Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η προπαγάνδα για τα κλειστά επαγγέλματα

Θα ήθελα να κατεθεσω την αποψή μου για τον αν θα έπρεπε να ανοιξουν τα κλειστά επαγγέλματα ή να παραμείνουν όπως είναι, μέσα σε λίγες γραμμές.
Σαν Έλληνας που ειμαι, είμαι αρνητικός στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Ακούω πολλους να λένε « πως καλά κάνει ο Γιωργάκης πάνω σε αυτό το θέμα και ανοίγει τα επαγγέλματα γιατι είμαστε η μοναδική χωρα σε όλη την ευρωπη που έχουμε κλειστά επαγγέλματα» « Και τι με νοιάζει εμένα τι κάνουν οι ευρωπαίοι; Αυτό ο Τζέφρυ δε το κάνει επειδη νοιάστηκε για το καλό της πατρίδος μας και να πάψουν να υπάρχουν οι ανισοτητες αλλά για να καταστρέψει όσους ασκουν κλειστα εππαγγέλματα. Διότι όταν ανοιχτουν αυτά τα εππαγγέλματα (ταξι,φορτηγά,φαρμακεία) τις θέσεις των ελληνων εργαζόμενων θα τις πάρουν οι Αλβανοι και οι Πακιστανοί. Και στη συνέχεια αφου ανοιξουν και αυτοί την επιχειρηση τους ειναι γνωστό ποια επιχειρηση θα δουλέψει μετά. Του Έλληνα ή του ξένου; Γιατί ξέρουμε καλά πως φορολογεί το κράτος του ξένους.
Όποτε στην προκειμένη περιπτωση προτιμώ να παραμείνουν τα επαγγέλματα κλειστά και ας μην μπορώ να γινω εγώ φορτηγατζης στο μέλλον επειδη ο πατερας μου δεν ειχε φορτηγό.Αλλά τουλάχιστον θα παραμείνει σε αυτη τη θέση εργασίας κάποιος Έλληνας Αδερφός μου και όχι κάποιος ξένος.
Τέλος θα ηθελα να συγχαίρω όλους αυτους τους φορτηγατζηδες για τον ξεχωριστό τρόπο διαμαρτυρίας τους
Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη
που με βιά μετράει τη γη.

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!