Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΤΕΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑ

Τη διάλυση του «ενεργότερου πυρήνα» της ΕΤΑ με τη σύλληψη ορισμένων εκ των πλέον καταζητούμενων μελών της βασκικής οργάνωσης, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι συλληφθέντες θεωρούνται υπαίτιοι για τις περισσότερες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα ανακοίνωσε ότι τα μέλη του «πυρήνα του Βισκαϊκού» ήταν τα πιο ενεργά μεταξύ όλων των δομών της ΕΤΑ και ευθύνονται για τις περισσότερες από τις επιθέσεις της οργάνωσης αφότου τερμάτισε την 14μηνη κατάπαυση του πυρός, τον Ιούνιο του 2007.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Αρκάιτζ Γκοϊκοετσέα, 28 ετών, ένα από τα πλέον καταζητούμενα μέλη της ΕΤΑ και πιθανολογούμενος ηγέτης του πυρήνα. Ο Γκοϊκοετσέα καταζητείτο από το 2003.Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Χώρας των Βάσκων. Εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Ισπανίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συλλήψεις.
Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές οδηγήθηκαν στους δράστες από τα στοιχεία που ανακάλυψαν σε φορτηγάκι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση για τις επιθέσεις της. Μέσα στο φορτηγάκι βρέθηκε μια κουκούλα από αυτές που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Στην κουκούλα εντοπίστηκε DNA, αλλά και αποτυπώματα.

Η αστυνομία έκανε έρευνες σε αρκετές διευθύνσεις, κατάσχεσε έγγραφα και πλαστές τραυτότητες, καθώς και τέσσερα όπλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ραδιοσταθμούς. Οι συλλήψεις αποτελούν ένα «ισχυρό πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση και αποτρέπουν μελλοντικές επιθέσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.Ο «πυρήνας του Βισκαϊκού» θεωρείται υπεύθυνος για σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τμημάτων, δικαστηρίων, γραφείων πολιτικών κομμάτων και άλλων στόχων μετά το το τέλος της εκεχειρίας. Στην σοβαρότερη επίθεσή του, έπληξε εγκαταστάσεις της αστυνομίας στο Λεγκουτιάνο, τον Μάιο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας αστυνομικός.Μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας η ΕΤΑ σκότωσε συνολικά τέσσερα άτομα, ενώ την πιο πρόσφατη επίθεσή της πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο με την τοποθέτηση τεσσάρων βομβών σε δύο θέρετρα της βόρειας Ισπανίας με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα μέλη της ΕΤΑ είναι απόγονοι αρχαίου ελληνικού φύλου που ζούσε παλιά στην Ισπανιά.Επίσης η ΕΤΑ μαζί με τους πορτογάλλους εθνικιστές είχε ζητήσει από την ΕΕ να γίνει ως επίσημη γλώσσα η αρχαία ελληνική και βέβαια το ελληνικό κράτος δεν ασχολήθηκε καν με αυτό το θέμα.

Προβλήματα ο εθνικισμός αντιμετωπίζει παντού,όπου υπάρχουν τσιράκια της Παγκοσμιοποίησης.Δεν θα τους περάσει όμως.Εμείς θα αγωνιζόμαστε για να γίνει νόμος ο εθνικισμός.Και για μια ελεύθερη Ελλάδα μέσα σε μια λευκή Ευρώπη χωρίς νεγρούς και μαύρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: