Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Αντιρατσιστές κατά... facebook

Αφού λύσανε όλα τα προβλήματα του κόσμου, αφού κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας, οι “αντιρατσιστές ακτιβιστές” της Μ. Βρετανίας αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τον νέο μεγάλο εχθρό. facebook.jpgΤον ρατσισμό που υφέρπει στο... facebook. Όπως δήλωσε σε μια εφημερίδα, στέλεχος των “εργατικών”: “Ο δρόμος για να νικήσεις τον εξτρεμισμό, την ανοχή, την προκατάληψη και τον ρατσισμό, είναι να τον ατομικεύσεις και να κάνεις τους ανθρώπους να νιώθουν ότι ακόμη και αν σκέφτονται “ρατσιστικά” δεν μπορούν να το πούν ανοικτά. Αλλά ιστοσελίδες όπως το facebook έχουν δυστυχώς επιτρέψει σε ανθρώπους να βρεθούν σε ένα χώρο και να πούν: “υπάρχουν κι άλλοι, εκεί έξω, σαν κι εμένα. Αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί πολύ. Παρ' όλα τα καλά που κάνουν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπουν σε ανθρώπους να εκφράσουν “προκατάληψη” που σε μια πολιτισμένη κοινωνία, θα έπρεπε να είναι φυλακισμένη”.
Καταλάβατε τώρα τον τρόπο που σκέπτονται αυτοί οι διάφοροι “αντιφασίστες”; Τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να επιβάλλουν “δημοκρατικά” πάντα την δική τους άποψη. Και ζητούν από τους διαχειριστές του facebook να αντιμετωπίζουν με “δραστικά” μέτρα, όποιον δεν έχει τις δικές τους απόψεις.
Το δε “λογύδριο” του συγκεκριμένου κυρίου θα μπορούσε άνετα να συμπεριληφθεί στο 1984. Η προσπάθεια ελέγχου της ανθρώπινης σκέψης είναι τρομακτική. Αφοπλιστική όμως είναι και η ειλικρίνειά του...