Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΛΑΣ-ΣΕΡΒΙΑ-ΣΥΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μαζική σχιζοφρένεια!!!

Μεγαλώνει η αγωνία των πολιτών, καθώς παρακολουθούν την πορεία των συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού. Πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν, ότι σύντομα μας περιμένουν ακόμα πιο πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. Επιμετρώντας τα γεγονότα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι βιώνουμε μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί ως μια "μαζική σχιζοφρένεια" του χείριστου είδους (με ορατές ήδη, τις καταστροφικές επιπτώσεις στις πιθανότητες επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού). Ουδέποτε και πουθενά στον κόσμο δε θα ξανάγινε, να συμμετέχουν τόσοι πολλοί μαζί, σε ένα θέατρο που παραλόγου.
Συμβαίνουν τόσα πολλά και μαζεμένα. Ίσως δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι καταρρέουν τα πάντα. Λες και η κυβέρνηση Χριστόφια, προσπαθεί με μικρές ελεγχόμενες εκρήξεις να κατεδαφίσει τα πάντα σε αυτό τον τόπο. Ξεκινούν από την αλλοίωση των ψυχών και των συνειδήσεων (το δηλώνει πλέον δημόσια ο πρόεδρος), μέσα από την απονεύρωση της Ελληνικής παιδείας, και καταλήγουν στο να συναντήσουν τις αναβαθμισμένες τουρκικές απαιτήσεις, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η νομιμοποίηση της κατοχής, που θα πάρει τη μορφή ενός συνεταιρικού με την Τουρκία κράτους, η εκ περιτροπής προεδρία, οι άλλες εφιαλτικές πρόνοιες του σχεδίου Ανάν (που απλώς δεν αναφέρεται πλέον με το όνομα του), συζητιούνται με τον πιο επίσημο πλέον τρόπο, σαν να είναι τα πιο φυσιολογικά πράγματα. Αν αυτό δεν είναι σχιζοφρένεια, τότε οι λέξεις έχουν πλέον χάσει το νόημα τους.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας και οι συνοδοιπόροι του, επιμένουν να πιστεύουν μέχρι τέλους (του τέλους της Κύπρου δηλαδή), στην ψευδαίσθηση της δήθεν "συμφιλίωσης" και της δήθεν "επανένωσης". Με την "ευελιξία" του (τις εκ των προτέρων υποχωρήσεις του), ο πρόεδρος έχει πείσει διεθνώς, ότι εργάζεται σκληρά για "λύση". Δυστυχώς, έχει ταυτόχρονα πείσει, ότι η λύση που επιδιώκει δεν πρέπει κατ’ ανάγκην να είναι δίκαιη, δεν πρέπει να βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνει κι ο τελευταίος ταπεινός ευρωπαίος. Είναι πράγματι αξιοσημείωτο, το πώς κατάφερε μέσα σε έξι μόνο μήνες, να πείσει όλη την Οικουμένη ότι αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει, να επιτευχθεί δηλαδή μια "λύση", η οποία θα καθιστά την μειοψηφία των Τούρκων της Κύπρου, σε πλειοψηφία. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται, ότι για να υπάρξει πραγματική συμφιλίωση, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η δικαιοσύνη. Πώς θα επιτευχθεί η δικαιοσύνη όταν δέχεται προκαταβολικά κάποια πράγματα όπως η εκ περιτροπής προεδρία, η παραμονή και νομιμοποίηση εποίκων, η κατάργηση της αρχής του… «ένας άνθρωπος, μία ψήφος»; Είμαστε τελικά γελοίοι, όλοι όσοι πιστέψαμε ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα κράτος δικαίου;
Ουδέποτε στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια ανασφάλεια στις τάξεις των πολιτών για το μέλλον του τόπου (εννοώ, όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να σκέφτονται και όχι για να βαρούν παλαμάκια στους κομματάρχες). Αυτή η ανασφάλεια θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, όταν θα αρχίσει να φαίνεται η γύμνια αυτών που διαπραγματεύονται ("με τόλμη και ευελιξία"), ξαφνιάζοντας αρκετούς. Θα υπάρξει μεγάλος αναβρασμός (χειρότερος από αυτόν του 2004), και οι "Ανανιστές" (στις μέρες μας, οι εραστές της "λύσης από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους"), θα βρεθούν αντιμέτωποι με μιαν άνευ προηγουμένου "λαϊκή εξέγερση".
Όμως τελικά, η μεγαλύτερη απειλή είναι κάποιες δυνάμεις , οι οποίες δρώντας υπογείως (και στα φανερά τελευταία) στοχεύουν στο να… «να προετοιμάσουν το έδαφος στις ψυχές και τις συνειδήσεις των ανθρώπων…» Όμως, δε θα παρασυρθούν όλοι τόσο εύκολα από αυτή την "μαζική σχιζοφρένεια". Ας μην βιάζονται κάποιοι. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση! Αν ο πρώτος απελευθερωτικός αγώνας που πρέπει να κάνουμε, θα είναι για να ελευθερώσουμε τις ψυχές των Ελλήνων της Κύπρου, από τα δεσμά του ενδοτισμού που μεταδίδουν τα ηττημένα μυαλά των ηγετών μας, από αυτόν θα ξεκινήσουμε.

Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια –Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Πούτιν: Οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας θα αυξηθούν κατά 27% το 2009

Οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας θα αυξηθούν κατά 27% το 2009, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Περίπου 2,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 94,14 δισεκατομμύρια δολάρια) θα διατεθούν για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας και ασφάλειας (το 2009). Αυτό ισοδυναμεί με αύξηση 27%», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν δηλώσει μετά τον σύντομο πόλεμο στη Γεωργία τον περασμένο μήνα, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Συμφωνίες διασυνοριακής συνεργασίας της Αλβανίας με Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ

Τις συμφωνίες για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που προβλέπει το προενταξιακό «εργαλείο» IPA για τη διασυνοριακή συνεργασία της Αλβανίας με το Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ, επικύρωσε το αλβανικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για τις δύο συμφωνίες της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις οποίες προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων από το IPA. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται οι δράσεις της διασυνοριακής συνεργασίας της Αλβανίας με το Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ θα υλοποιηθούν μέχρι το 2013.

Κύριος στόχος των συμφωνιών είναι η ενθάρρυνση και ενδυνάμωση των δράσεων διασυνοριακής συνεργασίας, η ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

"Διέγραψαν" τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο από το Άγιο Όρος;


Σκληρή διαπίστωση γνωστού Αγιορείτη γέροντα. Ο ηγούμενος της Ξηροποτάμου Ιωσήφ ζήτησε να σταματήσουν οι συμπροσευχές με αιρετικούς. Εμφανής η αποχή εξαίσιων συγχρόνων μορφών του Αγίου Όρους από τις εκδηλώσεις για τον Πατριάρχη

Σε δυό στόχους απέβλεπε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο πρώτος αποσκοπούσε στον καθησυχασμό της εκφρασθείσας αγωνίας της Ιεράς Κοινότητας στα ανούσια οικουμενικά ανοίγματα του Φαναρίου και η de facto αντιμετώπιση του εκκολαπτόμενου μετώπου αντίδρασης που ημέρα με την ημέρα ενισχύεται στο Περιβόλι της Παναγίας αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα. Ο δεύτερος στόχος απέβλεπε στην άσκηση πιέσεων προς την κατεύθυνση εξεύρεσης τρόπου απομακρύνσεως της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου.
Κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιο Όρος είναι εμφανής η αποχή σπουδαίων γερόντων πνευματικών μορφών στις εκδηλώσεις ακόμη και στη Θεία Λατρεία που είχε ως προεξάρχοντα τον κ. Βαρθολομαίο. Η απουσία αυτών επαναφέρει στη μνήμη μας τα λόγια του Πάπα όταν είδε πως από τις υπογραφές στο κείμενο της ένωσης το 1439 απουσίαζε η υπογραφή του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού. Ο αιρεσιάρχης Πάπας αναφώνησε τότε: «δεν κάναμε τίποτε...»! Αυτό συνέβη και τώρα. Οι νυν στυλοβάτες του Άθωνα, ασκητές της αδιάλειπτης προσευχής του Ιησού απείχαν και γύρισαν εμφανώς την πλάτη στον κ. Βαρθολομαίο.


Μάλιστα ένας εξ αυτών επεξηγώντας τη στάση του είπε στον γράφοντα: «Βάσει των Ιερών Κανόνων το Πατριαρχείο μας είναι πλέον ακέφαλο, αφού ο ουρανός διέγραψε τον νυν Πατριάρχη από τη λίστα των Ορθοδόξων Πατριαρχών. Οι ιεροί κανόνες είναι σαφείς και μιλούν για καθαίρεση των ρασοφόρων που μιαίνουν και μολύνουν το ιερό θυσιαστήριο, χοροστατώντας και συλλειτουργώντας με αιρετικούς. Ως εκ τούτου ο φερόμενος ως Οικουμενικός Πατριάρχης σήμερα είναι κατ’ ουσία καθηρημένος όχι μόνο για τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό αλλά και για κάθε συνειδητό Ορθόδοξο Χριστιανό», είπε χαρακτηριστικά ο ενάρετος Αγιορείτης γέροντας. Και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου είναι θέμα χρόνου η αλλαγή του συγκεκριμένου ρασοφόρου από τα ηνία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Εφόσον ο ουρανός τον διέγραψε από τη λίστα ως καθηρημένο θα δείτε πως θα φροντίσει και για την αντικατάστασή του. Έχετε λίγη υπομονή...»

Τα λόγια του πνευματικού τούτου γέροντα που χαίρει εκτιμήσεως όχι μόνο στο Άγιο Όρος αλλά και εκτός αυτού κατά τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ουσιαστικά υποδεικνύουν και φανερώνουν την αποτυχία του εγχειρήματος –στόχου του Φαναρίου. Ο χαριτωμένος τούτος Αγιορείτης γέροντας, ο οποίος αποτελεί κέντρο αναφοράς στην αγιώνυμη Πολιτεία του Άθωνα ευθαρσώς διατρανώνει πως βάσει συγκεκριμένων Αποστολικών Κανόνων όπως λ. χ. αυτού που αναφέρει ότι «Επίσκοπον, η πρεσβύτερον, αιρετικών δεξαμένους βάπτισμα η θυσίαν, καθαιρείσθαι προστάττομεν. Τις γαρ συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαρ; η τις μερίς πιστώ μετά απίστου;» (Κανών ΜΣΤ ) ο νυν Πατριάρχης καθαιρέθηκε... Με τη γνώμη του συμφωνούν και πολλοί άλλοι εντός και εκτός Αγίου Όρους.
Σε ότι αφορά την προσπάθεια για απομάκρυνση της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου με συντονισμό όλων των Μονών αυτή βρίσκεται εν εξελίξει. Λέγεται μάλιστα ότι έχουν συγκεντρωθεί κάποιες υπογραφές Ιερών Μονών και ασκούνται πιέσεις να υπογράψουν και οι υπόλοιπες μονές...


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ο ριζοσπάστης και το ΚΚΕ εξακολουθούν να ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία

"Ο ριζοσπάστης και το ΚΚΕ εξακολουθούν να ονομάζουν τα Σκόπια Μακεδονία, αφού οι Αμερικάνοι που είναι φίλοι μας έτσι τα λένε. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενοχλει καποιους, το οτι ο Ριζοσπαστης αποκαλει τη ΠΓΔΜ, ως Μακεδονια, την ιδια στιγμη που οι περισσοτερες "συμμαχικες δυναμεις", με τις οποιες η Ελληνικη Κυβερνηση εχει αριστες σχεσεις σε ολα τα επιπεδα, την αποκαλουν Macedonia... Αυτο δεν ενοχλει κανεναν;;;

Θα μου πειτε εδω εχουν περασει τοσα χρονια και η Ελλαδα εξακολουθει να αποκαλει την Instabul...Κωνσταντινουπολη...."



prezatv.blogspot.com