Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ


Το επιβλητικό άγαλμα του Εθνάρχη Μακαρίου που βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή έγινε στόχος ασυνείδητων νυχτοβατών. Προχθές ανεγκέφαλοι, οι οποίοι έδρασαν μέσα στο σκότος,
έριξαν μπογιές στο άγαλμα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εφοδιάστηκαν με σακουλάκια στα οποία τοποθετήθηκε μηχανισμός πίεσης και στο εσωτερικό τους είχαν βάλει κίτρινες και πορτοκαλί μπογιές και κατευθύνθηκαν προς την Αρχιεπισκοπή.

Από τον εξωτερικό χώρο της Αρχιεπισκοπής, προχώρησαν στη ρίψη των χρωμάτων με συνέπεια να «χρωματίσουν» το άγαλμα από τη μέση μέχρι τη βάση, ενώ μπογιές υπήρχαν και στο έδαφος.

Παράλληλα, οι νυχτοβάτες προέβησαν και σε δεύτερη παρανομία, αφού δεν δίστασαν να γράψουν στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου στο περιτοίχισμα ακριβώς μπροστά από το άγαλμα τη φράση «For Sale. Κάτω τα είδωλα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες άφησαν άθικτο το μικρό άγαλμα του Μακαρίου, το οποίο, επίσης, βρίσκεται στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής.

Τα διαδραματισθέντα προψές στην Αρχιεπισκοπή προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και απορίες κάτω από τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό και για ποιο λόγο οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από τη φρουρά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Πάντως, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στη «Σ» του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β', «ο χώρος του προαυλίου της Αρχιεπισκοπής είναι τεραστίων διαστάσεων και οι δράστες χτύπησαν σε κλάσματα δευτερολέπτων γι' αυτό δεν έγιναν αντιληπτοί».

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία της Πύλης Πάφου και χθες το πρωί μέλη του Σταθμού μετέβησαν στη σκηνή όπου έλαβαν τεκμήρια και προχώρησαν σε επιτόπιες εξετάσεις.

Όπως πληροφορούμαστε, οι έρευνες στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είναι νεαρά άτομα. Ταυτόχρονα, οι ανακριτές εξετάζουν σειρά πληροφοριών που βρίσκονται στην κατοχή τους, με σκοπό να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη λήψη καταθέσεων αναφορικά με το περιστατικό, αλλά ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η μαρτυρία εκείνη που θα οδηγήσει τις ανακριτικές Αρχές σε συλλήψεις, ή στην προσαγωγή υπόπτων στο Σταθμό.

Πάει Θρονί

Σε χθεσινές του δηλώσεις στη «Σ», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' χαρακτήρισε ανόητους και χωρίς λογική τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο ο Μακαριότατος είπε ότι «άγνωστοι, βρισκόμενοι έξω από το κτίριο, έριξαν σακούλια με μπογιά στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου και έγραψαν συγκεκριμένο σύνθημα στο περιτοίχισμα. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η Αστυνομία θα προβεί σε εξετάσεις γενετικού υλικού (DNA), με σκοπό να εντοπίσει τους δράστες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση του Αρχιεπισκόπου το άγαλμα του Μακαρίου θα μεταφερθεί στο Θρονί του Κύκκου.

Η μεταφορά αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός, παρά το γεγονός ότι είχε προγραμματισθεί να μεταφερθεί τους προηγούμενους μήνες.
Η καθυστέρηση, που παρατηρήθηκε, οφείλετο στο γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη η βάση στην οποία θα στηριζόταν το άγαλμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: