Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Στο εδώλιο ο Κάρατζιτς

Ο πρώην ηγέτης των Σερβων της βοσνίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το απόγευμα της Πέμπτης ενώπιον του Διεθνούς ποινικού δικαστήριου για την πρώην Γιουγκοσλαβία.(ICTY) αντιμετωπίζοντας 11 κατηγορίες είς βάρος του για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου΄.

Ο Ράντορβαν Κάρατζιτς προσήλθε στην δικαστική αίθουσα διχώς δικαστικούς συμβούλους, διπλώνοντας χαμογελώντας ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.Ο Ολανδός δικαστής Άλφονς Όριε ανέγνωσε το μακρύ κατηγορητήριο για γενοκτονία,εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που αντιμετωπίζει ο Κάρατζίτς για τον ρόλο του στον Πόλεμο της Βοσνίας(1992-1995),με 10.000 νεκρούς και 2.000.000 πρόσφυγες.Στη συνέχεια ζήτησε από τον Κάρατζιτς να δηλώσει εάν αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες.Ο Ράντορβαν Καρατζιτς ζήτησε να χρησιμοποιήσει την προθεσμία των 30 ημερών που προβλέπει ο νόμος,λέγωντας ότι χρειάζεται περιτέρω χρόνο για να μελετήσει τις κατηγορίες του για γενοκτονία προτού προτού υποβάλει δήλωση.

Ο Ράντορβαν Κάρατζιτς-υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο του ICTY μαζί με τον στρατιωτικό διοικητή του Ράτκο Μλάντιτς,που εξακολουθεί να διαφευγει της σύληληψης-θεωρείται ο εγκέφαλος της εθνοκάθαρσης που εφαρμόστηκε στην Βοσνία,με την υποστηριξη του Βελιγραδιού,κατά των Μουσουλμάνων της Βοσνίας,σύμφωνα με τον εισαγγελά της Χάγης.Εκτός από την σφαγή 8.000 μουσουλμάνων στην Σρεμπένιστα ,θα λογοδοτήσει για την μακρά και αιματηρή πολιορκία στο Σεράγεβο και την κράτηση χιλιάδων πολιτών σε στρατόπεδα,κυρίως στην περιοχή του Πριγέντορ.Από την Τετάρτη ο Κάρατζιτς κρατείται σε κελί των φυλακών Σεβένιγκεν.

Ήταν προετοιμασμένος για την συλληψή του.
Ο Ρ.Καρατζιτς ήταν προετοιμασμένος για ην συλληψή του και "υπολογίζει" στην υποστήριξη της Ρωσικης διπλωματίας ,δήλωσε ο αδερφός τουΛούκα Κάρατζιτς, σε συνεντευξή του σε ρωσικη εφημερίδα.
"Ήταν καλά προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο συλληψής του και πιστεύει θα πάνε καλά.Υπολογίζει στην βοηθεια της ρωσικης διλωματίας.Ωστόσο πιστευε θα συλληφθει αργότερα σ,σε 6 μήνες'΄¨ αναφέρει

"έχει να πει τα πράγματα.Ο ραντοβαν θα δηλώσει δεν αναγνωρίζει αυτό το δικαστήριο και οι δικαστές δεν θα είναι ευχαριστημένοι όταν το ακούσουν.Στη συνέχεια θα δηλώσει ότι είναι αθώος.Μετά θα πει ό,τι πιστεύει για την διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς διαπραγματευτές" είπε ο Λούκα Κάρατζιτς.

"Ενας φορητός υπολογιστής και περισσότερα από 50 cd που περιέχουν έγγραφα είχε ετοιμάσει για την υπερασπσή του στην Χάγη κατασχέθηκαν από ανθρώπους που τον συνέλαβαν"κατέληξε.

Απαλλαγή απο τα Θρησκευτικά με μια Υπεύθυνη Δήλωση

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η οποία έχει σταλθεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ορίζεται ότι για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, «απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα
αν είναι ανήλικος, η του ιδίου αν είναι ενήλικος στην οποία θα αναφέρεται η επιθυμία απαλλαγής, χωρίς να δηλώνεται ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής».

Έτσι με άλλα λόγια, οποίοι μαθητές θα επιθυμούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών, θα μπορούν να το τακτοποιούν με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, χωρίς τίποτα παραπάνω.

Το Υπουργείο Παιδείας -μετά από αλλεπάλληλες παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη- υιοθέτησε τελικά απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, η αιτιολόγηση για την εξαίρεση από τα Θρησκευτικά, αποτελεί προσωπικό δεδομένο.

Να αναφερθεί πάντως, πως κατά την χθεσινή Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου Ιεράρχες μόλις διάβασαν την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σημερινή συνεδρία της ΔΙΣ, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αλλά και προβληματισμούς.

πρακτορείο ειδήσεων

ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΑΓΕ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;

ΝΕΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ
Τις προάλες μας ανακοίνωσαν τα ΜΜΕ για την ύπαρξη νερού στον Πλανήτη Άρη,έναν Πλανήτη που σύμφωνα με τον Λουκιανό και΄τώρινα στοιχεία κατοικηθηκε από Αρχαίους Έλληνες.Σας παραθέτω ένα κείμενο αό το in.gr για το νερό που βρέθηκε στον Πλανήτη Άρη.


Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Φοίνιξ» της ΝΑSΑ επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την ύπαρξη νερού στον πλανήτη Άρη, ανακοίνωσε χθες η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
«Έχουμε νερό», αναφέρει σε δήλωση της ΝΑSΑ ο Ουίλιαμ Μπόιντον του Πανεπιστημίου της Αριζόνας, υπεύθυνος του ΤΕGΑ (όργανο ανάλυσης των αερίων που προκύπτουν από τη θέρμανση στοιχείων). «Είχαμε δει στοιχεία για την ύπαρξη αυτού του παγωμένου νερού και σε προηγούμενες παρατηρήσεις από το Μars Οdyssey (το διαστημικό σκάφος που κινούνταν σε τροχιά γύρω από τον Άρη), καθώς και σε σημεία που παρατηρήθηκαν τον περασμένο μήνα από τον “Φοίνικα”, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακουμπήσαμε και δοκιμάσαμε αρειανό νερό». Η δοκιμή του νερού έγινε από τον «Φοίνικα». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ρομπότ θέρμανε έδαφος σ΄ ένα από τα όργανά του το οποίο αναγνώρισε ότι παρήχθησαν υδρατμοί. Οι επιστήμονες λένε πως το χημικό τεστ επιβεβαιώνει την παρουσία πάγου κοντά στον βόρειο πόλο του πλανήτη. Το «Ρhoenix» είναι το τελευταίο «στοίχημα» της ΝΑSΑ προκειμένου να ανακαλύψει αν ανάβλυζε ποτέ νερό, το κυριότερο στοιχείο για την ύπαρξη ζωής, στον Άρη. Επίσης θα είναι σε θέση να στοιχειοθετήσει με βεβαιότητα αν υπάρχει ή αν υπήρχε ποτέ ζωή σ΄ αυτόν τον πλανήτη, έστω και με τη μορφή μικροβίων. Αξιωματούχοι της ΝΑSΑ ανέφεραν ότι η αποστολή του διαστημικού οχήματος «Φοίνιξ» στον Άρη θα παραταθεί τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αφού, μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα καρποφόρα. Έτσι, οι ερευνητές λένε πως θα έχουν τη δυνατότητα να αναλύσουν περισσότερα δείγματα. Σκοπεύουν να σκάψουν δύο επιπλέον τάφρους με το ρομποτικό χέρι του «Ρhoenix». Οι επιστήμονες της αποστολής είχαν αναφέρει τον Ιούνιο ότι το έδαφος στον Άρη ήταν πιο αλκαλικό απ΄ όσο περίμεναν και επιπλέον είχαν ανιχνεύσει σε αυτό στοιχεία από μαγνήσιο, σόδιο, ποτάσιο και άλλα. Αυτές τις ανακαλύψεις τις περιέγραψαν τότε ως «ένα τεράστιο βήμα μπροστά». Ο Μάικλ Μέγιερ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της ΝΑSΑ για την εξερεύνηση του Άρη, είπε ότι η επιστημονική απόδειξη της ύπαρξης νερού σημαίνει πως ο «Ρhoenix» μπορεί πλέον να αναζητεί τους... «κατοίκους της περιοχής»!


Το σημαντικότερο είναι ότι πολλά βουνά στον Πλανήτη Άρη έχουν ελληνικά ονόματα.Όπως ελλήσποντος,Όλυμπος,Ελλάςκ.α

Παρεμπιπτόντως ,μπορείτε να συκρίνετε την πυραμίδα του ΄<<Χεοπα >> ,η οποία σύμφωνα με αρχαία κείμενα χτίστηκε από αρχαίους Έλληνες στην Αίγυπτο, με έναν αντίστοιχο λόφο στον Πλανήτη Άρη.Δείτε:εικόνες από τον Άρη
και εικόνες από την πυραμίδα στην Αίγυπτο.
Για δείτε πόσο μοιάζουν.Τι άνθρωποι ήταν αυτοί οι παπούδες μας;Μέχρι και στον Άρη είχαν πάει!!!!!!!!!

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ Ο ΑΛ(Α)ΒΑΝΟΣ

Επαινεί τη Σερβία για τη σύλληψη Κάρατζιτς ο γενικός εισαγγελέας του ICTY

Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) χαρακτηρίζει τη σύλληψη Κάρατζιτς «μεγάλη επιτυχία» της συνεργασίας της διεθνούς δικαιοσύνης με το Βελιγράδι. Ο Σερζ Μπράμερτς θα επισκεφθεί τη Σερβία τον Σεπτέμβριο για την πρώτη του συνάντηση με τη νέα φιλοδυτική-κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη από τη Χάγη, ο Σερζ Μπράμπερτς ανέφερε ότι η Σερβία «αξίζει κάθε έπαινο» για τη σύλληψη του καταζητούμενου Σερβοβόσνιου πρώην ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος οδηγήθηκε την Τετάρτη στις φυλακές Σεβενίνγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Σερζ Μπράμερτς εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σερβία θα συλλάβει σύντομα και τον πρώην στρατιωτικό διοικητή του Κάρατζιτς, Ράτκο Μλάντις, καθώς και άλλους δύο καταζητούμενους για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εντολή του διεθνούς δικαστηρίου δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντιτς και του Γκόραν Χάτζιτς, πρώην προέδρου της αυτο-ανακηρυχθείσας σερβικής δημοκρατίας της Κράινα.

- Οι εργασίες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2010.

Τέλος, ο γενικός εισαγγελέας του ICTY δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί το Βελιγράδι τον Σεπτέμβριο για την πρώτη του συνάντηση με τη νέα φιλοδυτική κυβέρνηση της Σερβίας προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω συνεργασία Σερβίας - Χάγης.