Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΘ, ΤΖΕΦΡΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ)


Είχα γραψει στο προφίλ μου στο facebook σημερα το εξής: « Θα γινεί σήμερον της κοινης γυναικός εκδιδομένης τοις χρημασιν το κεγκλείδωμα»( για όσους δε γνωριζουν αρχαία, θα πει «της πουτάνας το κάγκελο»). Πραγματικά δεν είχα και άδικο με όσα συνέβησαν σημερα στη ΔΕΘ. Βέβαια, δεν ήταν και καμιά τρομερη δικαίωση αυτό που δηλωσα σημερα καθως όλοι περιμέναμε λίγο πολύ ανάλογες εξελίξεις.
Και τι δεν έγινε σημερα στη συμπρωτεύουσα.
Διαδηλώσεις, παππουτσοπόλεμοι , αναρχικές διαδηλώσεις, παραχάραξη της αλήθειας από τους δημοσιογραφίσκους και όλα όσα περιμέναμε.
Ωστόσο δε θα παραμείνω σχολιάζοντας τα σκατά αλλά θα ασχοληθώ με τον ελληνικό αθλητισμό που απο εκεί έχουμε να πάρουμε κάποιες χαρές. Τα ΜΜΕ μας έχουν ζαλίσει μονο με  δυσάρεστες ειδησεις . Όμως εγω από τη σειρά μου, θα σας ενημερώσω για τις επιτυχιες του ελληνικού αθλητισμού. Έτσι, για να πάρουμε μια γευση χαράς.
Μετά τον Ηρακλή, ο οποίος κατέκτησε όλο το κοσμο φθάνοντας μέχρι τις Ινδίες σειρά έχει ο Ηλίας Ηλιάδης που κυριάρχησε σε όλο το κοσμο μέσω Τζουντου. Ο Ηλίας ηλιάδης νικησε στο τελικό του Τοκυο τον ιάπωνα τζουντιστα παίρνοντας ετσι το χρυσο μετάλιο στο παγκοσμιο πρωταθλημα Τζούντο. Συνεχίζοντας στο Τζούντο, μια άλλη μεγάλη επιτυχία της χωρας μας ήταν με την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα να πανηγυρίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -57 κιλών. Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων επικράτησε της Ρουμάνας Κορίνα Καπριόριου στον αγώνα για την 3η θέση.
Τελειώνοντας , να δωσουμε και τα συγχαρητηρια μας στη γυναικεία ομάδα πόλο που κατεκτησε το ασημένιο μετάλιο στο ευρωπαικό πρωτάθλημα πόλο καθως ηττηθηκε στο τελικό από την πανισχυρη Ρωσία . Δεν πειράζει κοριτσια! Καλή ειναι και η δευτερη θέση! Αυτη τη στιγμη ειστε το πιο επιτιχημένο αθλητικό τμημα και αποδειξατε πως το μέλλον ειναι μπροστά σας.
Αυτά όσον αφορά για το αθλητισμό. Ανέφερα αυτά τα 3 γεγονόταν , έτσι για να νιωσουμε λίγο ελληνική υπερηφάνια μας μέσα. Γιατι το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε εισπράξει από πουθενά μια μικρή χαρά.
Ωστόσο σαν Έλληνες που ειμαστε, δεν πρέπει να χάσουμε την περηφάνια μας!
Πρέπει να δωσουμε ένα αγωνα σε ένα μακρύ δρόμο, που η νικη ειναι μονοδρομος