Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Απαλλαγή απο τα Θρησκευτικά με μια Υπεύθυνη Δήλωση

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η οποία έχει σταλθεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ορίζεται ότι για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, «απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα
αν είναι ανήλικος, η του ιδίου αν είναι ενήλικος στην οποία θα αναφέρεται η επιθυμία απαλλαγής, χωρίς να δηλώνεται ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής».

Έτσι με άλλα λόγια, οποίοι μαθητές θα επιθυμούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών, θα μπορούν να το τακτοποιούν με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, χωρίς τίποτα παραπάνω.

Το Υπουργείο Παιδείας -μετά από αλλεπάλληλες παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη- υιοθέτησε τελικά απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, η αιτιολόγηση για την εξαίρεση από τα Θρησκευτικά, αποτελεί προσωπικό δεδομένο.

Να αναφερθεί πάντως, πως κατά την χθεσινή Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου Ιεράρχες μόλις διάβασαν την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σημερινή συνεδρία της ΔΙΣ, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αλλά και προβληματισμούς.

πρακτορείο ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: