Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αϋπνίες και αντιμετώπιση

Πολλά άτομα πάσχουν από την λεγόμενη Αϋπνία. Θα σας προτείνω έναν τρόπο αντιμετώπισης από προσωπικό μου βίωμα και όχι τι λένε οι επιστήμονες ιατροί επί του θέματος.

Ας δουμε καταρχήν τί είναι η αυπνία:

Στην ουσία,  αϋπνία ονομάζουμε την κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο νιώθει ότι η διάρκεια ή η ποιότητα του ύπνου του δεν είναι ικανοποιητικές.

Τις προάλλες ύστερα από μια κουραστική μέρα ήθελα τόσο πολύ να κοιμηθώ καλά και ήρεμα το βραδάκι. Μάταια όμως! Στριφογύριζα αριστερά-δεξία, σηκωνόμουν κάθε τρεις και λίγακι από το κρεβάτι διχώς να μπορώ να κοιμηθώ.Βασανιζόμουν κυριολεκτικά από τις αυπνίες που είχα εκείνο το βράδυ. Κάποια στιγμή έφερα στην αναμνησή μου, μια συμβουλή που είχε δώσει κατά τη διάρκεια του κυρήγματος ,στην ενορία μας, ένας εξαιρετικός ιερέας. Μας είχε πει λοιπόν, πώς αν κάποια βράδια έχουμε αυπνίες καλό και ωφέλιμο είναι να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας και να κάνουμε απόδειπνο(προσευχή). Αποφάσισα, τότε να εφαρμόσω τα λόγια του ιερέως, που είχα ακούσει. Και όμως ίσχυε, κατά γράμμα ότι μας είπε. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά . Μόλις τελείωσα το απόδειπνο, δεν κατάλαβα για πότε με πήρε ο ύπνος. Και την επόμενη μέρα, ήμουν γεμάτος όρεξη για πνευματική και σωματική  εργασία.

Σου προτείνε αδερφέ, την επόμενη φορά που θα χεις αυπνίες  να προσευχηθείς στο Θεό. Αλλά να προσευχηθείς σωστά. Να είσαι προσηλωμένος στην προσευχή σου κατά τη διαρκειά της.

Υπόσχομαι πως θα κάνω και αναρτηση περί προσευχής

Σεισμός 8,8 ρίχτερ στη Χιλή

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, για το ενδεχόμενο να πληγούν από τσουνάμι και άλλες χώρες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Χιλής μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 8,8 Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.
 

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Πολλά κτήρια στην κεντρική χώρα έχουν καταρρεύσει, ενώ έχει διακοπεί η επικοινωνία και η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στο δρόμο σε κατάσταση πανικού.

Η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο, συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε ότι η χώρα βίωσε έναν ισχυρότατο σεισμό. Επεσήμανε ότι οι αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση αναφορικά με τις απώλειες, τους τραυματισμούς και τις καταστροφές σπιτιών και υποδομών.

Υπογράμμισε ότι σε πολλές περιοχές έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα επικοινωνίας και οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες αποκατάστασής τους.

Ο σεισμός έγινε κοντά στην Κονσεπσιόν, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης και σε βάθος 55 χιλιομέτρων. Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή ώστε έγινε αισθητή μέχρι την Αργεντινή.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίον επικαλείται το πρακτορείο Reuters είπε ότι η δόνηση διήρκεσε μεταξύ 10 και 30 δευτερολέπτων.

Αρχικά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι τριών μέτρων που σύντομα αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Χιλής και του Περού. 

"Οι παρατηρήσεις για το επίπεδο της θάλασσας δείχνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα τσουνάμι. Μπορεί να είναι καταστροφικό κατά μήκος των ακτών κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και θα μπορούσε να απειλήσει πιο απομακρυσμένες ακτές", αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, για το ενδεχόμενο να πληγούν από τσουνάμι και οι ακτές του Ισημερινού, του Περού, της Κολομβίας, του Παναμά, της Κόστα Ρίκα και της Ανταρκτικής.

Αλλά και στο Τόκιο η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για τον κίνδυνο τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού.

Λίγη ώρα μετά το σεισμό ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 6,2 και 5,6 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ.

Η Χιλή διατηρεί το ρεκόρ των μεγαλύτερων σεισμικών νήσεων παγκοσμίως.

Το 1960 στη Χιλή σημειώθηκε ο ισχυρότερος σεισμός του 20ου αιώνα, μεγέθους 9,5 Ρίχτερ. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.655 άνθρωποι.
Τηλεφωνικό κέντρο για τους Έλληνες της Χιλής
Το υπουργείο Εξωτερικών, ενεργοποίησε, λόγω του σεισμού στη Χιλή, τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την τύχη συγγενών τους, ή άλλων προσώπων που τυχόν βρίσκονται στη Χιλή, μπορούν να επικοινωνούν στην ακόλουθη τηλεφωνική γραμμή: 210-368 1912.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η ελληνίδα πρέσβης στη Χιλή Χρυσούλα Καρυκοπούλου, στη χώρα ζουν περίπου 5.000 Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, ωστόσο κατοικούν κυρίως στη βόρεια χώρα, μακριά απο το επίκεντρο του σεισμού στην πόλη Κονσεπσιόν.

Σκάι