Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Πρίν απο λίγο αναθεώρησε την αποφασή του για την ''εύκολη απαλλαγή'' απο το μάθημα των θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά απο παρέμβαση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου.Μετά απο την επικοινωνία που είχαν Στυλιανίδης-Ιερώνυμος τα πράγματα ήρθαν θετικά για την Ορθοδοξία μας καθώς αίρεται η αρχική απόφαση και θεσπίζονται και πάλι τα Θρησκευτικά ως υποχρεωτικό Μάθημα.

Λειψυδρία στην Κύπρο !



Το φαινόμενο του θερμοκηπίου «ξεραίνει» εκτός από την χώρα μας και την Κύπρο. Νερό μεταφέρεται από την Ελλάδα στην Κύπρο με δεξαμενόπλοια.Η κατάσταση αργά και σταθερά γίνεται πολύ δύσκολη.

Μητέρες αναπληρώτριες.

Στην Πολωνία άνοιξε μία πρωτότυπη επιχείρηση. Σε αυτήν «δουλεύουν» γυναίκες υγιείς και χωρίς γενετικές ανωμαλίες. Η «δουλειά» τους είναι να μένουν έγκυες κατά παραγγελίαν!
Όποια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει παιδί, μπορεί να αποταθεί στην εταιρία. Μία γυναίκα αναλαμβάνει να κυοφορήσει το παιδί, το οποίο μετά παίρνει η ευτυχής «μητέρα» πληρώνοντας από 15 μέχρι 22 χιλιάδες δολάρια το «κεφάλι».
Σημεία των καιρών όπου τα πάντα γίνονται θυσία στο κέρδος.
ΠΗΓΗ :ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΑΝΟΤΡΟΦΕΣ

Δεν μας έφταναν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Τώρα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ τρόφιμα που παράγονται με την χρήση νανοτεχνολογίας. Οι εταιρίες λένε ότι η νανοτεχνολογία βελτιώνει την μυρωδιά και την θρεπτική αξία των τροφίμων. Σε λίγο θα εμφανιστούν και στα δικά μας σούπερ μάρκετ, αν δεν έχουν ήδη κυκλοφορήσει πρώτα εδώ για πειραματικούς λόγους. Έτσι κι αλλιώς κανείς Έλληνας δεν διαβάζει τα ταμπελάκια με τα τόσο μικρά γράμματα.
ΠΗΓΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σπάνια τα καρδιακά προβλήματα στους μοναχούς του Αγίου όρους.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν Γάλλοι γιατροί, οι μοναχοί του Αγίου Όρους αντιμετωπίζουν ελάχιστα καρδιακά νοσήματα σε σχέση με τους άλλους Έλληνες. Η αιτία κατά τους γιατρούς είναι η σωστή διατροφή που κάνουν.
Είδατε η κλασσική Ελληνική διατροφή και η νηστεία τι επιτυγχάνουν;
ΠΗΓΗ:ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μία πόλη πάνω στην πόλη που «έζησε» 1.600 χρόνια κρύβει τελικά η Τούμπα της Θεσσαλονίκης

ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΤΙ Ο ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ «ΒΑΦΤΙΣΕ» ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ, ΕΠΙ 4.300 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...
Η περιοχή είναι γνωστή ως «η συνοικία του ναού» (έτσι ονομάζουν οι πολυπληθείς οπαδοί της ομάδας του «δικεφάλου» το γήπεδο του ΠΑΟΚ ή της Τούμπας). Πριν από 43 αιώνες όμως, η Τούμπα υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, πρόγονος- μάλιστα o παλαιότερος - της πόλης που ίδρυσε ο Κάσσανδρος τον 4ο π.Χ. αιώνα.

Το αποδεικνύουν πλέον εκατοντάδες ευρήματα που δίνει η πανεπιστημιακή ανασκαφή της Τούμπας, η οποία άρχισε το 1984 και συνεχίζεται με διακοπές. «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οικισμό σε όλη τη Μακεδονία στην ύστερη εποχή του χαλκού. Έχει τη μορφή γηλόφου (τούμπα) που σχηματίζεται από τη διαδοχική συσσώρευση αρχιτεκτονικών καταλοίπων. Πέραν των πλούσιων ευρημάτων, η ιδιαιτερότητα συνίσταται στο ότι τα κτίσματα στήνονται το ένα πάνω ακριβώς στο άλλο ανά 100-150 χρόνια, χωρίς αλλαγή των σχεδίων τους. Ουσιαστικά το νέο κτίριο ανεγείρεται καθ΄ ύψος πάνω στο παλαιό.

Με ανάλογο τρόπο έχει ανεγερθεί και η Τροία- πόλη της ίδιας περίπου εποχής» λέει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Στέλιος Ανδρέου, ο οποίος προΐσταται της πανεπιστημιακής ανασκαφής. «Η ανασκαφή αποκαλύπτει λοιπόν τειχίσματα επί παλαιότερων τειχισμάτων στο ίδιο ακριβώς σχέδιο. Ένα τείχος ύψους περίπου 10 μέτρων ενέχει τουλάχιστον πέντε οικιστικές περιόδους. Το πρώτο τείχος καταστρέφεται, αλλά παραμένει στο βάθος» προσθέτει. Στο εσωτερικό των προϊστορικών οικημάτων (τεραστίων για την εποχή διαστάσεων: 200-230 τ.μ. το καθένα) είναι εμφανή τα διαχωριστικά.

Υπολείμματα τροφών και φωτιάς, αλλά και φουρνάκια «δείχνουν» την κουζίνα της προϊστορικής κατοικίας, πιθάρια τεραστίων διαστάσεων (ορισμένα έως και 2 μ.) καταδεικνύουν τους χώρους αποθήκευσης, ευρήματα από χαλκό αλλά και πέτρινα και χρυσά τους χώρους των εργαστηρίων, ενώ εμφανή είναι και τα στενά δρομάκια γύρω από τα οικήματα. Μετά το 1.500 π.Χ. ο οικισμός «οριοθετείται» με τείχος (που προστατεύει από τυχόν επιδρομές, αλλά κυρίως από την υποχώρηση του εδάφους λόγω βροχών κ.ά.) πλάτους 6 και ύψους 3,5 μ. Χτίζονται πέτρινα «κουτιά» (κύβοι») που παρατάσσονται δίπλα- δίπλα και τα κενά τους καλύπτονται με χώμα. Είναι η περίοδος κατά την οποία η πόλη ισχυροποιείται. Η ανέγερση κτιρίων επί των κτιρίων συνεχίζεται.

Η Τούμπα μετατρέπεται σε μια τεράστια πολυκατοικία με πέντε τουλάχιστον ορόφους και με διάρκεια ανέγερσης περίπου 1.600 χρόνια- όση και η διάρκεια ζωής της πόλης. Περί τον 4ο αιώνα π.Χ. οι κάτοικοι του πολίσματος μετοίκησαν στη νέα πόλη που ίδρυσε ο Κάσσανδρος με το όνομα Θεσσαλονίκη και η Τούμπα εγκαταλείπεται...

Δεκάδες ογκώδη πιθάρια, ορισμένα επιχρισμένα με κερί (χρησιμοποιούνταν ως μονωτικό υλικό) για την αποθήκευση σιτηρών, κρασιών και φυτικών ελαίων (όπως προέκυψε από τις μικροσκοπικές αναλύσεις), αλλά και εκατοντάδες μικρά αγγεία (χειροποίητα, ακόσμητα, αλλά με στιλπνή επιφάνεια, διακοσμημένα με εγχαράξεις και με χρώμα, πολλά απ΄ τα οποία «μιμούνται» τα πολυτελή αγγεία των παραδουνάβιων και των μυκηναϊκών κέντρων, που χρησιμοποιούνταν για την πόση των κρασιών σε ομαδικές γιορτές ή για αρωματικές αλοιφές για την περιποίηση του σώματος.

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΑΝΘΙΜΕ!!!

Την αντίθεση του στη ρύθμιση για προαιρετική απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, μετά από αίτημά τους εάν είναι ενήλικοι ή των κηδεμόνων τους εάν πρόκειται για ανηλίκους, εξέφρασε στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.«Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να μείνει υποχρεωτικό και ακέραιο μέσα στο πρόγραμμα της διδασκαλίας και της μορφώσεως των ελληνοπαίδων, όπως το καθορίζει και το Σύνταγμα μας και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει», υποστήριξε ο κ. Ανθιμος. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάλεσε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει την εγκύκλιο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να δίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου απαλλαγή από το μάθημα «χωρίς αιτιολογία», με επίκληση «των προσωπικών δεδομένων».

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα ήταν αποδεκτή η ρύθμιση της πρώην υπουργού κυρίας Γιαννάκου, για απαλλαγή μετά από αιτιολόγηση της (π.χ. μαθητής άλλου θρησκεύματος κ.α.).Ο κ. Ανθιμος άσκησε κριτική προς τους «πολιτικούς όλων των παρατάξεων» για τη στάση τους προς την εκκλησία «τα τελευταία χρόνια», αναφερόμενος σε μια σειρά από ρυθμίσεις της πολιτείας (κατάργηση του πολυτονικού, διεκδίκηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, πολιτικός γάμος, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, κατάργηση αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες), αμφισβητώντας ότι πρόκειται για δεσμεύσεις, που προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.«Διότι ότι κι αν πούμε τώρα και αρνηθούμε μας λένε: 'είναι εντολή της ΕΕ'. Αν δεν γίνει θα μας καταδικάσουν. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, δεν είναι αλήθεια», ισχυρίστηκε ο κ. Άνθιμος.

