Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορεί ένας Μασόνος να είναι και Ορθόδοξος Χριστιανός;


Γράφει ο Πρωτ. Βασίλειος Α. Γεωργόπουλος. Δρ. Θεολογίας

"Βασική τακτική διαφόρων ομάδων, κινήσεων, οργανώσεων κ. α όπου ο χαρακτήρας τους, οι διδασκαλίες και οι πρακτικές είναι απολύτως ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη μας, είναι η προσπάθεια χειραγώγησης των ανθρώπων μέσω της παραπληροφόρησης. Τακτική η οποία κατ’ εξοχήν χρησιμοποιείται από τον Τεκτονισμό ή Μασονία.

Μόνιμη επωδός των διαφόρων Τεκτόνων αποτελεί ο ισχυρισμός, ότι αποτελούν απλώς φιλοσοφική οργάνωση που αποβλέπει στην αναζήτηση της αλήθειας, στην κοινωνική και ατομική πρόοδο χωρίς να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Άποψη που προσπαθούν να τη διαδώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο και σε κάθε ευκαιρία. Θεωρούν μάλιστα ότι μπορεί κάποιος να είναι ταυτοχρόνως και χριστιανός και Τέκτονας. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν κάποιος να είναι χριστιανός ορθόδοξος και ταυτοχρόνως να είναι και Μασώνος;

Για την Ορθόδοξη πίστη μας κάτι τέτοιο είναι όχι μόνον αδύνατο αλλά και αδιανόητο. Εν προκειμένω είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι η Εκκλησία μας έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί για τον Τεκτονισμό κατά τρόπο σαφή, υπεύθυνο και συγκεκριμένο. Υπενθυμίζουμε χαρακτηριστικά:

Ι) Η Διορθόδοξος Επιτροπή που συνεδρίασε στη Μονή Βατοπαιδίου από 8-23/6/1930 στο Άγιον Όρος χαρακτηρίζει τον Τεκτονισμό «ως σύστημα αντιχριστιανικόν και πεπλανημένον».

ΙΙ) Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 12-10 1933 συν τοις άλλοις υπογραμμίζει ότι ο Τεκτονισμός «υπομιμνήσκει τας παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας ή λατρείας, από των οποίων κατάγεται και των οποίων συνέχειαν και αναβίωσιν αποτελεί» (Περ. Εκκλησία 48, (4-12-1933), σ. 1).

ΙΙΙ) Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Νοέμβριο του 1972 επαναλαμβάνει «ότι η Μασονία είναι αποδεδειγμένως θρησκεία μυστηριακή, προέκτασις των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών, όλως ξένη και αντίθετος προς την εξ αποκαλύψεως σωτηριώδη αλήθειαν της Αγίας ημών Εκκλησίας. Διαδηλοί κατηγορηματικώς ότι η ιδιότης του Μασώνου υπό οιανδήποτε μορφήν είναι ασυμβίβαστος προς την ιδιότητα του χριστιανού μέλους του Σώματος του Χριστού» (Περ. Εκκλησία 50, (1973), σ. 17).

IV) Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1996 την θωρεί «παγανιστική θρησκεία» ασυμβίβαστη με το χριστιανισμό και τη χαρακτηρίζει «ως αντίχριστον σύστημα» (Περ. Εκκλησία 73(1996), σσ. 673-674).

Διάφοροι τεκτονικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι...

Στον DJ TIESTO αρέσει η «Μακεδονική σημαία»

Στη σελίδα θαυμαστων του Τιέστο, έχει τοποθετηθεί φωτογραφία της σημαίας των Σκοπίων και από κάτω ο κ. Τιέστο γραφει I Like Macedonian flag= μου αρέσει η μακεδονική σημαία.

Τα συμπεράσματα δικά σας....
Για να δουμε πόσοι από σας φανς του Τιεστο θα συνεχισετε να τον ακουτε;

Μικρα Ασια: Ενας τοπος ελληνικος


Πριν λιγες ημερες γυρισα απο μια 11ημερη εκδρομη στην Τουρκια με ενα γκρουπ γνωστων. Πρωτη φορα ταξιδεψα στην γειτονικη χωρα και αποκομισα σπουδαιες εμπεριες που με εκαναν να προβληματιστω εντονα.
Κατ΄ αρχας λογω της μεγαλης διαρκειας της εκδρομης προλαβα να επισκεφτω πολλα μερη τοσο στα μικρασιατικα παραλια οσο και στα ενδοτερα. Αυτο που μου προξενησε ιδιαιτερη εντυπωση ηταν οτι οπου και αν πηγα τα παντα μιλουσαν για Ελλαδα παρα την συστηματικη προσπαθεια των γηγενων να κρυψουν την ελληνικοτητα των περιοχων.Στην προσπαθεια τους αυτη μαλιστα εχουν τουρκοποιησει ολες τις ελληνικες ονομασιες των πολεων και των χωριων χωρις οι τουρκικες ονομασιες να αποδιδουν το ελληνικο νοημα ωστε τιποτα να μην θυμιζει στον επισκεπτη το αρχαιο ελληνικο μεγαλειο.
Απιστευτη εμπειρια ηταν και η επισκεψη μας στους αρχαιολογικους χωρους οπως η Περγη, η Εφεσος, η Τροια και πληθος αλλων οπου σωζονται μεχρι και σημερα αρχαια θεατρα, αγαλματα, βωμοι αρχαιων ελληνικων θεοτητων. Σε καθενα απο αυτα τουρκοι μικροπωλητες πουλουν  βιβλια ( ακομα και στα ελληνικα) με την ιστορια της καθε περιοχης τα οποια οπως διαπιστωσαμε εχουν λογοκριθει βαναυσα ωστε οι ξενοι επισκεπτες να διαμορφωνουν ανιστορητες αποψεις που αλλοιωνουν την πραγματικη αληθεια. Βεβαια για τους γνωστες της ελληνικης ιστοριες ολα αυτα αποτελουν φαιδροτητες που ομως δεν παυουν να θλιβουν και να προβληματιζουν καθε σκεπτομενο ανθρωπο.
Στα Μυρα της Λυκιας μαλιστα οι ντοποιοι εχουν μετατρεψει τον ορθοδοξο ναο του αγιου Νικολαου σε γυμναστηριο κατι που αποτελει υψιστη ιεροσυλια και ασεβεια προς τη θρησκεια μας. Αληθεια τι θα συνεβαινε αν γινοταν το ιδιο σε ενα τουρκικο τζαμι; Το ερωτημα ειναι ρητορικο και αφηνουμε τον καθενα να το απαντησει.
Αποκορυφωμα βεβαια της εκδρομης αποτελεσε η επισκεψη μας στο μεγαλυτερο συμβολο του χριστιανισμου και της ορθοδοξιας, τον ναο της Αγιας Σοφιας. Αναγκαστηκαμε να περιμενουμε ωρες στην ουρα προκειμενου να προμηθευτουμε το εισιτηριο. Ο ξεναγος μαλιστα μας πληροφορησε οτι καθε χρονο συρρεουν στην Αγια Σοφια 10 εκατομμυρια επισκεπτες. Αντιλαμβανεστε ποσα χρηματα αποκομιζει το τουρκικο κρατος απο κατι εξολοκληρου ελληνικο.
Ολα αυτα δεν αναφερθηκαν απο μισος εναντιον της γειτονικης χωρας αλλα για να αντιληφθουμε οτι οσο και αν προσπαθουν καποιοι με μεθοδευμενες ενεργειες να αποκρυψουν την λαμψη του αρχαιου ελληνικου πολιτισμου και της βυζαντινης ιστοριας δεν θα καταφερουν τιποτα γιατι αν σκαψουν κατω απο το χωμα που πατουν δεν θα βρουν τιποτε αλλο παρα  ελληνικα μνημεια που δινουν τη μαρτυρια τους για τη διαχρονικοτητα της Ελλαδας ανα τους αιωνες.