Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ο Πούτιν κατηγορεί ξεκάθαρα τον Λευκό Οίκο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα ξεκάθαρα τις ΗΠΑ ότι επενέβησαν στη διαμάχη με τη Γεωργία, τονίζοντας ότι κάποιοι στην Ουάσινγκτον προκάλεσαν την όλη κατάσταση στη Γεωργία, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν έναν υποψήφιο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υπονοώντας σαφώς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

«Αυξάνονται οι υποψίες ότι κάποιοι στις ΗΠΑ δημιούργησαν ειδικά αυτή τη διαμάχη με στόχο τους να ενταθεί η κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για έναν από τους υποψήφιους για τη θέση του νέου προέδρου των ΗΠΑ», κατάγγειλε ο κ. Πούτιν μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πάντως, ο κ. Πούτιν δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που τον οδήγησαν στις ανακοινώσεις αυτές, που ο ίδιος τις ονόμασε «εικασίες», αλλά επέμεινε πώς η αμερικανική ενέργεια ώθησε τη Ρωσία να κάνει ό,τι έκανε.

Η Ρωσία δεν είχε εναλλακτική λύση, παρά μόνο να εισέλθει στη Γεωργία, αφού οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στη Νότια Οσετία δέχονταν συνεχείς επιθέσεις από γεωργιανά πυρά από τις αρχές Αυγούστου, επισήμανε ο κ. Πούτιν. Καταλήγοντας εξέφρασε την απογοήτευσή του, γιατί η Ουάσιγκτον δεν έκανε τίποτε, για να σταματήσει τη Γεωργία.
Αποκρούει τις κατηγορίες ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος έκρινε σήμερα «μη λογικές» τις κατηγορίες του Ρώσοι πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ ήταν ο «ενορχηστρωτής» της ιστορίας με την Γεωργία, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

«Το να λέγεται ότι οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν όλο αυτό, για να μετρήσει υπέρ ενός πολιτικού υποψηφίου, δεν φαίνεται λογικό», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οϊκου, Ντάινα Περίνο.
Την κατηγορία αυτή εξαπέλυσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός - στη διάρκεια συνέντευξης στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: