Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ο Πούτιν κατηγορεί ξεκάθαρα τον Λευκό Οίκο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα ξεκάθαρα τις ΗΠΑ ότι επενέβησαν στη διαμάχη με τη Γεωργία, τονίζοντας ότι κάποιοι στην Ουάσινγκτον προκάλεσαν την όλη κατάσταση στη Γεωργία, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν έναν υποψήφιο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υπονοώντας σαφώς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

«Αυξάνονται οι υποψίες ότι κάποιοι στις ΗΠΑ δημιούργησαν ειδικά αυτή τη διαμάχη με στόχο τους να ενταθεί η κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για έναν από τους υποψήφιους για τη θέση του νέου προέδρου των ΗΠΑ», κατάγγειλε ο κ. Πούτιν μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πάντως, ο κ. Πούτιν δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που τον οδήγησαν στις ανακοινώσεις αυτές, που ο ίδιος τις ονόμασε «εικασίες», αλλά επέμεινε πώς η αμερικανική ενέργεια ώθησε τη Ρωσία να κάνει ό,τι έκανε.

Η Ρωσία δεν είχε εναλλακτική λύση, παρά μόνο να εισέλθει στη Γεωργία, αφού οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στη Νότια Οσετία δέχονταν συνεχείς επιθέσεις από γεωργιανά πυρά από τις αρχές Αυγούστου, επισήμανε ο κ. Πούτιν. Καταλήγοντας εξέφρασε την απογοήτευσή του, γιατί η Ουάσιγκτον δεν έκανε τίποτε, για να σταματήσει τη Γεωργία.
Αποκρούει τις κατηγορίες ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος έκρινε σήμερα «μη λογικές» τις κατηγορίες του Ρώσοι πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ ήταν ο «ενορχηστρωτής» της ιστορίας με την Γεωργία, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

«Το να λέγεται ότι οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν όλο αυτό, για να μετρήσει υπέρ ενός πολιτικού υποψηφίου, δεν φαίνεται λογικό», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οϊκου, Ντάινα Περίνο.
Την κατηγορία αυτή εξαπέλυσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός - στη διάρκεια συνέντευξης στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

kostasxan.blogspot.com

Ο νομάρχης έβαλε πρόστιμο επειδή χτυπούσε δυνατά το καμπαναριό!

"Ο Νομάρχης επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στο καμπαναριό των Φάρσων γιατί η καμπάνα ήταν σε ψηλότερες νότες των συνηθισμένων και ενοχλούσε έναν γείτονα.Η απίστευτη αυτή ιστορία που δημοσιεύτηκε πρώτα στη εφημεριδούλα του χωριού «Φαρσιανά νέα» , έχει ως εξής:Μετά από καταγγελία κατοίκου του χωριού Φάρσα ότι η......καμπάνα του γραφικού χωριού τον ενοχλεί, ο Νομάρχης έστειλε για αυτοψία έναν εμπειρογνώμονα της νομαρχίας, χημικό μηχανικό στην ειδικότητα , που για τις ανάγκες του ζητήματος , ο νομάρχη μας τον έχρισε και ειδικό στις καμπανοκρουσίες.Ο χημικός μηχανικός μετά από επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία της έρημης καμπάνας γνωμάτευσε ότι οι ήχοι της είναι 75 ντεσιμπέλ αντί των 50 του νομίμου.Οι επίτροποι της Εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου στη προσπάθειά τους να βρουν μια λύση, κάλεσαν ένα ντόπιο τεχνίτη , ειδικό στις καμπανοκρουσίες, ο οποίος τοποθέτησε ένα λάστιχο στη κακομοίρα τη καμπάνα για τη μείωση της έντασης του ήχου.Το εγχείρημα αποδείχτηκε επιτυχές , μόνο που ο ήχος μειώθηκε τόσο που δεν ακουγόταν πια η καμπάνα!Το χωριό ξεσηκώθηκε γιατί δεν άκουγε τη καμπάνα που για 35 χρόνια είναι μέρος της ζωής των κατοίκων οι οποίοι προγραμματίζουν και τις αγροτικές ασχολίες τους ανάλογα με τα καμπανίσματά της. Ποτίζεις τη γίδα λχ μετά το απογευματινό κτύπημα τση καμπάνας . Ε, δεν κοιτάς το ROLEX σου για να πας στη Κρίλιω το σίκλο με το νερό.Η ζωή στα Φάρσα αναστατώθηκε και όλες οι αγροτικές εργασίες αποδιοργανώθηκαν. Με δυο λόγια επήλθε το χάος στη μικρή κοινωνία των Φάρσων.Οι κάτοικοι απαιτούν να ανέβουν τα ντεσιμπέλ. Ξανά μανά πάει στο χωριό ο ειδικός της νομαρχίας - ο χημικός μηχανικός που λέγαμε , ξανα μετράει τον ήχο της λαστιχομένης καμπάνας και -που να πάρει ο διάολος- την βρίσκει πάλι υψίφωνη !!! Και με λάστιχο και υψίφωνη! Τα ύστερα του κόσμου!Σαστισμένοι οι κάτοικοι για το πως μπορεί να είναι υψίφωνη μια καμπάνα που δεν ακούγεται ούτε στο δίπλα σπίτι, ζήτησαν παρέμβαση του Νομάρχη.Ο Νομάρχης μας Διονύσης Γεωργάτος- Ληξουριώτης - και ταχύτατος τσι αποφάσεις του, έλυσε τη διαφορά καμπάνας / χημικού μηχανικού , επιβάλλοντας στο καμπαναριό πρόστιμο 1.000 ευρώ και αιώνιο σιωπητήριο στη καμπάνα!!Οι Φαρσιανοί έχουνε κουρλαθεί με τούτη την απόφαση. Τσου είναι αδύνατον να συνηθίζουν τη σιωπή τση καμπάνας και να προγραμματίζουν τις ασχολίες τους με τα ρολόγια τους. Σαν Κεφαλλονίτες που είναι, δεν τα βάζουν κάτω και έχουν ξεκινήσει μια απίστευτη αλληλογραφία με τις πολιτικές και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου και γενικά προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να επανέλθει η φωνή τση καμπάνας και να πάρει ζωή το χωριό τους.Και έτσι που λέτε, ύστερα από 35 χρόνια, η καμπάνα του Αγίου Χριστόφορου στα Φάρσα, σιώπησε . Το καμπαναριό που φιλοξενεί τη καμπάνα τιμωρήθηκε με 1.000 ευρώ πρόστιμο -και που να βρει ο Άγιος Χριστόφορος το χιλιαρικάκι , και η καμπάνα καταδικάστηκε σε αιώνια σιωπή!Και σας ρωτάω , ανθρώποι μου, αν δεν συνέβαινε αυτό στη Κεφαλονιά που αλλού στο πλανήτη θα μπορούσε να έχει συμβεί;"Kefaloniapress

Ο μικρός που άφησε...παγοκολώνα τον Λάκη στο νησί

Ήταν δεν ήταν 12 ετών ο πιτσιρίκος που πλησίασε τον Λάκη Λαζόπουλο σε ένα από τα σοκάκια του νησιού που πήγε διακοπές ο σατιρικός συγγραφέας. Ο Λάκης ήταν με μια παρέα αμέριμνος ώσπου τον πλησιάζει ο μικρούλης και του λέει:
-"Είστε περήφανος για αυτά που κάνετε και κοροϊδεύετε τον κόσμο;"
-"Η σάτιρα παιδί μου δεν έχει όρια"
-"Αν όμως έβγαινα και εγώ και έλεγα για την μητέρα σας αυτά που λέτε εσείς για την δική μου θα σας άρεσε;

