Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Τρεις νεαροί μαύροι αποδοκίμασαν τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα, αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Φλόριντα, από τρεις νεαρούς μαύρους.
Ενώ εκφωνούσε την ομιλία του για την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ οι τρεις νεαροί σηκώθηκαν πίσω του και σήκωσαν ένα πανώ όπου είχαν γράψει τη φράση "Τι κάνεις για τη μαύρη κοινότητα Ομπάμα".

Παράλληλα, άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα αυτό, πολλές φορές. Ο Ομπάμα αντιμετώπισε ψύχραιμα την κατάσταση και αφού στράφηκε προς το μέρος τους είπε ότι μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις τους αργότερα. "Θα έχουμε ένα γύρο ερωτήσεων και απαντήσεων. Μπορείτε να θέσετε αργότερα τα ερωτήματά σας αλλά μη διαταράσσετε τη συγκέντρωση, να είστε πολιτισμένοι. Πρέπει να είστε ευγενείς, αυτό είναι όλο", τόνισε.

Οι οπαδοί του που παρακολουθούσαν το επεισόδιο αντέδρασαν φωνάζοντας όλοι μαζί "Ναι, μπορεί". Η φράση "Ναι, μπορούμε", είναι το σλόγκαν του Ομπάμα. "Ηρεμήστε", πρόσθεσε ο Ομπάμα απευθυνόμενος πάντα στους νέους, προτού συνεχίσει την ομιλία του.

Χλιαρές αντιδράσεις από την Εκκλησία

ΧΑΜΗΛΟΥΣ τόνους κρατάει προς το παρόν η Εκκλησία, μολονότι το θέμα απασχόλησε χθες τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) στη συνεδρίασή της. Όπως ανακοίνωσε χθες η ΔΙΣ, το υπουργείο τής διευκρίνισε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό, συμπληρώνοντας ότι αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της Συνόδου Μητροπολίτης Άνθιμος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους «πώς δεν γίνεται προαιρετικό το μάθημα, αφού όποιος επιθυμεί πλέον δεν θα το παρακολουθεί». Όπως είπε, προαιρετικό θα ήταν εάν δεν ελάμβανε υπ΄ όψιν ο καθηγητής ή ο δάσκαλος ότι κάποια παιδιά είναι αλλόθρησκα και έλεγε «όσοι θέλετε μη συμμετέχετε. Δεν θα γίνεται όμως αυτό. Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών συμπαθεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Ειδικά στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, οι μαθητές παίρνουν καλούς βαθμούς στα Θρησκευτικά που παίζουν ρόλο στην τελική βαθμολογία». Πιο αιχμηρός ήταν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος. Ανέφερε με νόημα πως «αν μπορεί ο καθένας να κανονίζει μόνος του τα μαθήματα που θα διδάσκεται, τότε πάμε... περίπατο».