Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

οι Έλληνες της Ιταλίας

Για να δουμε λίγο τι γίνεται  στην Ιταλία ; Πόσους Έλληνες έχουμε; Γιατι δεν ασχολουμαστε με αυτους εκει πέρα;Πως γινεται οι Ελληνικές Κυβερνησεις να μιλάνε για 3.000 Έλληνες ενώ ξεπερνουν τα 20.000.000. Magna Gaecia όπως λέγανε και οι Λατίνοι οι οποίοι ήταν και αυτοί Έλληνες.
Και ξεκινουμε ........
 ο Ιδομενέας ήταν βασιλιάς της Κρήτης, γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα. Συμμετείχε και διακρίθηκε για την αντρειοσύνη του στον Πόλεμο της Τροίας.
Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Ιδομενέας επέστρεψε στην Κρήτη σώος, χωρίς περιπέτειες στο δρόμο του.Επιστρέφοντας από τον πόλεμο, το πλοίο του έπεσε σε θύελλα. Ο Ιδομενέας τότε ορκίστηκε στο θεό Ποσειδώνα ότι αν έφτανε ζωντανός στην πατρίδα, θα θυσίαζε στο θεό όποιο ζωντανό ον αντίκρυζε πρώτο. Όταν γύρισε όμως, ο πρώτος που αντίκρυσε ήταν ο γιος του. Αρνούμενος να τον θυσιάσει, προκάλεσε την οργή των θεών, που έστειλαν λοιμό στη χώρα κι έτσι οι κάτοικοι αποφάσισαν να τον εξορίσουν.  (Βιργίλιος III, 400). Και συμφωνα με τον Όμηρο εξοριστηκε στην Ιταλία,στη πόλη Σαλεντία. και ίδρυσε ένα νέο Βασίλειο. Τι συμπεραίνουμε απ΄ όλο αυτό; Πως οι πρώτοι άποικοι της Ιταλίας ήταν Κρητες. Βέβαια, να κάνω και μια παρένθεση για να αναφερω ένα λάθος που κάνει ο Λιακόπουλος στο εξαιρετικό του Βιβλίο «Γη ο Πλανητης, των Ελλήνων». Ο Ιδομενέας δεν το θυσίασε το γιο του και εφυγε για την Ιταλία επειδη δεν μπορουσε να αντέξει το καημό του. Ισχυει αυτό που μας αναφέρει ο Βιργίλιος.
Κατόπιν συνεχιστηκε ο αποικισμός σε τακτικη μορφή και γυρω στον 6ο φθασαμε τις 120 περίπου αποικίες. Τότε χρησιμοποιηθηκε και ο ορος Graecia , από τους Γραιούς της Βοιωτίας.
Ακομη και ο Μεγαλύτερος νομοθετης της ευρωπης , Ζαλευκος ο Λοκρός ήταν από την Σικελία και μάλιστε ανηκε στο κύκλο των πυθαγόρειων.
ΑΛΦΑΒΗΤΟ
Ως γνωστόν οι πρόγονοι των Ιταλών, Λατίνοι χρησιμοποιούσαν το λατινικό αλφαβητο. Όμως το λατινικό αλφάβητο είναι το αρχαίο Χαλκιδαϊκό το οποίο είχε μεταφερθει στη Ρωμη και αργότερα το υιοθέτησαν ως λατινικό. Άλλωστε υπάρχουν μυριες ομοιότητες αναμεσα στην αρχαιοελληνική και λατινικη γλωσσα και σε συντακτικό και σε λεξιλόγιο.
Ετρουτσκικος πολιτισμός
Εκτός απο τα παραπάνω μην ξεχνάμε και τον πολιτισμό των ετρουτσκων, οι οποίοι ηταν Έλληνες που κατοικουσαν στη Β. Ιταλία. Βέβαια, εδω νομιζω πως πρέπει να δουμε τι λέει η συματικη ιστορία για να γελάσουμε και λίγο.
Λέει λοιπόν η συμβατικη ιστορία:
«ΟΙ ετρουτσκοι ντυνοταν σαν Έλληνες, είχαν παραδοσεις ιδιες με των Ελληνων, μιλουσαν Ελληνικά αλλά δεν ηταν Έλληνες» Ε τότε τι ήταν; Την απάντηση μας τη δινει η κυρια Μπενετέντα Ροσιονόλι, πανεπιστημιακός η οποία αναφέρει ότι όλη η βορεια περιοχη της Ιταλίας και η Δαλματία κατοικουταν από Έλληνες.Γι΄αυτο και η αδριατικη θάλασσα ονομάζεται ελληνικός κόλπος.

Όμως η υπαρξη των Ελλήνων στην Ιταλία δε σταματάει στους αιωνες προ Χριστού, αλλά συνεχιζεται μέχρι σημερα. Να αναφερθει πως πολλοι Έλληνες της Κυριας Ελλάδας κατα τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μετανάστευσαν στην Ιταλία  αφου δε μπορουσαν να αντεξουν τη σκλαβιά. Μάλιστα, οι Έλληνες της Ιταλίας δεν έχουν περάσει τόσα πολλά δεινα όσα εμείς οι Ελλαδίτες. Επομένως λογικό ειναι να επιβιωσαν.
Η μεγαλύτερη και πρόσφατη απειλη που ενιωσαν ηταν κατα την περίοδο του αρχιφασίσταρου Μπενιτο Μουσολίνι. ο οποίος απαγόρευσε στους Έλληνες να μιλουν ελληνικά διαφορετικά θα τους εκοβε το κεφαλι καθως διεταξε να καουν όλες οι ορθοδοξες εκκλησίες.Από τότε και υστερα εως τωρα έπαψαν κάποιοι να μιλάν Ελληνικα Μέχρι τότε όμως υπήρχαν πολλές ορθοδοξες εκκλησιες στην Ιταλία.Όχι ότι τωρα δεν υπάρχουν, αλλά ειναι σε μικροτερο βαθμό.
Τέλος δεν ειναι καθόλου τυχαιο πως στην Ιταλία υπάρχουν περισσοτερα αρχαιοελληνικά ευρηματα απ΄οτι εδω στην Ελλάδα.
Σας αφηνω να μαγευτειτε στις παρακάτω εικονες τις οποίες τις βρηκα σερφαροντας στο ιντερνετ.