"Παγωτό έμεινε ο Λάκης και ο μικρός έφυγε. Και βέβαια ο μικρούλης ήταν γιος μιας πολύ γνωστής παρουσιάστριας που σατιρίζεται από τον Λάκη. Το συμπέρασμα ποιο είναι; Πως να εξηγήσεις σε ένα παιδί ότι η σάτιρα δεν έχει όρια; Ότι σε ώρα...υψηλής τηλεθέασης μπορείς να λες ότι θέλεις για όποιον θέλεις με όποιο συμφέρον έχεις και να το ρίχνεις στην χωρίς όρια σάτιρα; Οι μικροί λένε την αλήθεια και αυτούς επικαλείται πάντα ο Λάκης. Μήπως όμως κάποια στιγμή θα πρέπει και τους σκέφτεται όταν κάνει την σάτιρα του; Γιατί μια -δύο -τρεις αν δεν έχει κάτι άλλο να πει δεν χρειάζεται να τα βάζει με τις φυσικές αδυναμίες ή τα τρωτά σημεία του άλλου. Με την φύση δεν τα έβαλε ποτέ και κανένας Λάκη. Αυτό ήθελε να σου πει ο μικρός.

ΤΡΩΚΤΙΚΟ

Ρόμπα τον έκανε τον Μυλωνά ο Παλαιοκώστας στον διάλογο που είχαν- κ.Βιομήχανε δεν κάνει τον Ν.Ξανθόπουλο όταν έχεις τόσα χρήματα

Ρόμπα τον έκανε τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά ο Βασίλης Παλαιοκώστας αφού ο πρώτος πήγε σαν τον Νίκο Ξανθόπουλο να του πει γιατί του συμπεριφέρθηκε έτσι! Όμως πήρε την απάντηση του από τον Παλαιοκώστα ότι ο ίδιος ο βιομήχανος κρατάει ομήρους πάνω από 100 εργαζόμενους και του είπε να χάσει και κάποια κιλά! Στο τετ-α-τετ που είχαν στην ασφάλεια είπαν:Μυλωνάς: Πού έχεις κρύψει τα λεφτά, γιατί είναι πολλά.Παλαιοκώστας: Αντί να με ευχαριστήσεις, όπως σου φέρθηκα, ζητάς και τα… ρέστα από πάνω;Μυλωνάς: Πώς μου φέρθηκες, με είχες τόσες ημέρες όμηρο!Παλαιοκώστας: Σιγά την ομηρεία, δέκα ημέρες όμηρος και διαμαρτύρεσαι, εσύ έχεις εκατό εργαζόμενους ομήρους τόσα χρόνια!Η έκπληξη όμως ήρθε μετά, όταν...ο Παλαιοκώστας χολωμένος από το διάλογο για τα λύτρα, απευθυνόμενος στον Μυλωνά, του είπε: …και φρόντισε να χάσεις μερικά κιλά γιατί την επόμενη φορά που θα σε δω, πρέπει να είσαι πιο ελαφρύς!...Τι τα ήθελε ο Μυλωνάς να πάει στον Παλαιοκώστα και να του πει που είναι τα λύτρα; Πόσο σοβαρή είναι η αστυνομία που τον άφησε να πάει να ρωτήσει τέτοιο πράγμα;Νόμιζαν ότι θα βάλει τα κλάματα και θα του τα ...ξέρναγε;

ΤΡΩΚΤΙΚΟ

Ανακοίνωση ΣΥΝ για Θρησκευτικά και Μονή Βατοπεδίου

Σκληρή Ανακοίνωση εξέδωσε πριν απο λίγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την προαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών καθώς και την παραχώρηση στη Μονή Βατοπεδίου ακινήτων
στο Ολυμπιακό χωριό.

Στην ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ μιλάει για εμμονή της Ιεραρχίας όσον αφορά στην διατήρηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών: «Η εμμονή της ιεραρχίας στη διατήρηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών αποτελεί μια αναχρονιστική και σκοταδιστική θέση, μακριά από οποιαδήποτε σύγχρονη εκπαιδευτική αντίληψη».

Επίσης τονίζει ποια στάση πρέπει να κρατήσει το Υπουργείο Παιδείας λέγοντας πως «Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα στην εφαρμογή της προαιρετικότητας του μαθήματος των θρησκευτικών».

