Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Παγκόμια ημέρα μετανάστη και εκπαιδευση.

Ορίστε κύριοι ποιοι και για ποιο λόγο σκηνοθετούν "φασιστικές επιθέσεις".

Την Παρασκευή 19 Μάρτη η ΟΛΜΕ αποφάσισε να αφιερωθούν δύο ώρες μέσα στα σχολεία για εκδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη(21 Μάρτη)

αλλά και τις ρατσιστικές επιθέσεις που κλιμακώθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Η επίθεση στη καθηγήτρια στα Χανιά με τη χάραξη αγκυλωτού σταυρού με ξυράφι στο χέρι της είναι μια εγκληματική φασιστική πρόκληση που πρέπει να πάρει μαζική απάντηση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Να απομονώσουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ που επιχειρούν να ξανακάνουν την εμφάνιση τους σήμερα με την εκστρατεία ρατσιστικού μίσους που οργανώνουν κατά της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στη Ελλάδα και αυτή τη στιγμή χιλιάδες βρίσκονται στις τάξεις των σχολείων μας. Η κυβέρνηση αντί να δώσει δικαιώματα στους μετανάστες και τα παιδιά τους αναζητάει συναίνεση από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ για να περάσει τα μέτρα λιτότητας.
Πάρτε τη πρωτοβουλία, εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί, για να κάνουμε τα σχολεία χώρους αλληλεγγύης και αντίστασης και να εμποδίσουμε τους νεοναζί να σπέρνουν το τρόμο με τις συμμορίες τους και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Ακολουθεί η απόφαση της γενικής Συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ www.olme.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (30/1/2010)



Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (30/1/2010) καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση φασιστικής ομάδας νεαρών που αυτοαποκαλούνται «Αυτόνομοι», με κράνη, μάσκες, ρόπαλα, λοστούς και πέτρες ενάντια στην αντιρατσιστική αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργάνωσε η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας με άλλους μαζικούς φορείς και σωματεία της περιοχής των Αμπελοκήπων (Αθήνας) στην πλατεία Πανόρμου το Σάββατο 23/1 στις 12.00. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή προηγούμενη πρόκληση της ίδιας ομάδας η οποία έχει καταγγελθεί από τους φορείς της περιοχής.





Επιτέθηκαν με τεράστιο θράσος σε μια πολυσύχναστη πλατεία ακριβώς δίπλα στη λαϊκή, με πρωτοφανή μανία, κτυπώντας με ρόπαλα, σιδερικά και πέτρες τους συγκεντρωμένους, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό αρκετών από αυτούς.

Τα επεισόδια ήταν τόσο σοβαρά, που οδήγησαν τελικά στη σύλληψη 44 ατόμων από την επιτιθέμενη ομάδα, στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος. Το δυστύχημα είναι ότι 13 άτομα είναι ανήλικοι και μάλιστα αρκετοί είναι μαθητές από σχολεία της περιοχής. Είναι πολύ λυπηρό και ανησυχητικό να οπλίζεται το χέρι 15χρονων παιδιών με τόσο μίσος, από απόψεις που θεωρούν σαν μεγαλύτερο εχθρό τους το μετανάστη και σε τελευταία ανάλυση το μετανάστη συμμαθητή τους. Που θεωρούν ότι για όλα τα δεινά και τα κοινωνικά αδιέξοδα, την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια ευθύνονται άνθρωποι που είναι κατ’ εξοχήν θύματα διωγμών, πολέμων, φτώχειας. Που θεωρούν εχθρούς σε σημείο εξόντωσης τους Έλληνες που διεκδικούν αναγνώριση δικαιωμάτων για τους μετανάστες και τους αδύναμους.

Μέσα σ’ αυτή την περίοδο οικονομικής κρίσης όπου δοκιμάζονται σκληρές πολιτικές που οδηγούν σε ανεργία, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κτύπημα στην ασφάλιση, κοινωνικά αδιέξοδα ιδίως για τις νέες γενιές, δημιουργείται ένα πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη τέτοιων αντιλήψεων.

Ως εκπαιδευτικοί μπορούμε και οφείλουμε να βοηθήσουμε και με την προσωπική συμβολή μας αλλά και με την συλλογική μας δράση στο να απομονωθούν και να εξαλειφθούν αυτές οι λογικές και αυτές οι ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Η ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα.


Ζητάμε από το ΥΠΕΠΘ την Παρασκευή 19 Μαρτίου να αφιερωθούν 2 διδακτικές ώρες, ώστε να πραγματοποιηθούν συζητήσεις και εκδηλώσεις στους χώρους των σχολείων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού που είναι την Κυριακή 21 Μαρτίου.


· Έλληνες και μετανάστες να ζούμε αρμονικά στα σχολεία και τις γειτονιές.

· Να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις, οι απελάσεις και οι

· φασιστικές επιθέσεις.

· Ιθαγένεια στα παιδιά που ζουν και σπουδάζουν σε σχολεία στη χώρα μας.

· Ειδικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης να προτάξουμε το αίτημα για ένα

· σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη ειδικών αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών.

Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των
ΕΛΜΕ της χώρας 


Αντιγράφω από το site της μαθητικης οργάνωσης Ε.Ε.Μ. (ένωση ελληνόψυχων μαθητών)
http://eem-ellas.blogspot.com/2010/03/blog-post_5735.html

Αυτό το παραπάνω το χα στείλει ως μηνυμα σε όλους τους Έλληνες Μαθητές μέσω της ομώνυμης ομάδας στο facebook πριν 1,5 μηνα και περίμενα να ήταν όλα ένα ψέμα. Δυστυχώς όμως, σημερα εννημερωθήκαμε και επίσημα από την διευθυνση του σχολείου μας ότι θα αφιερωθούν 2 ωρες στο μετανάστη την ερχόμενη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.


Όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί μου ετοιμάζουν μεγάλη ανθελληνική προπαγάνδα. Θα ΄θελα απ' εσας αναφέροντας στην αγάπη σας να αντιδράσατε με οποιοδηποτε τρόπο μπορείτε. Και , εσείς οι μαθητές, που διαβαζετε τωρα αυτο το άρθρο μορφωθειτε οσο περισσοτερο μπορείτε και απαντηστε με τον ανάλογο τρόπο στους εκπροσωπους της ΟΛΜΕ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης

Τι γίνεται με αυτό τον Ολυμπιακό;

Έχουμε ένα σωρό άλλα προβλήματα (οικονομικά,μετανάστες,εγκληματικότητα) έχουμε δυστυχώς και τον Ολυμπιακό που αυτές τις μέρες μας πικραίνει. Η ομάδα μας 4 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος βρισκεται 7 βαθμους πίσω από το πρωτοπώρο Παναθηναικί και 2 βαθμούς πίσω από το δεύτερο ΠΑΟΚ, ύστερα από την ηττα του χθες από τον Άρη.

 Αυτή η ομάδα δε δικαιούται να ξαναμιλήσει φέτος για πρωτάθλημα-αν και δε μπορεί πλέον- καθώς οι πιθανότητες να το κακτήσει ξανά είναι ελάχιστες εώς μηδαμινές.Όλα ξεκίνησαν ύστερα από την αυτοκτονία μας στο Ηράκλειο τότε που παράλληλα είχε ηττηθεί και ο βάζελος με σκορ 2-1 από τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά έμεινε μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού στους 2 ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να εκμεταλευτούμε και την ήττα του Παναθηναικού και να σκαρφαλώσουμε στην κορύφη του βαθμολογικού πίνακα.Στην επόμενη αγωνιστική, νικήσαμε με τα χίλια ζόρια τον Ατρομητο, η κατάσταση παρέμεινε όπως ήταν. Την μεθεπόμενη ,ηττώμαστε με 1-0 από τον Ηρακλή και παίρνει προβάδισμα 5 βαθμών ο παναθηναικός και 9 ο ΠΑΟΚ.Στη συνέχεια, χθες και προχθές δηλαδή, φερνουμε Χ μέσα στο Ναό με Γιάννενα και ο Παναθηναικός ξεφευγει με 7 βαθμούς υστερα από την Νικη του επί του Άστερα Τρίπολης. Ευτυχώς που έχασε και ο ΠΑΟΚ και μειώσαμε στους 2 απ' αυτόν. Κάπως έτσι ,λοιπόν,εχουν τα πράγματα και φτάσαμε σε αυτή την απαίσια κατάσταση.

Το μόνο που έχει να κάνει αυτή η ομάδα πλέον είναι:
  1. Να τα δώσει όλα για όλα στο παιχνίδι με την Μπορντό. Είναι, βασικά, η μόνη διοργάνωση του champions league  στην οποία μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι παραπάνω σε σχέση εμ πρωτάθλημα και κύππελο.
  2. Να νικήσει οπωσδήποτε και πάσης θυσίας τον Βάζελο στο ΟΑΚΑ. Είναι, μάλιστα, ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τους μειώσουμε την χαρά για την κατάκτηση του φετινού πρωταθληματος. Αν και αυτοί είναι τόσο τσάτσοι που και με 0-4 να χάσουνε, θα πανηγυρίζουνα αν πάρουν το πρωτάθλημα.
Τα 2 παραπάνω ,κάθε άλλο παρά, εύκολα είναι. Η ψυχολογία είναι πεσμένη στον Ολυμπιακό ύστερα από όλες αυτές τις γκέλες. Πρέπει, όμως, να δείξει τι εστί Ολυμπιακός και το μεγαλείο του . Ακούγονται πολλά για 5η αλλαγη προπονητή μες στην ιδια χρονιά. Δεν ξέρω αν σε αυτά τα 2 παιχνίδια θα είναι προπονητής ο Μπάρντοβιτς ή ο Αλέφαντος ή ο Αλεξανδρής. Πίστεύω, πως σε αυτά τα 2 παιχνίδια πρεπει να ενδυναμωθεί το ελληνικό στοιχείο ώστε να υπάρχουν παίκτες που θα παίξουνε με τσαμπουκά και με ψυχή. Ντουντού, Μαρέσκα, Λεντέσμα και λοιποι πρέπει να αποφευχθούν, αν θέλουμε να έχουμε κάποια επιθυμητά αποτέλεσματα. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα και οι Έλληνες Παίκτες ξέρουν περισσότερο από όλους τους ξένους ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο του Ολυμπιακού.