Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ

Όπως έχετε παρατηρήσει έχει ξεκινήσει από το διαδίκτυο, ένα «δήθεν» πατριωτικό κινημα που καλεί όλους τους Έλληνες να κάνουν ανάληψη των χρήμάτων από τις Τράπεζες στην 1η Ιουνίου.  Δυστυχώς, ο Έλληνας ακολουθάει σα το πρόβατο τη μάζα και τηρεί ό,τι του λένε. Γι' αυτό έγραψα και τις προαλλες πως το blogging έχει και αρνητικά στοιχεία, διότι όλη η προπαγάνδα ξεκίνησε από κάποια blogs τα οποία είτε γνωρίζουν ειτε όχι εξυπηρετούν σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Κάποιοι στην παρούσα φάση ετοιμάζουν ένα τεράστιο ανθελληνικό παιχνίδι κρυβόμενοι πίσω από τη σημαία του πατρωτισμού. Να θυμήσουμε και κάποιους μεγάλους στοιχηματίες, οι οποίοι πονταρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδος. Ένας είναι Πόλσεν και ο άλλος ο Σόρος. Αυτοί έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδος. Έτριβαν τα χέρια όταν ψηφιζόταν τα μέτρα του ΔΝΤ μη τυχον και δε ψηφιστούν, γιατί αν δε ψηφίζοταν η Ελλάδα θα πτώχευε. Δυστυχώς γι΄αυτούς ψηφιστηκαν! Έτσι, αυτοι οι μεγαλοεβραίοι σχεδίασαν αυτό το δήθεν το πατριωτικό κινημα.
Και ρωτώ λοιπόν εγώ όλους αυτούς τους υποτιθέμενους πατριωτες και αντιστασιακούς:
Αν όλοι αποσύρουμε τα χρήματα από τις τράπεζες, πως κινηθεί η αγορά;
 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ APOKALIPSIS999

Ας δούμε εν τάχει που μπάζει η παραπάνω δήθεν «λύση»:

1. Μιλάει για λεφτά που δεν υπάρχουν και εμφανίζονται «εξ ουρανού», ξεχνώντας πως το χαρτονόμισμα έχει αντίκρυσμα στο χρυσό που έχει το κράτος ή η κεντρική Τράπεζα! Αυτό λοιπόν είναι μύθος. Υπάρχουν τα χαρτονομίσματα, διότι αν δεν υπήρχαν τότε δεν θα ζητούσαμε από τους ξένους δανεικά αλλά θα έπαιρναν από την Τράπεζα της Ελλάδος, όσα ήθελαν, αφού... είναι ουρανοκατέβατα!

2. "Εάν πάρεις τα χρήματά σου απο την τράπεζα και τα βάλεις κάτω απο το στρώμα σου, γίνεσαι εσυ αφεντικό!"
Μόνο που τότε γίνεσαι στόχος κλεπτών! Και επιπλέον όταν το χρήμα δεν κινείται χάνει την αξία του! Ως γνωστόν...

3. Το να πάρουν όλοι τα λεφτά τους από τις τράπεζες είναι πρακτικώς ανέφικτο. Διότι αν πας και σου πουν δεν έχει ρευστό στο παρόν υποκατάστημα, τότε τι θα κάνεις; ΘΑ πας σε άλλο. Κι αν και εκεί δεν έχουν; Η διεκδίκηση των χρημάτων με ένδικα μέσα, κοστίζει! Ποιος μικροκαταθέτης θα πληρώσει;

4. Βέβαια υπάρχει και το πληθωριστικό χρήμα. Άνευ ουσιαστικής αξίας. Σκεφτείτε το γεγονός να καταφύγει το κράτος (με άδεια της Ε.Ε.) σε αυτήν τη λύση για να λύσει το πρόβλημα του ρευστού! Θα πάρει κανείς σκέτο χαρτί!

5. Αλλά ας πούμε πως καταρρέει έτσι μια Τράπεζα. Οι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι και θα μπουν στο ταμείο ανεργείας. Παραπάνω έξοδα για το ήδη χρεωμένο κράτος! Άρα παραπάνω φόροι!

Αλήθεια ο εμπνευστής της ιδέας αν δούλευε αυτός ή κάποιος της οικογενείας του, σε τράπεζα θα διέδιδε αυτήν την περισπούδαστη λύση;