Ο ΣΥΝ στην ανακοίνωση του, που αναφέρεται και στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου σχετικά με την παραχώρηση ακινήτων στο Ολυμπιακό Χωριό τονίζει:
«Την ίδια στιγμή σκανδαλώδης εμφανίζεται η παραχώρηση στη μονή Βατοπεδίου ακινήτων-φιλέτων στο Ολυμπιακό χωριό. Αντί της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, η κυβέρνηση επιλέγει να χαρίζει γη και ακίνητα στην εκκλησία. Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις χθες ο υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που καλούνται να καλύψουν κυρίως οι οικονομικά αδύνατοι» κλείνει την ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Επιστολή Μητροπολίτη Σιατίστης σε Στυλιανίδη

Εξοχότατε κ. Υπουργέ, Η πρόσφατη Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών
και τον τρόπο απαλλαγής από αυτό, δημιουργεί αρκετούς προβληματισμούς, τόσον δια την ώρα της εξαγγελίας, όσον και δια το περιεχόμενό της.

Τείνει να γίνει παράδοση πλέον η εκ μέρους της Πολιτείας εξαγγελία εν μέσω θέρους τοιούτων αιφνιδιαστικών αποφάσεων οι οποίες έχουν στόχο τη σχέση της Εκκλησίας με την Παιδεία.

Ως αιτιολογία της ανωτέρω αποφάσεως αναφέρεται η σύσταση της Αρχής προσωπικών δεδομένων προκειμένου να μη εκτίθενται οι προσωπικές πεποιθήσεις των μαθητών και των οικογενειών τους. Εάν αυτός είναι πραγματικά ο λόγος, τότε η απόφαση δημιουργεί το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα του σκοπού τον οποίο δήθεν επιδιώκει. Εκθέτει τα προσωπικά δεδομένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση το θρησκευτικό «πιστεύω» των μαθητών οι οποίοι θα παρακολουθούν το μάθημα.

Οι μαθητές και πολύ περισσότερο οι οικογένειες τους θα είναι οι έντονα θρησκευόμενοι η, κατά τον συνήθη χαρακτηρισμό, «οι φανατικοί» η « οι θρησκόληπτοι». Η απόφαση λοιπόν όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά δημιουργεί ένα ισχυρό τεκμήριο προσδιορισμού των προσωπικών δεδομένων των οικογενειών των μαθητών εκείνων οι οποίοι θα παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών.

Επόμενη συνέπεια η εισαγωγή του θρησκευτικού φανατισμού στο χώρο του Σχολείου. Με δεδομένη την ανωριμότητα των μαθητών δεν είναι καθόλου απροσδόκητο οι μαθηταί οι οποίοι θα παρακολουθούν το μάθημα να γίνουν αντικείμενο ειρωνίας εκ μέρους των «άλλων» συμμαθητών τους και μάλιστα στα πλαίσια των συνηθισμένων μικροσυγκρούσεών τους.

Έτσι γρήγορα από την μια μεριά θα έχουμε τους «θρησκόληπτους» μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα και τους «άθεους» οι οποίοι δεν θα το παρακολουθούν. Ολίγη ένταση και η θρυαλλίδα του θρησκευτικού φανατισμού θα ανάψει.

Δεν είναι δε καθόλου απίθανο αυτόν τον φανατισμό να τον ενισχύσουν και οι οικογένειες, ένθεν και ένθεν, στην προσπάθεια τους να στηρίξουν τα παιδιά τους στην επιλογή τους.

Δια του λόγου το αληθές σε γνωστό Ιδιωτικό Λύκειο των Αθηνών μαθητής ο οποίος είχε απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών, με την αυθαίρετη απόφαση του πατέρα του, ειρωνευόταν τους συμμαθητές του οι οποίοι το παρακολουθούσαν.

Είναι επίσης προφανές ότι, εκτός των αλλοθρήσκων μαθητών, οι οποίοι συνήθως ενώ έχουν το δικαίωμα της απαλλαγής δεν το χρησιμοποιούν, -συνήντησα τέτοιους μαθητές, μουσουλμάνους ως επί το πλείστον, σε πολλά σχολεία-, δια τους άλλους, πέραν από κάθε προσπάθεια ωραιοποιήσεως της πραγματικότητος, η άρνηση συμμετοχής στο μάθημα θα πάρει το χαρακτήρα έντονου αντιθρησκευτισμού.

