Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ


Το επιβλητικό άγαλμα του Εθνάρχη Μακαρίου που βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή έγινε στόχος ασυνείδητων νυχτοβατών. Προχθές ανεγκέφαλοι, οι οποίοι έδρασαν μέσα στο σκότος,
έριξαν μπογιές στο άγαλμα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εφοδιάστηκαν με σακουλάκια στα οποία τοποθετήθηκε μηχανισμός πίεσης και στο εσωτερικό τους είχαν βάλει κίτρινες και πορτοκαλί μπογιές και κατευθύνθηκαν προς την Αρχιεπισκοπή.

Από τον εξωτερικό χώρο της Αρχιεπισκοπής, προχώρησαν στη ρίψη των χρωμάτων με συνέπεια να «χρωματίσουν» το άγαλμα από τη μέση μέχρι τη βάση, ενώ μπογιές υπήρχαν και στο έδαφος.

Παράλληλα, οι νυχτοβάτες προέβησαν και σε δεύτερη παρανομία, αφού δεν δίστασαν να γράψουν στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου στο περιτοίχισμα ακριβώς μπροστά από το άγαλμα τη φράση «For Sale. Κάτω τα είδωλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες άφησαν άθικτο το μικρό άγαλμα του Μακαρίου, το οποίο, επίσης, βρίσκεται στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής.

Τα διαδραματισθέντα προψές στην Αρχιεπισκοπή προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και απορίες κάτω από τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό και για ποιο λόγο οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από τη φρουρά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Πάντως, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στη «Σ» του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β', «ο χώρος του προαυλίου της Αρχιεπισκοπής είναι τεραστίων διαστάσεων και οι δράστες χτύπησαν σε κλάσματα δευτερολέπτων γι' αυτό δεν έγιναν αντιληπτοί».

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία της Πύλης Πάφου και χθες το πρωί μέλη του Σταθμού μετέβησαν στη σκηνή όπου έλαβαν τεκμήρια και προχώρησαν σε επιτόπιες εξετάσεις.

Όπως πληροφορούμαστε, οι έρευνες στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είναι νεαρά άτομα. Ταυτόχρονα, οι ανακριτές εξετάζουν σειρά πληροφοριών που βρίσκονται στην κατοχή τους, με σκοπό να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη λήψη καταθέσεων αναφορικά με το περιστατικό, αλλά ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η μαρτυρία εκείνη που θα οδηγήσει τις ανακριτικές Αρχές σε συλλήψεις, ή στην προσαγωγή υπόπτων στο Σταθμό.

Πάει Θρονί

Σε χθεσινές του δηλώσεις στη «Σ», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' χαρακτήρισε ανόητους και χωρίς λογική τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο ο Μακαριότατος είπε ότι «άγνωστοι, βρισκόμενοι έξω από το κτίριο, έριξαν σακούλια με μπογιά στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου και έγραψαν συγκεκριμένο σύνθημα στο περιτοίχισμα. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η Αστυνομία θα προβεί σε εξετάσεις γενετικού υλικού (DNA), με σκοπό να εντοπίσει τους δράστες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση του Αρχιεπισκόπου το άγαλμα του Μακαρίου θα μεταφερθεί στο Θρονί του Κύκκου.

Η μεταφορά αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός, παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματισθεί να μεταφερθεί τους προηγούμενους μήνες.
Η καθυστέρηση, που παρατηρήθηκε, οφείλετο στο γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη η βάση στην οποία θα στηριζόταν το άγαλμα.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Ομάδα, περίπου 40 ατόμων, επιτέθηκε τα ξημερώματα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν απέναντι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 51.

Οι δράστες πέταξαν εναντίον των αστυνομικών πέτρες και βόμβες μολότοφ, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

Από την επίθεση έσπασαν τα τζάμια ενός καταστήματος, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων

Ναι λοιπόν αυτοι είναι οι ανάρχιδοι του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν και έσπασαν και τζαμαρία μέχρι και από κατάστημα χωρίς να σεβαστουν την ιδιωτικη περιουσία του καταστηματάρχη

Άγρια καταδίωξη

Για πάνω από 20 λεπτά αστυνομικοί καταδίωκαν δυο νεαρούς αλβανικής καταγωγής οι οποίοι λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ακινητοποίησαν οδηγό στην Καλλιθέα και του άρπαξαν το πολυτελές αυτοκίνητό του.

Οι δράστες με την απειλή όπλων ανάγκασαν τον πολιτικό μηχανικό να βγει από την Porsche του και στη συνέχεια έφυγαν αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί συγκρούστηκαν με άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο γυναίκες οι οποίες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι δράστες κατευθυνόμενοι προς την Γλυφάδα πέταξαν από το αυτοκίνητο δυο όπλα που είχαν στην κατοχή τους. Η αστυνομία κατάφερε ύστερα από καταδίωξη να τους ακινητοποιήσει και συλλάβει στην Άνω Γλυφάδα.

Οι δυο Αλβανοί κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Παράλληλα άνδρες της Ασφάλειας έχουν μεταβεί στα σπίτια τους για να τα ερευνήσουν.

Βλέπετε ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα από τους ξένους και κυρίως από τους Πολιτικους.Αν από όλα αυτά που κάνουν οι ξένοι μέσα στην Ελλάδα(ναρκωτικά,ληστείες,όπλα) τολμησει κάποιος και βρίσει τους ξένους θα βγουν οι φασίστες και οι σταλινιστές του ΞΥ.ΡΙ.ΖΑ. και θα αρχίσουν να μιλάνε για ρατσισμό και ξενοφοβία.Ε,ναι λοιπόν είμαστε ρατσιστές και φασίστες και δεν θέλουμε μέσα στην ελλαδάρα μας την κάθε καταραμένη φυλή γιατι θέλουμε στους δρόμους της χώρας μας να κυκλοφορουμε ελευθεροι και όχι να τρέμουμε μην μας πάρουν το κεφάλι οι ξένοι που έχουν φέρει μέσα στην χωρα μας.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου κ. Γκιούλ στην Αρμενία με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αρμένιο πρόεδρο κ. Σαρκσιάν αποφασίστηκε η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, με τη δημιουργία μιας γραμμής τακτικής επικοινωνίας μεταξύ των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών και το άνοιγμα των συνόρων των δύο χωρών για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια. Το σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ήταν κλειστά από το 1993.Επίσης ο κ. Γκιούλ ευχαρίστησε τον κ. Σαρκσιάν για τη στήριξή του για τη δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου, τη δημιουργία της οποίας προωθεί η Τουρκία.

Από ότι βλέπετε οι Μογγόλοι το έχουν χάσει το παιχνίδι και τρέχουν για συμμαχίες πιστεύοντας ότι θα στριμωξουν τον Πούτιν.Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε μογγόλοι.

ΝΕΟ BLOG

Ενα άλλο πατριωτικό και εθνικιστικό blog δημιουργηθηκε.Ετσι συνεχιζουμε πάντα δυνατα και ελληνικά εμείς οι εθνικιστές.Οσα πιο πολλά blog τόσο καλυτερα γιατι με αυτο το τρόπο ακουγονται οι γνωμες μας και διαδίδεται η ιδεολογία μας.

Επισκεφτείτε το νέο blog περί πάτρης