Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

οι Έλληνιδες Αθλητριες Πόλου στο Τελικό

Γυναίκες: Στον τελικό του ευρωπαϊκού η εθνική!Ίσως το πιο επιτυχημενο αθλητικό τμημα της Ελλάδος. Για άλλη μια φορά μας έκαναν υπερηφανους αφού πάτησαν με 10-5 την Ιταλία. Να υπενθυμισω πως η Ιταλία έχει αναδειχθει  4 φορές πρωταθλητρια Ευρώπης. Οπότε η νικη θεωρείται πολύ σπουδαία. Να υπενθυμισω πως από την Ιταλία είχαμε ηττηθει στην Ολυμπιαδα της Αθηνας στο τελικό με 10-9 και κάπως ετσι πήραμε την Ρεβάνς.
Ο ημιτελικός για τρία οκτάλεπτα έγινε κάτω από συνεχή και δυνατή βροχή, η οποία σταμάτησε μόνο στην τελευταία περίοδο, με την εθνική ομάδα να κυριαρχεί στην πισίνα από το πρώτο δευτερόλεπτο, βάζοντας τις βάσεις της νίκης από τα δύο πρώτα οκτέλεπτα. Σε αυτό το διάστημα η άψογη αμυντική λειτουργία της ομάδας υποχρέωσε τις Ιταλίδες να έχουν 2/15 σουτ (ποσοστό 13.3%), τη στιγμή που οι παίκτριες της εθνικής ομάδας είχαν το φανταστικό 7/12 (58.3%). Ετσι "χτίστηκε" μία διαφορά πέντε γκολ (6-1, 7-2), που δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα τέσσερα γκολ υπέρ της Ελλάδας, παρότι στο δεύτερο μισό του ημιτελικού η Ιταλία πήρε πολλά σφυρίγματα από τους διαιτητές. Η εθνική ομάδα είχε 4/8 στην παίκτρια παραπάνω, 3/3 πέναλτι, ενώ πέτυχε και τρία γκολ από την περιφέρεια. Αντίστοιχα η Ιταλία είχε 2/7 στην παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, πέτυχε ένα γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα. Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Σίμιον (Ρουμανία) Τα οκτάλεπτα 0-3, 2-4, 2-1, 1-2 Ιταλία (Φιόρι): Γκαριμπότι 2, Αμπάτε 1, Μπιανκόνι 1, Κότι 1. Ελλάδα (Μορφέσης): Τσουρή, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά 1, Κούβδου.

Να υπενθυμισω πως αντιπαλος μας θα ειναι μια εκ των Ρωσίας (πρωην πρωταθλητρια ευρωπης) ή Ολανδιας(ολυμπιονικης πεκινου)