Τέλος, επέκρινε την μέθοδο καύσης των νεκρών ως αντίθετη προς την παράδοση, επικαλούμενος ,μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα και τις ανασκαφές στον τάφο του Φιλίππου και των αρχαίων μακεδόνων βασιλέων και πρόσθεσε σχετικά: «Βρήκαμε αυτά τα πολύτιμα για να αποδείξουμε ότι είναι μακεδονική γη. Θα ήταν καλύτερο να ήταν στάχτη και να μη βρούμε τίποτε;» διερωτήθηκε ο κ. Ανθιμος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ;

1. Μην τιμάς άλλους θεούς από του Λαού σου, γιατί οι ξένοι θεοί σε καταστρέφουν.

2. Οι Νόμοι της Φύσης αποδεικνύουν το θείο σχέδιο, γιατί ο φυσικός κόσμος είναι δημιούργημα του Πατέρα των πάντων.

3. Να ενεργείς με ευγένεια και θάρρος, υπολογίζοντας πάντα προσεκτικά τις συνέπειες, γιατί τα αποτελέσματα των πράξεών σου παραμένουν και μετά το πέρασμά σου από το βασίλειο των ανθρώπων.

4. Ζήσε μέσα στην πραγματικότητα αυτής της ζωής. Μην φοβηθείς τη μοίρα σου, γιατί ο φόβος είναι για τους ανόητους και τους δειλούς. Οι ανδρείοι αντιμετωπίζουν θαρραλέα τις προσταγές των Μοιρών.

5. Αγάπα, προστάτεψε, αναπαρήγαγε και βελτίωσε τον Λαό σου, σύμφωνα με το φυσικό ένστικτο που απαγορεύει τη διασταύρωση και την αυτοκαταστροφή.

6. Να είσαι τίμιος, να είσαι πειθαρχημένος, να είσαι παραγωγικός και πιστός στους φίλους, σύμφωνα με το πνεύμα των Αρίων που προσπαθεί για την τελειότητα στα πάντα.

7. Διαφύλαξε την ιστορία, την κληρονομιά και τη φυλετική σου ταυτότητα, όπως σου την εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί σου. Παρακμάζει μαζί σου, ανορθώνεται μαζί σου.

8. Να τιμάς τη μνήμη των φίλων και των προγόνων, ειδικά εκείνων που έχουν δώσει τις ζωές ή την ελευθερία τους για το Λαό, γιατί η Φυλή ζει μέσω του αίματός σου και της θέλησής σου.

9. Να σέβεσαι τη σοφία των γερόντων, γιατί κάθε στιγμή σου συνδέει το άπειρο παρελθόν με το άπειρο μέλλον.

10. Να τιμάς το σύντροφό σου, να φροντίζεις τα παιδιά σου και να λύνεις τις φιλονικίες σας πριν τον ύπνο, γιατί η οικογένεια είναι ο σκοπός και η ολοκλήρωσή σου.

11. Είθε ο λόγος σου στον αδερφό να είναι δεσμός από ατσάλι, γιατί η αφοσίωση σου είναι η αξιοπρέπειά σου και η δύναμη του χαρακτήρα σου.

12. Να είσαι πονηρός σαν αλεπού με τους εχθρούς και τους ξένους, γιατί στόχος τους είναι η εξάλειψή σου.

13. Ασφάλισε, υπεράσπισε και λάτρεψε την Πατρίδα σου, όπως απαιτεί ο φυσικός ζωτικός χώρος.

14. Ζήσε σε αρμονία με τη Φύση και το Λαό και μη συμβιβάζεσαι με το κακό, γιατί η φυλετική επιβίωση είναι ο διαχρονικός αγώνας σου.
Από τους Ron Mc Van, Katja και David Lane

AKOMA ΚΟΥΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ανοιχτά του Βόλου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:43 την Κυριακή, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο 80 χλμ ανατολικά του Βόλου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Συλλήψεις υπόπτων για τις αιματηρές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε το Σάββατο ότι έχουν συλληφθεί ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη που στοίχησαν τη ζωή σε 17 άτομα.

Επίσης, κατηγόρησε τους «συνήθεις υπόπτους» του PKK ότι βρίσκονται πίσω από την αιματηρή επίθεση. Πολιτικοί αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να κατηγορήσει τους Κούρδους αντάρτες ως υπεύθυνους γίνεται για επικοινωνιακούς, κυρίως, λόγους.

Ο Μπ.Αταλάι δήλωσε ότι «οι περισσότεροι» που ευθύνονται για τις επιθέσεις έχουν συλληφθεί.

Η αστυνομία είχε αφήσει ήδη να εννοηθεί ότι θεωρεί τις επιθέσεις έργο Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για την επίθεση.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η άσπλαχνη επίθεση ήταν έργο της αιμοχαρούς αυτονομιστικής οργάνωσης» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Δύο αλλεπάλληλες εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα και να τραυματιστούν 154.