Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Τι γίνεται με αυτό τον Ολυμπιακό;

Έχουμε ένα σωρό άλλα προβλήματα (οικονομικά,μετανάστες,εγκληματικότητα) έχουμε δυστυχώς και τον Ολυμπιακό που αυτές τις μέρες μας πικραίνει. Η ομάδα μας 4 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος βρισκεται 7 βαθμους πίσω από το πρωτοπώρο Παναθηναικί και 2 βαθμούς πίσω από το δεύτερο ΠΑΟΚ, ύστερα από την ηττα του χθες από τον Άρη.

 Αυτή η ομάδα δε δικαιούται να ξαναμιλήσει φέτος για πρωτάθλημα-αν και δε μπορεί πλέον- καθώς οι πιθανότητες να το κακτήσει ξανά είναι ελάχιστες εώς μηδαμινές.Όλα ξεκίνησαν ύστερα από την αυτοκτονία μας στο Ηράκλειο τότε που παράλληλα είχε ηττηθεί και ο βάζελος με σκορ 2-1 από τον ΠΑΟΚ. Η διαφορά έμεινε μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού στους 2 ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να εκμεταλευτούμε και την ήττα του Παναθηναικού και να σκαρφαλώσουμε στην κορύφη του βαθμολογικού πίνακα.Στην επόμενη αγωνιστική, νικήσαμε με τα χίλια ζόρια τον Ατρομητο, η κατάσταση παρέμεινε όπως ήταν. Την μεθεπόμενη ,ηττώμαστε με 1-0 από τον Ηρακλή και παίρνει προβάδισμα 5 βαθμών ο παναθηναικός και 9 ο ΠΑΟΚ.Στη συνέχεια, χθες και προχθές δηλαδή, φερνουμε Χ μέσα στο Ναό με Γιάννενα και ο Παναθηναικός ξεφευγει με 7 βαθμούς υστερα από την Νικη του επί του Άστερα Τρίπολης. Ευτυχώς που έχασε και ο ΠΑΟΚ και μειώσαμε στους 2 απ' αυτόν. Κάπως έτσι ,λοιπόν,εχουν τα πράγματα και φτάσαμε σε αυτή την απαίσια κατάσταση.

Το μόνο που έχει να κάνει αυτή η ομάδα πλέον είναι:
  1. Να τα δώσει όλα για όλα στο παιχνίδι με την Μπορντό. Είναι, βασικά, η μόνη διοργάνωση του champions league  στην οποία μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι παραπάνω σε σχέση εμ πρωτάθλημα και κύππελο.
  2. Να νικήσει οπωσδήποτε και πάσης θυσίας τον Βάζελο στο ΟΑΚΑ. Είναι, μάλιστα, ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τους μειώσουμε την χαρά για την κατάκτηση του φετινού πρωταθληματος. Αν και αυτοί είναι τόσο τσάτσοι που και με 0-4 να χάσουνε, θα πανηγυρίζουνα αν πάρουν το πρωτάθλημα.
Τα 2 παραπάνω ,κάθε άλλο παρά, εύκολα είναι. Η ψυχολογία είναι πεσμένη στον Ολυμπιακό ύστερα από όλες αυτές τις γκέλες. Πρέπει, όμως, να δείξει τι εστί Ολυμπιακός και το μεγαλείο του . Ακούγονται πολλά για 5η αλλαγη προπονητή μες στην ιδια χρονιά. Δεν ξέρω αν σε αυτά τα 2 παιχνίδια θα είναι προπονητής ο Μπάρντοβιτς ή ο Αλέφαντος ή ο Αλεξανδρής. Πίστεύω, πως σε αυτά τα 2 παιχνίδια πρεπει να ενδυναμωθεί το ελληνικό στοιχείο ώστε να υπάρχουν παίκτες που θα παίξουνε με τσαμπουκά και με ψυχή. Ντουντού, Μαρέσκα, Λεντέσμα και λοιποι πρέπει να αποφευχθούν, αν θέλουμε να έχουμε κάποια επιθυμητά αποτέλεσματα. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα και οι Έλληνες Παίκτες ξέρουν περισσότερο από όλους τους ξένους ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: