Τρίτη 25 Μαΐου 2010

KANE TO YOUTUBE ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ




Κάνοντας μια Βόλτα στα blogs

 Κοντεύω δύο χρόνια ακριβώς, από τότε που ασχολούμαι με το blogging . Οι εντυπώσεις μου δεν είναι ούτε καλές ούτε κακές.  Θα ξεκινήσουμε καταρχάς από τα θετικά στοιχεία (κατα την προσωπική μου άποψη), τα οποία πιστεύω είναι περισσότερα έναντι των καρνητικών.

Πριν ξεκινήσω, θα σας δώσω  έναν σύντομο ορισμό/περιγραφή για το blogging. Η μάλλον τι καταλαβαίνω εγω όταν ακούω κάποιον να μιλάει για blogging.
  Τι είναι άραγε blogging;
Είναι, λοιπόν, ένας  διαδικτυακός χώρος όπου φιλοξενεί ένα σωρό απόψεις. Μέσα σε αυτό το χώρο ακουγονται διαφορετικές και αντίθετες απόψεις και γνώμες. Επιπλέον, δημιουργούνται φιλίες ανάμεσα στους bloggers, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμοιβαίες και συμφεροντολογικές(links, banner,κτλ) . Κακά τα ψέματα να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας. Αν και δε το θεωρώ και τόσο κακό να υπάρχουν τετοιους είδους φιλίες οσον αφορά πάντα το διαδίκτυο.  Πιστευω, πως περισσότερο καλό κάνουν (στη διάδοση απόψεων), παρά κακό. Διότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να μάθει περισσότερα πράγματα  πάνω σε ένα θέμα όταν οδηγειται από το ένα blog στο άλλο.

Όμως, παρ΄ολ΄αυτά υπάρχουν και αρνητικά στο χωρο του blogging. Μέσα σε αυτό το χώρο υπάρχουν και απόψεις που προκαλούν αναγουλίαση και αηδία  σε κάποιους λογικά σκεπτομνεους αναγνωστες! Χιλιάδες απόψεις περί αθεΐας, αναρχίας, με ξεβράκωτες, καζίνα και λοιπά. Βέβαια, όλα αυτά είναι γενικά για όλο το διαδίκτυο, αλλά η κατάσταση έχει ξεφυγει ύστερα από την επικράτηση των blogs. Όμως μέσα σε όλα αυτά, καλό είναι να επιλέγουμε τι θα κρατήσουμε και τι ειναι οφελιμο για το ατομό μας. 

Ας συλλέξουμε το καλύτερο, όπως το συλλέγει και η μέλισα.

Αυτά τα λίγα από εμένα, για τις απόψεις στα blog.
  Η ΔΟΜΗ-ΦΟΝΤΟ ΕΝΟΣ BLOG 

 
Ξέχασα παραπάνω να γραψω πιο πάνω , πως αυτός ο χώρος, που φιλοξενεί τις απόψεις διάφορων bloggers, είναι άλλοτε διακοσμημένος και άλλοτε όχι, γιατί τις περισσότερες φορές σε κανέναν blogger δεν νοιάζει μόνο τι γράφει στο blog  του, αλλά θέλει το blog του να ειναι καλά δομημένο με ωραίο φόντο, με εξαιρετικές εικόνες, ευχαριστους ήχους κ.α. πολλά. Έχω να πω πως τα περισσότερα   (ελληνικά) blogs είναι άψογα διακοσμημένα. Υπάρχουν βεβαια και τα απλά blogs με τα κλασικά πρότυπα της google.Όσοι όμως έχουν στο blog τους αυτά τα πρότυπα ίσως και να ζηλεύουν το εντυπωσιακό σχέδιασμα των συνάδερφων bloggers και δεν ξέρουν πως να το κάνουν και αυτοί παρόμοιο. Εγώ πάντως, από  την δικιά μου πλευρά ειμαι διαθέσιμος να βοηθησω όποιον χρειαστεί τέτοιου είδους βοήθεια, γιατί δεν ξεχνάω ποτέ αυτά που πέρασα.Για παραδειγμα, στους πρώτους μηνες μου δεν ηξερα να βάζω στο blog μου ουτε ένα cbox. Μάλιστα έχω βοηθησει και αρκετούς bloggers επι του θέματος. Επιπρόσθετα, μπορείτε στην δεξιά στήλη του blog μου να δειτε μερικά blogs που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στο να δημιουργησετε ενα εντυπωσιακό blog, στο οποίο θα χαζεύουν οι φίλοι σας.

