Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Αίσχος και Ντροπή για την Γερμανία

 

Αυτό, όπως σας έγινε γνωστό, είναι το εξώφυλλο του Βαρβαρόφωνου περιοδικού focus. Αναπαριστά, την αφροδίτη της Μήλου , ντυμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία.και με υπερηψωμένο το μεσαίο δάκτυλο κάνοντας χειρονομία.. Η Γερμανία ξεπέρασε (ύβρις) κάθε όριο ιστορικού σεβασμού και παράδοσης. Ας προσέξει, λοιπόν καλύτερα η Γερμανία γιατί ύστερα από κάθε ύβρις ακολουθεί η θεία Νέμεσις, 

Τώρα για το θέμα χρέους.... αφήστε το στην άκρη. Ποιος χρωστάει σε ποιον; Εμείς σε αυτούς ή αυτοί σε εμάς. Έγω έχω να υπενθυμίσω πως  η Ελλάδα είναι η μοναδική χωρα που δεν έχει πάρει ακόμα αποζημίωση από την Ναζιστική Γερμανία για τα εγκλήματα του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου. Η αποζημίωση αυτή αν δε κάνω λάθος ανέρχεται στα 70.000.000.000 €. Επιπλέον, μην ξεχνάμε και ένα σωρό αρχαία ελληνικά αγάλματα τα οποία κοσμούν τα Γερμανικά Μουσεία, τα οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα καθώς δεν ξεπουλούνται τα ίδια λόγω ανεκτίμητης αξίας.
Τέλος, μην ξεχνάμε και τους Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι έφτιαξαν και ενισχυσαν κυριολεκτικά την οικονομία της Γερμανίας αμέσως μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο.

Το ηλεκτονικό ταχυδρομείο για όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί: leserbriefe@focus-magazin.de