Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΓΚΕΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Ντροπής Πράγματα. συμβαίνουν.
Συμφωνα με την εσπρέσσο το 2012 αναμένεται  ταινια με gay γάμους σε Ελληνικό νησί. Ας δουμε χαρακτηριστικά τι γραφει η εσπρέσο:

Η πρώτη ταινία με θέμα τους gay γάμους στην Ελλάδα! Μπορεί οι ομοφυλόφιλοι στη χώρα μας να έχουν φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να βρουν δικαίωση στο θέμα των γάμων τους, ωστόσο ένας genius Βρετανός συγγραφέας αποφάσισε να δει το θέμα... εμπορικά. Με φόντο κάποιο από τα νησιά της χώρα μας θα γυριστεί η πρώτη ταινία με αυτό το ιδιαίτερο concept, για την οποία υπεύθυνος είναι ο James Collins. Τους επόμενους μάλιστα μήνες θα ξεκινήσει και το κάστινγκ.

Το σενάριο της ταινίας «Shocking the Donkeys», που αναμένεται να βγει στις ελληνικές σκοτεινές αίθουσες το 2012, είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα που έγιναν στην Τήλο το 2008. Το φιλμ θα παρουσιάζει τη σύγχυση που επικρατεί στην ελληνική νομοθεσία σχετικά με τους γάμους μεταξύ των gay. Η ιστορία αφορά μια γιαγιά σε ένα νησί των Δωδεκανήσων, που συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει πως ο μοναδικός εγγονός της σχεδιάζει να παντρευτεί έναν Αμερικανό. Το έργο έχει την υπογραφή του Βρετανού συγγραφέα James Collins που ζει στη Σύμη και την παραγωγή αναλαμβάνει μια σύμπραξη από βρετανικές κινηματογραφικές εταιρείες.

Οι δημιουργοί ελπίζουν το εγχείρημά τους να δώσει ώθηση στον gay τουρισμό της περιοχής, όπως ακριβώς ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών κατέφτασε στο νησί της Σκοπέλου για έναν ρομαντικό μήνα του μέλιτος μετά την ταινία «Mamma mia»! «Οποιο νησί και αν επιλεγεί για τα γυρίσματα της ταινίας, θέλουμε να παρουσιάσουμε τα αληθινά τοπία, τα αληθινά γνωρίσματα, έθιμα και παραδόσεις» δήλωσε ο James Collins στο διάσημο site της ομογένειας Greek Hollywood Reporter. «Οταν οι τουρίστες επισκεφθούν το νησί, θέλουμε να δουν ό,τι ακριβώς είδαν στην ταινία».

Παρ’ ότι το 2008 ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Σωτήρης Χατζηγάκης είπε πως ο γάμος ομοφυλοφίλων ήταν παράνομος, οι αγωνιστές για τα δικαιώματα των gay ισχυρίζονται πως ο νόμος είναι ασαφής. Η ταινία θα εκμεταλλευτεί αυτό το μικρό «παραθυράκι» του νόμου και θα προβάλει έναν δήμαρχο, που θεωρεί πως ο γάμος μπορεί να προχωρήσει, και έναν αξιωματούχο της αστυνομίας που απειλεί με συλλήψεις. «Ελπίζω η ταινία να πετύχει και να οδηγήσει ένα κύμα gay ζευγαριών να πιστέψουν στη δική τους εμπειρία “Mamma mia” σε ένα από τα ελληνικά νησιά» είπε ο James Collins. «Ενα τέτοιο πλήθος θα ανάγκαζε την ελληνική κυβέρνηση να θέσει το θέμα και να κάνει κάτι γι' αυτό ή να αφήσει τους ανθρώπους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».
Έχουμε λοιπόν τα προβληματά μας, εθνικά και οικονομίκα. Έχουμε και από την άλλη και τους πουστηδες να μας ζαλίζουν και να μιλουν για δηθεν δικαιώματα τους και περί ισσοτητος όλων των ανθρώπων. Μπορειτε επίσης να δειτε και μια άλλη σχετική μου αναρτηση για τους ευρυπρωκτους εδώ