Αν σας πρότεινα κάτι που να κάνετε και κάτι που να μην κάνατε  για την σχεδίαση του blog σας θα ηταν:
  1. Κατασκευάστε ένα πειραματικό blog , πριν δοκιμάσετε οποιοδηποτε gadget/ στοιχείο στη σελίδα σας. Σκεφθείτε αν θα ταιριάζει στο blog ή πολύ πρωτιστως αν θα ελκει τους αναγνωστες σας. Όταν «γαργαλάτε» το html layout και πειράζεται αυτο το τεράστικο και ακαταλαβιστικο κωδικά , να μην βαριεστε ποτέ να κάνετε «ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ»
  2. Αποφύγετε να βάζετε πολλά gadgets στο blog σας, «Ουκ εν πολλώ το ευ». Σκεφθείτε τι δεν  σας άρεσει  σε ένα άλλο blog.... Αυτό που δεν θα αρέσει σε εσάς, οι πιθανοτητες -σε αυτη την περίπτωση- ειναι να μην αρέσει και στους άλλους bloggers/φιλους σας.  Όμως καλού-κακου ρωτειστε και τους άλλους bloggers ή αναγνώστες να σας πουν την απόψή τους.


Θα κλείσω με ένα δικό μου παράδειγμα,
Eγώ  παλιά είχα εντυπωσιαστει όταν είδα σε ένα site , με το που συνδέεσαι σε αυτό να παίζει αυτομάτως μουσική. Αμέσως, το ζηλεψα και το έβλα κι εγώ στο δικό μου. Και όποιος συνδεόταν αυτομάτως στο blog μου ακουγε μουσική μέχρι να την κλείσει με το αντιστοιχο κουμπάκι.

Αυτό όμως χωρις να αντιληφθώ από την πρώτη στιγμή, εμένα μπορεί να με διασκέδαζε, αλλά τους άλλους ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Ευχαριστω βεβαια κάποιος φιλους μου, που μου ζητησαν να το αφαιρέσω. Αργότερα, όταν αρχισα να μπαίνω και εγω σε άλλα blogs καταλαβα πόσο ενοχλητικό gadget ηταν αυτό γιατί:
  • Εκείνη την ώρα ακουγα εγώ δικά μου κομμάτια μουσικής  από τον υπολογιστή μου. Πόσο κουραστικό και ενοχλητικό ήταν αυτό;
  • Αν στο δωματιό μου που έχω τον υπολογιστη, κοιμαται κάποιος δικός μου και τον ξυπνήσω με την μουσική του blog που μόλις επισκέφτηκα γιατι να ακούσω τις φωνές του;

Κάπως έτσι αποφάσισα να αφαιρεσω αυτο gadget με την μουσική από το blog μου.

  Πάνω-κατω σας προτείνω αν έχετε κάποιο blog αφηστε απ΄εξω κάτι τέτοια ενοχλητικά gadget όπως αυτό με την μουσική καθως σας διαβεβαιώ πως δεν αρέσουν στους αναγνωστες σας.

Βεβαια, υπάρχει και η άλλη αποψη: «Όποιος θέλει,  επισκέπτεται το blog μου» που ενστερνίζονται αρκετοί. Με γειά τους με χάρα τους


Όλα αυτά ηταν μια μικρή αναφορά για τις εντυπώσεις και συμβουλες μου πάνω στο χωρο του blogging