Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτές οι 2 έννοιες;
Γνωρίζουμε ότι ο εθνικισμός, όπως έχω αναφέρει και σε άλλες αναρτήσεις του blog μου, είναι ο αγών και η αγάπη για την πατρίδα,την φυλή,την Θρησκεια και τα ήθη και έθιμα.
Τι είναι τώρα ο τοπικισμός;
Τοπικισμός είναι η αγάπη της πόλης οπου μεγάλωσες ή μένεις ή καταγεσαι απ' αυτήν,θεωρώντας ταυτοχρόνως καλύτερη των άλλων ελληνικών πόλεων.Ταυτόχρονα, υποτιμάς την αξία των άλλων ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ πόλεων.Σαν να λες δηλαδή ότι δεν είναι Έλληνες.Η μεγαλύτερη κόντρα πόλεων είναι μεταξύ ΑΘΗΝΑ(ΠΕΙΡΑΙΑΣ) και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Οι μεν βρίζουν τους δε,λες και οι δε δεν ειναι Έλληνες.Οι ποδοσφαιρικοι αγωνες μεταξυ τοπικών ομάδων μεγαλώνουν  αυτο το μίσος (του τοπικισμου) μεταξυ των ανθρώπων.Οι Αθηναίοι,για παράδειγμα, αποκαλούν τους Θεσσαλονικείς Τουρκους,Βούλγαρους και δεν ξέρω και εγω τι άλλο και οι Θεσσαλονικείς αντιστρεφουν τα λόγια λέγωντας τους Αθηναίους Κινέζους, πακιστανουςκτλ.Ανέφερα την κοντρα μεταξυ ΑΘΗΝΑΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μόνο και μόνο για παράδειγμα για παραδειγμα.
Το φαινόμενο του τοπικισμού εμφανίζεται στην αρχαία Ελλάδα με τους συνεχείς τοπικούς πολέμους μεταξύ των Πόλεων.Ώσπου ηρθε ο μέγας Αλέξανδρος και τους ένωσε όλους Τους Έλληνας και κυνηγησαν τους Πέρσες μέχρι τις Ινδίες.Αυτή είναι η δυναμη των Ελλήνων όταν είναι ενωμένοι.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ.
Τώρα πως γινεται να συμβαδίζει να είσαι και εθνικιστης και τοπικιστής,γιατί το έχω ακούσει και αυτό;Πιστεύω πως δεν γινεται να είσαι και τα 2.
Όταν είσαι εθνικιστής αγαπάς την φυλή σου,δηλαδή όλους τους Έλληνες που ζουν σε κάθε μέρος του πλανήτη.Επιπλέον, αγαπάς όλη την ελληνική γη.Αγαπάς καθε περιοχή από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη και όλες τις αλύτρωτες πατρίδες.Αντιθέτως, όταν δηλωνεις τοπικιστής υποστηρίζεις μόνο την πόλη σου,υποβαθμίζοντας τις άλλες πολλεις και χωριά.Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως!

ΥΓ:Είμαι Πειραιώτης γαυρος και παρασύρομαι βρίζοντας τις άλλες πόλεις.Aυτό δεν σημαίνει όμως ότι θεωρώ μη ελληνικές τις άλλες Πόλεις.Λειτουργω ενσυκτωδως βριζοντας και εγω τις δικές τους πόλεις όταν και αυτοί μου Βρίζουν τον Πειραιά.