Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ανακοίνωση ΣΥΝ για Θρησκευτικά και Μονή Βατοπεδίου

Σκληρή Ανακοίνωση εξέδωσε πριν απο λίγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την προαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών καθώς και την παραχώρηση στη Μονή Βατοπεδίου ακινήτων
στο Ολυμπιακό χωριό.

Στην ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ μιλάει για εμμονή της Ιεραρχίας όσον αφορά στην διατήρηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών: «Η εμμονή της ιεραρχίας στη διατήρηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών αποτελεί μια αναχρονιστική και σκοταδιστική θέση, μακριά από οποιαδήποτε σύγχρονη εκπαιδευτική αντίληψη».

Επίσης τονίζει ποια στάση πρέπει να κρατήσει το Υπουργείο Παιδείας λέγοντας πως «Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα στην εφαρμογή της προαιρετικότητας του μαθήματος των θρησκευτικών».

Ο ΣΥΝ στην ανακοίνωση του, που αναφέρεται και στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου σχετικά με την παραχώρηση ακινήτων στο Ολυμπιακό Χωριό τονίζει:
«Την ίδια στιγμή σκανδαλώδης εμφανίζεται η παραχώρηση στη μονή Βατοπεδίου ακινήτων-φιλέτων στο Ολυμπιακό χωριό. Αντί της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, η κυβέρνηση επιλέγει να χαρίζει γη και ακίνητα στην εκκλησία. Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις χθες ο υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που καλούνται να καλύψουν κυρίως οι οικονομικά αδύνατοι» κλείνει την ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: