέγουμε "διαφημίσεις facebook"
  3.  Μας εμφανίζεται μια επιλογή.Και σχετικά με τη διαχείριση των φωτογραφιών μας.Εμείς επιλέγουμε ή "none" ή "κανείς" ανάλογα σε ποια γλωσσα έχουμε το facebook!
Και τα ματια σας ............14