Ο θρησκευτικός φανατισμός λοιπόν επί θύραις.

Η ληφθείσα απόφαση αντί να προστατεύει, εκθέτει με τρόπο ακραίο τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους, καθόσον μετατρέπει την απλή παρακολούθηση του μαθήματος σε ακραία «θρησκευτική ομολογία».

Θα υπάρξουν μαθητές οι οποίοι κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχαν αντίρρηση να παρακολουθήσουν το θρησκευτικό μάθημα, αλλά τώρα ενώπιον του κινδύνου να γινουν εκ μέρους των συμμαθητών τους αντικείμενο ειρωνίας θα πιέζουν τους γονείς τους και για τη δική τους απαλλαγή και είναι ενδεχόμενο, γι’αυτό και μόνο το λόγο, οι γονείς να ενδώσουν στην απαίτηση των παιδιών τους.

Θεωρώ ότι αυτό είναι απολύτως κατανοητό και προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας από τους παράπλευρους στόχους όσων έλαβαν την σχετική απόφαση.

Βεβαίως οι χριστιανοί δεν έχουν –δεν πρέπει να έχουν- πρόβλημα στο να δηλώσουν ευθαρσώς την χριστιανική τους ιδιότητα. Η ιστορία της Χριστιανικής Εκκλησίας είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, μια διαρκής μαρτυρική ομολογία.

Μόνο που οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε τούτον τον τόπο έχουν συνηθίσει να δίνουν την ομολογία τους, και να την επισφραγίζουν μάλιστα και με το αίμα τους, ενώπιον αντιχρίστων δυνάμεων και βαρβάρων κατακτητών και όχι μιας πολιτείας που θεμελιώθηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδος και που στη σημαία της, βαμμένη με μαρτύρων και ηρώων αίμα, έχει το σημείο του Σταυρού.

Όσο για την διευκρίνηση του Υπουργείου Παιδείας, ότι το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό μάθημα, μόνον σαν χονδροειδής εμπαιγμός και αυτής ακόμη της κοινής λογικής θα μπορούσε να θεωρηθεί.

Το λογικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ο απώτερος στόχος της Κυβερνήσεως είναι η κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από την εκπαίδευση, αφού με μαθηματική ακρίβεια εκεί οδηγεί η ληφθείσα απόφαση. Άλλωστε ο νέος λογότυπος του Υπουργείου σας επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την πρόθεση, αφού σ’αυτόν δεν υπάρχει το παραμικρό σύμβολο του μαθήματος των Θρησκευτικών, -για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα υπάρχει, δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο, έστω ενός τρούλου ορθοδόξου Ναού, κάτι από την Αγία Σοφία.

Υπάρχει όμως προμετωπίδα αρχαιοελληνικού Ναού.Πολλοί και σοβαροί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο διωγμός του χριστιανικού φρονήματος έχει πλέον αρχίσει. Μήπως άραγε βρισκόμαστε στην αντιμετώπιση της Εκκλησίας εκ μέρους της Πολιτείας ως ποτε της πάλαι Σοβιετικής Ενώσεως;

Η μελέτη του Δρ. της Νομικής κ. Κρίππα για τη θέση του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι διαφορετικά αυτή αντιμετωπίζει το ανωτέρω μάθημα, οι δε πρόσφατοι λόγοι του Γάλλου Προέδρου δείχνουν ότι άλλοι είναι ακόμη και οι προβληματισμοί στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Αλήθεια, κ. Υπουργέ, πως η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών οι οποίοι θα παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών; Υπολογίζω ότι η εισήγηση της θα είναι η πλήρης απόρριψη του μαθήματος των θρησκευτικών από την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα αποδεχθήτε μια τέτοια εισήγηση; Μήπως τελικά θα ήταν προτιμότερο αλλά και τιμιότερο η Κυβέρνηση να ήταν περισσότερο ειλικρινής απέναντι στους πολίτες της;

Κύριε Υπουργέ,

Με την απόφαση την οποία ελάβατε οδηγείτε τους πιστούς χριστιανούς η στον πνευματικό αυτοευνουχισμό η στη ρήξη. Έχετε ασφαλώς την ευθύνη της αποφάσεως, θα έχετε προφανώς και την ευθύνη των συνεπειών της.

