Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Έρχονται οι Iron Maiden στο Terra Vibe στις 2 Αυγούστου

Όταν τον Μάρτιο του 2007 στο κατάμεστο γήπεδο του Ελληνικού, οι Iron Maiden υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ένα διάλειμμα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα ακόμη πιο δυναμικά με το πιο εντυπωσιακό σόου της καριέρας τους φαίνεται ότι το εννοούσαν.

Στις 2 Αυγούστου στο Terra Vibe Park θα αντηχήσει η μουσική του θρυλικού συγκροτήματος, που λατρεύει το ελληνικό κοινό.

Τίτλος της φετινής περιοδείας των Iron Maiden είναι «Somewhere Back in Time» και από ό,τι φαίνεται δεν είναι τυχαίος, καθώς το συγκρότημα θα επικεντρωθεί στην περίοδο της δεκαετίας του ’80 και όσον αφορά στην επιλογή των τραγουδιών, αλλά και των σκηνικών. Βασική έμπνευση αποτέλεσε για τους Iron Maiden η μυθική «Powerslave Tour» του 1984-85 με τα ογκώδη Αιγυπτιακά σκηνικά και τις τεράστιες πυραμίδες.

Το διάσημο συγκρότημα αγαπά πολύ την Ελλάδα και μιλά με τα καλύτερα λόγια για το θερμό ελληνικό κοινό.
Η προπώληση των εισιτηρίων για την συναυλία γίνεται από τα Ticket House Αθήνας (Πανεπιστημίου 42, 210 3608366 ) και Θεσσαλονίκης (Μητροπόλεως 102, 2310 2648880 ).
Ορίστε και ενα ωραίο τραγούδι των iron maiden.

Ήττα της διεθνούς τρομοκρατίας.



Το CNN αναφέρει ότι η Βαγδάτη κάνει προσπάθειες για να αρθεί η απαγόρευση της συμμετοχής των αθλητών της στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει απαγορεύσει την συμμετοχή των αθλητών λόγω των γνωστών γεγονότων στο Ιράκ.Άλλο ένα χτύπημα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας είναι γεγονός!

Γέμισε γιγαντοαφίσες το Κίεβο"


Μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια έχει στηθεί από πλευράς της Ουκρανικής Προεδρίας σχετικά με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στους εορτασμούς για τα 1020 χρόνια
από το βάπτισμα της Ρωσίας, στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Πληροφορίες λένε πως στην πόλη σε στάσεις λεωφορείων, σε μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες, αλλά και σε κεντρικά μέρη του Κίεβο έχουν αναρτηθεί γιγαντοαφίσες του Οικουμενικού Πατριάρχη δίπλα στο Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιουσένσκο.

Ένας «πόλεμος» των media δηλαδή σχετικά με την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Κίεβο, που έχει στηθεί όπως αναφέραμε από την Ουκρανική Προεδρία.

Ακόμα η Προεδρία της Ουκρανίας καθημερινά, προσκαλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της 1020ης επετείου.

Επίσης στο Κίεβο όμως υπάρχουν και γιγαντοαφίσες του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιου Β΄, που έχουν τίτλο «Καλωσορίζουμε τον δικό μας Πατριάρχη».

Για πρώτη φορά το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων , δημοσιεύει φωτογραφίες από τις γιγαντοαφίσες, που έχουν αναρτηθεί σε κεντρικά μέρη του Κίεβου, σχετικά με την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, και του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Αλέξιου.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ


Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η Οσιομάρτυς Ή Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Άντωνίνος (138-160 μ.Χ.). Ήταν κόρη του 'Αγάθωνα και της § Πολιτείας. Χριστιανοί και οι δύο, ανέθρεψαν την κόρη τους εν παιδεία: και νουθεσία Κυρίου, διότι δεν είχαν παιδί και ευχήθηκαν, αν αποκτήσουν, να το αφιερώσουν στο Θεό. Πράγματι, ο Θεός τους χάρισε παιδί και γεννήθηκε ήμερα Παρασκευή. Και επειδή ήταν κόρη, έδωσαν το όνομα της ημέρας αυτής. Μετά το θάνατο των γονέων της, ή Παρασκευή μοίρασε τα υπάρχοντα της στους φτωχούς, και αυτή, εμπνεόμενη από θερμή αγάπη προς το Χριστό, γύριζε τη Ρώμη και τα χωριά, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο.

Ή δράση της, όμως, προκάλεσε τον ειδωλολάτρη βασιλιά Αντωνίνο, ο όποιος, αφού τη συνέλαβε, της υποσχέθηκε ότι θα έχει πολλά επίγεια αγαθά και απολαύσεις, αν θυσιάσει στους θεούς. Τότε ή 'Αγία, όρθά-κοφτά απάντησε με τα λόγια του προφήτη Ιερεμία: "Θεοί οϊ τον ούρανόν και την γην ουκ εποίησαν, άπολέσθωσαν εκ της γης"1. Δηλαδή, θεοί πού δεν δημιούργησαν τον ουρανό και τη γη, ας χαθούν από το πρόσωπο της γης! Τότε ο Άντωνΐνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, ράντισε το πρόσωπο του με το υγρό αυτό, για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε. Άλλα ή Αγία με προσευχή έδωσε στον Άντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό. Αργότερα, ή Αγία Παρασκευή αξιώθηκε μαρτυρικού θανάτου με αποκεφαλισμό. 1.Ιερεμίας, 1-11.

Απολυτίκιο. Ήχος α'. Την σπουδήν σου τη κλήσει κατάλληλον, έργασαμένη φερώνυμε, την όμώνυμόν σου πίστιν, εις κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευή Άθληφόρε· όθεν προχέεις ίάματα, και πρεσβεύεις υπέρ των ψυχών ημών.