Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΛΕΣΒΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή κατοίκων της Λέσβου με την οποία ζητούσαν την αποκλειστική χρήση του όρου "λεσβία" για τον προσδιορισμό καταγωγής από το νησί.



"Απανταχού γης οι λεσβίες" μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου το οποίο απέρριψε την προσφυγή τριών κατοίκων της Λέσβου με την οποία ζητούσαν να μην χρησιμοποιούνται οι όροι ''Λέσβιος", ''Λεσβία '' , ''Λεσβιακός'' , ''Λεσβιακή'', ως προσδιορισμός ατόμων με ιδιαίτερη σεξουαλική συμπεριφορά.





Οι κάτοικοι είχαν στραφεί κατά του σωματείου Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και υποστήριζαν ότι οι επίμαχοι όροι ως υποδηλωτικοί σεξουαλικών προτιμήσεων προσβάλλουν την προσωπικότητά τους.


Το δικαστήριο με απόφασή του, με αριθμό πρωτοκόλλου 6310/2008, απέρριψε την αίτηση κρίνοντάς τη ως μη νόμιμη λόγω έλλειψης ασφαλιστέου δικαιώματος.


Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, οι λέξεις Λέσβιος, Λεσβίας, Λέσβιο και Λεσβιακός, Λεσβιακή, Λεσβιακό δεν αποτελούν σύμβολα μέσω των οποίων εξατομικεύεται ο καθένας, δεν αποτελούν στοιχεία της ανθρώπινης ιδιότητας, ούτε συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των συντελεστών εκείνων που καθορίζουν την ατομικότητα κάθε προσώπου.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται, οι επίμαχες λέξεις δεν αποτελούν όνομα και ούτε στοιχείο έκφανσης της προσωπικότητας.


Προκλητική ομιλία
του μουσουλμάνου
Τσετίν Μάντατζη

στην Κομοτηνή

Γιώργο, αυτόν δεν θα τον μαζέψεις;
Την παρέμβαση της Τουρκίας στη πολιτική διαχείριση των εσωτερικών-εθνικών θεμάτων, με διεκδίκηση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη. Σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κομοτηνή, παρουσία και του έτερου μουσουλμάνου βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέτρεψε τους παρισταμένους μάλιστα να ξεσηκωθούν για την αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας.Η προκλητική ομιλία του βουλευτή σε συγκέντρωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής και απευθύνονταν ιδίως σε στελέχη της μειονότητας προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία. Για πρώτη φορά (τουλάχιστον τόσο εμφανώς) εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ταυτίσθηκε με το σχέδιο «οικειοποίησης» της μουσουλμανικής μειονότητας που προωθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια η Αγκυρα, απευθύνοντας ταυτόχρονα πρόσκληση στην Τουρκία να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή σε θέμα που αφορά αποκλειστικά την ελληνική κοινωνία.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Ξάνθης «Εμπρός», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έκανε στην τουρκική γλώσσα παρεξέκλινε του θέματος της εκδήλωσης (αφορούσε τα νηπιαγωγεία και τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης), απευθύνοντας πρόσκληση στην Τουρκία να διεκδικήσει τη μουσουλμανική μειονότητα. «Εμείς δεν είμαστε μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Μείναμε εδώ με μια συνθήκη. Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ με τη συνθήκη. Αυτοί που με άφησαν εδώ ας ασχοληθούν. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει», είπε ο κ. Μάντατζη. Αποδέκτης των μηνυμάτων του βουλευτή ήταν και η Ελλάδα. «Εάν δεν βγούμε να δείξουμε στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα (σ.σ. εννοεί της μειονότητας) δεν θα γίνει τίποτα. Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε», επεσήμανε. Κάλεσε δε όσους παρακολουθούσαν την ομιλία του να το πράξουν άμεσα.
από το εξαίρετο μπλοκ του συναγωνιστή και φίλου μου www.kostasxan.blogspot.com

ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΤΕΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑ

Τη διάλυση του «ενεργότερου πυρήνα» της ΕΤΑ με τη σύλληψη ορισμένων εκ των πλέον καταζητούμενων μελών της βασκικής οργάνωσης, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι συλληφθέντες θεωρούνται υπαίτιοι για τις περισσότερες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα ανακοίνωσε ότι τα μέλη του «πυρήνα του Βισκαϊκού» ήταν τα πιο ενεργά μεταξύ όλων των δομών της ΕΤΑ και ευθύνονται για τις περισσότερες από τις επιθέσεις της οργάνωσης αφότου τερμάτισε την 14μηνη κατάπαυση του πυρός, τον Ιούνιο του 2007.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Αρκάιτζ Γκοϊκοετσέα, 28 ετών, ένα από τα πλέον καταζητούμενα μέλη της ΕΤΑ και πιθανολογούμενος ηγέτης του πυρήνα. Ο Γκοϊκοετσέα καταζητείτο από το 2003.Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Χώρας των Βάσκων. Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Ισπανίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συλλήψεις.
Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές οδηγήθηκαν στους δράστες από τα στοιχεία που ανακάλυψαν σε φορτηγάκι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για τις επιθέσεις της. Μέσα στο φορτηγάκι βρέθηκε μια κουκούλα από αυτές που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Στην κουκούλα εντοπίστηκε DNA, αλλά και αποτυπώματα.

Η αστυνομία έκανε έρευνες σε αρκετές διευθύνσεις, κατάσχεσε έγγραφα και πλαστές τραυτότητες, καθώς και τέσσερα όπλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ραδιοσταθμούς. Οι συλλήψεις αποτελούν ένα «ισχυρό πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση και αποτρέπουν μελλοντικές επιθέσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.Ο «πυρήνας του Βισκαϊκού» θεωρείται υπεύθυνος για σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τμημάτων, δικαστηρίων, γραφείων πολιτικών κομμάτων και άλλων στόχων μετά το το τέλος της εκεχειρίας. Στην σοβαρότερη επίθεσή του, έπληξε εγκαταστάσεις της αστυνομίας στο Λεγκουτιάνο, τον Μάιο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας αστυνομικός.Μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας η ΕΤΑ σκότωσε συνολικά τέσσερα άτομα, ενώ την πιο πρόσφατη επίθεσή της πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο με την τοποθέτηση τεσσάρων βομβών σε δύο θέρετρα της βόρειας Ισπανίας με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα μέλη της ΕΤΑ είναι απόγονοι αρχαίου ελληνικού φύλου που ζούσε παλιά στην Ισπανιά.Επίσης η ΕΤΑ μαζί με τους πορτογάλλους εθνικιστές είχε ζητήσει από την ΕΕ να γίνει ως επίσημη γλώσσα η αρχαία ελληνική και βέβαια το ελληνικό κράτος δεν ασχολήθηκε καν με αυτό το θέμα.

Προβλήματα ο εθνικισμός αντιμετωπίζει παντού,όπου υπάρχουν τσιράκια της Παγκοσμιοποίησης.Δεν θα τους περάσει όμως.Εμείς θα αγωνιζόμαστε για να γίνει νόμος ο εθνικισμός.Και για μια ελεύθερη Ελλάδα μέσα σε μια λευκή Ευρώπη χωρίς νεγρούς και μαύρους.

Οι «Ιούδες» της Παγκοσμιοποίησης συνέλαβαν τον Σέρβο Εθνικό Ηγέτη Κάρατζιτς

Η νέα κυβέρνηση του Βελιγραδίου που στηρίζεται και στους κομμουνιστές έδωσε το πράσινο φως για την σύλληψη Κάρατζιτς - Ας γνωρίζουν οι αμερικανοσιωνιστές και οι υποτακτικοί τους ότι τίποτε δεν τέλειωσε στην Σερβία, τίποτε δεν τέλειωσε ακόμη στην Χερσόνησο του Αίμου!

Για μια ακόμη φορά οι μπολσεβίκοι έδειξαν το πολιτικό τους ήθος… Το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος ο Μιλόσεβιτς, τον οποίο κατ’ ουσία δολοφόνησε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, αρνήθηκε ως γνωστόν την συνεργασία με τους Εθνικιστές και στηρίζει την κυβέρνηση των λεγόμενων φιλοευρωπαίων του Τάντιτς. Η πρώτη εντυπωσιακή ενέργεια αυτού του συνασπισμού ήτανε η σύλληψη από τα κοράκια της «παγκοσμιοποίησης» του Σέρβου εθνικού ηγέτη Κάρατζιτς! Όπως έγινε γνωστό ο καταζητούμενος επί 13 χρόνια πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας την περίοδο του πολέμου (1992-1995) διέθετε πλαστά έγγραφα στο όνομα Ντράγκαν Ντάμπιτς και κατοικούσε στη συνοικία Νέο Βελιγράδι.
Με λευκή γενειάδα, μακριά σπαστά μαλλιά και γυαλιά, πλαστή ταυτότητα και την «ιδιότητα» του πρακτικού εναλλακτικής ιατρικής σε ιδιωτική κλινική ζούσε και κυκλοφορούσε στο Βελιγράδι ο συλληφθείς Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης αρμόδιος για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ICTY και ο γενικός εισαγγελέας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου επέδειξαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους δημοσιογράφους φωτογραφία που δείχνει έναν αγνώριστο Κάρατζιτς, πολύ αδυνατισμένο, με μακριά λευκή γενειάδα και μακριά σπαστά μαλλιά.

Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε πως σύλληψη του Κάρατζιτς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας «χωρίς κανένα πρόβλημα» και δίχως τη συμμετοχή ξένων μυστικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας λειτούργησαν σε απόλυτη μυστικότητα, παρακολουθώντας τον Σερβοβόσνιο πρώην ηγέτη αρκετές εβδομάδες προτού τον συλλάβουν.

Παράλληλα, ανέφερε πως δόθηκε δικαστική εντολή για τη μεταφορά του 63χρονου Κάρατζιτς στη Χάγη προκειμένου να λοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία για τη σφαγή του 1995 στη Σρμπρένιτσα. Η έκδοση θα προχωρήσει όταν εξεταστεί και η έφεση που προτίθεται να καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε πως δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση της Δευτέρας -κατά την οποία ο Κάρατζιτς δεν προέβαλε αντίσταση- ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι προσπάθειες για τη σύλληψη του Ράτκλο Μλάντιτς.

Είναι προφανές ότι οι υπόδουλες στην «παγκοσμιοποίηση» κομμουνιστικοκαπιταλιστικές πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν σήμερα την Σερβία απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για την σύλληψη για να καλύψουν τους καταδότες τους.

Είναι βέβαιο ότι ο Κάρατζιτς θα σταθεί όρθιος και περήφανος απέναντι στην παγκόσμια τυραννία όπως υπερήφανος στέκεται στα δεσμά του και ο Βόιτσλαβ Σέσελι, ο οποίος όπως γνωρίζουν οι παλαιότεροι είχε δώσει αποκλειστική συνέντευξη στην Χρυσή Αυγή.

Ας γνωρίζουν οι αμερικανοσιωνιστές και οι υποτακτικοί τους ότι τίποτε δεν τέλειωσε στην Σερβία, τίποτε δεν τέλειωσε ακόμη στην Χερσόνησο του Αίμου!

Αγνώριστος ο «γιατρός» Κάρατζιτς κυκλοφορούσε ελεύθερα στο Βελιγράδι

Με λευκή γενειάδα, μακριά σπαστά μαλλιά και γυαλιά, πλαστή ταυτότητα και την «ιδιότητα» του πρακτικού εναλλακτικής ιατρικής σε ιδιωτική κλινική ζούσε και κυκλοφορούσε ελεύθερα στο Βελιγράδι ο συλληφθείς Ράντοβαν Κάρατζιτς. Προς έκδοση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

Δείτε το βίντεο


Ο καταζητούμενος επί 13 χρόνια πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας την περίοδο του πολέμου (1992-1995) διέθετε πλαστά έγγραφα στο όνομα Ντράγκαν Ντάμπιτς και κατοικούσε στη συνοικία Νέο Βελιγράδι.

Ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης αρμόδιος για τη συνεργασία με το ICTY και ο γενικός εισαγγελέας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου επέδειξαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους δημοσιογράφους φωτογραφία που δείχνει έναν αγνώριστο Κάρατζιτς, πολύ αδυνατισμένο, με μακριά λευκή γενειάδα και μακριά σπαστά μαλλιά.

Ο «Ντράγκαν Ντάμπιτς» εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική της σερβικής πρωτεύουσας ασκώντας εναλλακτική ιατρική. «Κέρδιζε χρήματα ασχολούμενος με την εναλλακτική ιατρική και εργαζόταν σε μια ιδιωτική κλινική. Η τελευταία διεύθυνσή του ήταν στο Νόβι Μπέογκραντ», στη συνοικία Νέο Βελιγράδι στην αριστερή όχθη του Σάβα, δήλωσε ο εισαγγελέας Βλαντιμίρ Βούκτσεβιτς.

Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε πως σύλληψη του Κάρατζιτς πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας «χωρίς κανένα πρόβλημα» και δίχως τη συμμετοχή ξένων μυστικών υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας λειτούργησαν σε απόλυτη μυστικότητα, παρακολουθώντας τον Σερβοβόσνιο πρώην ηγέτη αρκετές εβδομάδες προτού τον συλλάβουν.

Παράλληλα, ανέφερε πως δόθηκε δικαστική εντολή για τη μεταφορά του 63χρονου Κάρατζιτς στη Χάγη προκειμένου να λοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία για τη σφαγή του 1995 στη Σρμπρένιτσα. Η έκδοση θα προχωρήσει όταν εξεταστεί και η έφεση που προτίθεται να καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Ο Ρασίμ Λιάγιτς, υπουργός της σερβικής κυβέρνησης αρμόδιος για τη συνεργασία με το ICTY επισήμανε πως οι σερβικές Αρχές εντόπισαν τον Κάρατζιτς ενώ αναζητούσαν τον πρώην στρατιωτικό διοικητή του, τον Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος μετά τη σύλληψη Καράτζιτς είναι πλέον ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Ο Κάρατζιτς εντοπίστηκε ενώ παρακολουθούσαμε πρόσωπα που βοηθούσαν τον Μλάντιτς» δήλωσε ο Ρασίμ Λιάγιτς χωρίς να επεκταθεί.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε πως δεν μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση της Δευτέρας -κατά την οποία ο Κάρατζιτς δεν προέβαλε αντίσταση- ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι προσπάθειες σύλληψης δύο άλλων καταζητούμενων για εγκλήματα πολεμου.

ΕΛΛΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ









Η Σρεμπρένιτσα, μία γραφική Μουσουλμανική κωμόπολη 6.000 κατοίκων στην ανατολική Βοσνία Ερζεγοβίνη, είχε χαρακτηρισθή θερμός στόχος από τους Σέρβους εθνικιστές του Μιλόσεβιτς. Τον Ιούλιο 1995 μέσα στην δύνη του εμφύλιου πολέμου μεταβλήθηκε σε τόπο φρικιαστικής σφαγής που άγγιξε τα όρια της γενοκτονίας. Στον "ασφαλή" θύλακα της Σρεμπρένιτσας είχαν συρρεύσει 20.000 Μουσουλμάνοι πρόσφυγες υπό την προστασία Ολλανδών κιανοκράνων του ΟΗΕ.

Η Ολλανδική στρατιωτική μονάδα δυνάμεως 400 αντρών υπό τις διαταγές συνταγματάρχη, βρισκόταν λίγο έξω από την πόλη αποτελώντας τμήμα της UNPROFOR (Δυνάμεις Προστασίας Ηνωμένων Εθνών). Στις 11 Ιουλίου 1995 η Σερβοβοσνιακή θωρακισμένη μονάδα Drina υπό τις διαταγές του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς κατέλαβε την πόλη έπειτα από σφοδρό κανονιοβολισμό και εκδίωξε τους υπερασπιστές της. Στο πλευρό των Σερβοβόσνιων πολέμησαν ειδικές μονάδες αστυνομικών από το Βελιγράδι, άτακτοι ακροδεξιοί Τσέτνικ και κομμάντος των Σερβικών τρομοκρατικών οργανώσεων "Τίγρεις¨και "Σκορπιοί". Επίσης στην Σρεμπένιτσα υψώθηκε και ελληνική σημαία.όπως βλέπετε και στο εξώφυλο της εφημερίδας













ΕΛΛΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ


ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ


Συληφθη στη Σερβία ο Καραζίτς

Ο πλέον καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, σερβοβόσνιος Ράντοβαν Κάρατζιτς συνελήφθη στη Σερβία αργά το βράδυ της Δευτέρας. Την είδηση ανακοίνωσε το γραφείο του Σέρβου προέδρου Μπόρις Τάντιτς και επιβεβαίωσε το ICTY, που έκανε λόγο για γεγονός - ορόσημο.
Η ανακοίνωση της σερβικής προεδρίας αναφέρει ότι «ο Κάρατζιτς εντοπίστηκε και συνελήφθη», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ωστόσο, από πηγές της κυβέρνησης, έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας στη διάρκεια του πολέμου (1992-1995)συνελήφθη στο Βελιγράδι. Σύμφωνα, δε, με ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, συνελήφθη σε σπίτι στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από εβδομάδες παρακολούθησης, βασισμένης σε πληροφορία που δόθηκε από ξένη υπηρεσία πληροφοριών.
Της σύλληψης ακολούθησε διαδικασία ταυτοποίησης του Καρατζιτς, ενώ διενεργήθηκε και εξέταση DNA.
Εν συνεχεία, ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων οδηγήθηκε στο ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη Σερβία το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει την έκδοση του Κάρατζιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).
Το ICTY εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς και χαρακτήρισε το γεγονός ορόσημο για τη διεθνή νομιμότητα και για την περαιτέρω εκπλήρωση του έργου του, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Κάρατζιτς θα έχει μια δίκαιη δίκη.
Την είδηση χαιρέτισαν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
Ο ευρωπαίος επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι ένα «σημαντικό επίτευγμα» στο πλαίσιο των προσπαθειών της Σερβίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ συζητούν την ενίσχυση των σχέσεων της Ένωσης με την Σερβία.
Ο Κάρατζιτς κατηγορείται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια των 43 μηνών της πολιορκίας του Σαράγεβο. Στον πόλεμο αυτό έχασαν τη ζωή τους 12.000 άνθρωποι.
Ο Κάρατζιτς θεωρείται ενορχηστρωτής της σφαγής που έγινε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα, όπου έχασαν τη ζωή τους 8.000 μουσουλμάνοι.

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Η πολεμική ανταποκρίτρια Μαρία Καρχιλάκη στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων χαρακτήρισε του Σέρβους που βγήκαν στο δρόμο να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στην αναγνώριση του Κοσσόβου...ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ!!!Χούλιγκανς που επιτίθεντο κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ...και άλλων αμερικανικών στόχων...Η μπαρουτοκαπνισμένη "δημοσιογράφος" αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε να δώσει σε αυτούς που αγανάκτησαν επειδή τους κλέβουν την γη τους και την ιστορία τους..αυτόν τον χαρακτηρισμό βρήκε να δώσει σε αυτούς που έχουν πληρώσει ακριβό φόρο αίματος για να επιτευχθούν τα σχέδια των "γερακιών" για τα Βαλκάνια...αυτόν τον χαρακτηρισμό βρήκε να δώσει σε αυτούς που γίνονται μάρτυρες του ξενοκινούμενου διαμελισμού της χώρας τους!δηλαδή αν αύριο ξημερώσει μια τέτοια μέρα και για εμάς...όποιος βγει να διαμαρτυρηθεί ή προσπαθήσει να αντισταθεί στα σχέδια κάποιων...θα είναι ... χούλιγκαν....η ακόμη χειρότερα....μπορεί είναι πατριώτης...που ίσως είναι ότι χειρότερο για αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς!Αν η κα Καρχιλάκη θεωρεί "χούλιγκανς" όλους αυτούς...δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν...ή δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη ή απλά μετέφρασε το δελτίου τύπου κάποιας πρεσβείας...τρίτη περίπτωση δεν βρίσκουμε...αν και πολύ θα θέλαμε να υπήρχε...