Με τιμή στο πρόσωπο Σας αλλά και θλίψη δια την απόφασή Σας

Ο Μητροπολίτης
+ Ο Σισανίου και Σιατίστης ΠΑΥΛΟΣ

Σκληρή δήλωση Καρατζαφέρη για Μονή Βατοπεδίου

Ανακοίνωση εξέδωσε πρίν απο λίγο το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, σχετικά με δήλωση του Προέδρου του κόμματος κ. Γιώργου Καρατζαφέρη
που αφορούσε την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης να σχολιάσει τις αγοραπωλησίες και ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με το Δημόσιο και τις καταγγελίες για την εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων δήλωσε:
«Για εκατοντάδες χρόνια την γνωρίζαμε ως Μονή Βατοπεδίου. Χρειάστηκαν λίγα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για να μετονομαστεί σε Μονή Βαλτοπεδίου».

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΑΚΟΣ




Μαθήματα ιστορίας, μέρα που είναι, στην Ρεπούση

η Ρεπουση διδάσκει αχαχαχχαχ



και η πραγματικοτητα

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Στη σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε από της χώρες που ανήκουν στο Σύμφωνο να στηρίξουν την Ρωσία στο θέμα της Αμπχαζίας και της Ν. Οσσετίας. Σε κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι χώρες-μέλη δηλώνουν ότι στηρίζουν την ειρηνευτική αποστολή της Ρωσίας στην Ν. Οσσετία και την Αμπχαζία.Να θυμίσουμε ότι οι χώρες – μέλη του Συμφώνου της Σαγκάης είναι η Κίνα, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Αν και ξεκίνησε ως μια οικονομική ένωση, εξελίχθηκε σε ευρύτερη συμμαχία, έτσι ώστε στη Δύση να θεωρείται ως κάτι αντίστοιχο με το ΝΑΤΟ που δημιούργησε η Ρωσία στην Ανατολή.

ΦΩΝΑΖΑΝ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Ανεγκέφαλοι και πρεζάκηδες γαύροι φωναζαν υβριστικά συνθήματα για την Κυπρο μας κατα την διάρκεια του χτεσινού αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.Αυτά τα άτομα που φώναζαν αυτά τα συνθήματα είναι πραγματικοί γαυροι;Αν ψάξουμε στην Ιλιάδα του Ομήρου θα δουμε οτι η λέξη γαυρος έχει ένα βαθυ νόημα,Η λέξη γαυρος θα πει ο ¨γαμάω",υπερήφανος δηλαδή αυτός που δεν καταλαβαίνει τίποτα.Έτσι αναφέρει ο Όμηρος στο έργο του ΙΛΙΑΣ τον στρατό του Αχιλλέα,Μυρμιδόνες.Αυτόι οι πρεζάκηδες,οι ψυχασθενείς τι σχέση έχουν με την ιδεολοογία του ολυμπιακού.ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ πραγματικοί γαυροι:Φίλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΗΛΩΣΕ:

"Αδέλφια μας Κύπριοι,πρέπει να ξερετε ότι οι συντριπτικοί πλειοψηφία των Ελλήνων καταδικάζουν τις ηλίθιες αυτές ενέργειες που έπραξαν ανεγκέφαλοι,αμόρφωτοι,ναρκομανείς και πληρωμένοι οπαδοί. όλοι οι Έλληνες σας αγαπάμε και αγωνιούμε για το μέλλον της Κύπρου μας..σας ευχάριστώ και καλή επιτυχία στην ομάδα σας..."

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΓΟΡΑΤΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